_
Mai parkolokiralyunk ket helyet foglalt el
  • 2011. nov. 30.
  • 4201
  • 0
  • 20
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Apple iPhone 4
Fókusztáv: 3.8mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/40
ISO: 80
Készült: 2011. nov. 30. 09:02
Kevesebb
Több

fatal3ty   2011. november 30.

Énis így parkolnék egy ilyen kocsival...ha megnézed viszonylag friss a fényezés és szép állapotban van a kocsi. A suzukis nagyi meg a micra-s szöszi keressen csak helyet anyázva.

JohnnyB   2011. november 30.

Az, hogy szép állapotban van a kocsi még nem jogosít fel senkit, hogy automatikusan így parkoljon...
Az én autómnak annyira rendben van a fényezése, hogy egyből 4 helyet foglaljak?... Aki paraszt, az is marad. Pffff...

gyurxi   2011. december 01.

fatal3ty: de paraszt vagy te is, ezentúl ha szarrámegy mindkét kocsi akkor is beállok az ilyenek mellé

darthwalk   2011. december 01.

Egyébként egy magyarázatot tudok erre a szituációra, hogy a rendezői jobbon egy kispolszki parkolt, más nem fér el (és van pár a környéken). De a kerék ívei nem erre utalnak.
Fontolgattam, hogy beállok mellé a Jazz-el, de akkor rá kellett volna állnom a padkára, azért meg megbüntet a közteres (láttam, hogy egy kocsit azért büntetett meg egy kicsit arrébb, mert bénán parkolt és az egyik kereke félig a járdán állt. Nem az volt a célja, hogy a járdából területet hasítson ki, hanem kicsit bénán állt. A közteres a másik állatfajta, akit nem kedvelek.

fatal3ty   2011. december 01.

Aki félti a kocsiját akkor is így fog beállni, énis így állnék be, leparasztozhattok nyugodtan, te ti fogtok helyet keresni :D

gyurxi   2011. december 01.

én ugyan nem keresek, mert vagy eléd állok :) vagy melléd, a 23.000ft -os kadettnek nem számít semmi

cenzor   2011. december 01.

Megfejtés: amikor a sötét BMW beparkolt, egy motor állt mellette, ami aztán később elment. Miért kell mindjárt rosszra gondolni?

darthwalk   2011. december 01.

@fatal3ty egy ugrás a parkolóház innen, havi 10-15000 forintért még vigyáznak is rá

darthwalk   2011. december 01.

@cenzor azért mert aznap pl 10 percig kerestem helyet és amit találtam azon is 5 percet fészkelődtem, hogy ne zavarjam se az előttem se a mögöttem parkolót se a többi közlekedőt, végül majdnem engem basztak meg a közteresek és ez volt a második bmw, ami másfél-kétszer annyi helyet foglalt el.

gyurxi   2011. december 01.

amúgy ezért járok én MINDEN nap bringával a városon belül... na mehet a flém xD

darthwalk   2011. december 01.

@gyurxi ezaz, gyerünk :) én márciustól novemberig bringázom, közte autó

cenzor   2011. december 01.

@darthwalk
ha már úgyis általánosítasz, akkor azt javaslom, fotózd le, hogyan szoktak parkolni a motorosok. Előszeretettel állnak állnak be ilyen kinyúló járdaszigetek mellé, hogy egy teljes parkolóhelynél kisebb helyet foglaljanak el, ugyanis így csak az egyik oldalról kell ajtónyitási távolságot tartani. Másrészt nem kell attól tartson, hogy esetleg olyan szorosan beállnak mellé mindkét oldalról, hogy nem tud kényelmesen pakolni, felvenni a sisakot, felszállni a járgányra.

JohnnyB   2011. december 01.

@fatal3ty: ki lenne az a hülye aki szeretné, ha meghúznák az autóját. Senki, ahogy én sem.
Sőt, szerintem az olvasók egy részének nagy értékű autója van, mégis normálisan meg tud állni, figyelembe véve hogy mások is szeretnének leparkolni.
Valamint nem jelentik ki egyértelműen, hogy nem foglalkozik a másikkal és keressenek csak mások helyet. Zseniképzőben elég hamar elvérezhettél... :-)

luciferko   2011. december 03.

Annyira szeretem az önjelölt fotóművészeket.

A szituáció szempontjából nagyon elképzelhetetlen, hogy a bömös beállt valaki mellé normálisan, az elment, majd jött a következő, aki idiótán parkolt?

Csak azért merem ezt írni, mert tisztában vagyok azzal, hogy ezek az önjelölt művészek még életükben nem parkoltak az otthoni kerti beállón kívül más helyen, és nem tapasztalnak a fent említetthez hasonlót akár napi rendszerességgel, így képzeletvilágukban fel sem merül az, hogy nem mindig a bömös a hibás.

(A másik oldalán meg állt egy motor, ami közben szintén távozott.)

darthwalk   2011. december 03.

@luciferko az onjelolt fotomuvesz minden nap autozik es baromira idegesitik az "eppen nem ferek be" ures helyek. Ennyi.

cenzor   2011. december 04.

A rendszám jól látható a fényképen: EYT-696. Az Ügyfélkapu gépjárműkereső rendszerében bárki utánanézhet a jármű főbb paramétereinek. Speciális kialakítású autóról van szó, mozgáskorlátozott sofőrök részére. Tehát feltételezhetően az autó vezetője azért így parkolt, hogy legyen helye elférni a kerekesszékkel. Ha a fotós közelit is készített volna, talán rokkant-kártyát is látni lehetne a műszerfal tetején. Felteszem a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyet elfoglalta egy másik rászoruló (vagy éppen egy álrokkant).
A tanulságot mindenki vonja le maga a történetből!

luciferko   2011. december 04.

darthwalk:

A mindennapi autózás sem jogosít fel arra, hogy pellengérre állíts valakit csak azért, mert a pillanatnyi állapot neked nem tetszik. Felvázoltam, hogy mennyire egyszerűen lehet elérni azt, hogy hasonló szituációba kerüljön valaki. Az, hogy nem fogtad fel, az megmagyarázza, miért a fényképezőgép volt az első gondolatod.

És mint utánam írják, talán más indoka is volt rá. Nyomósabb.
Ennyire egyszerű. Ha nem úgy fogod fel az életet, hogy mindenki ellened esküszik össze, nyugodtabban élhetsz. Próbáld ki, rajtad segít, nekem tök mindegy, ha kiborulsz, mert 50 méterrel többet kell gyalogolnod, hidd el, engem nem igazán érdekel.