_
bordó bogyó leszek
  • 2012. júl. 01.
  • 237
  • 6
  • 5
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nem tudom a nevét. sötét bordó színű bogyója lesz. Állítólag ételt lehet vele festeni. Fogalmam nincs miért kell az ételt festeni :))
Gyártó: Sony DSC-H9
Fókusztáv: 5.2mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/100
ISO: 80
Készült: 2012. júl. 01. 19:31
Kevesebb
Több

csuru   2012. július 02.

Na ez az! Nem kell bizony festeni!!!! Kulonben a foto jo!!!

Ági mama   2012. július 03.

Alkörmös a neve. Én a csuhét szoktam vele festeni. Gyönyörű színt ad. Nem szabad ételt festeni, mer mérgező.
Ellenben a borászok mégis használják színezésre az interneten olvastam. Tényleg nem tudom mi az igazság, de inkább jobb félni mint megijedni.

tacsifoto   2012. július 18.

Ági: nálunk elég sok vörösbort termelnek, de a vörös szín úgy jön létre, hogy a kék szőlőt "lebogyózzák" nagy kádba teszik és legalább két hétig úgy hagyják. Ekkor a szőlőhéj kiereszti a színét. Ez után préselik ki és teszik hordókba.

A színezést én fekete bodzáról hallottam. Az viszont nem mérgező, de sajátságos íze miatt én nem szeretem.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban