_
Vilagosodik
  • 2012. szept. 04.
  • 382
  • 8
  • 19
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon PowerShot SX130 IS
Fókusztáv: 5.9mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/125
ISO: 80
Készült: 2012. szept. 04. 06:43
Kevesebb
Több

tacsifoto   2012. szeptember 04.

Gyönyörű reggeletek van! Látom ez még teljesen friss "ropogós" kép :))))

csuru   2012. szeptember 04.

Igen, Most mar a huzalok sem zavarnak.

csuru   2012. szeptember 04.

Orulok, hogy ezt mondod, mert volt aki nehezmenyezyte es igy nem mertem huzalos fotokat foltenni! Koszonom.

tacsifoto   2012. szeptember 04.

Ugyan már! A fotós a valóságot rögzíti még akkor is, ha igyekszik a szép látványokat megörökíteni....ezt a látványt megváltoztatni, eltüntetni dolgokat nem tartom szerencsésnek. Az a festőművészek dolga. Egyszer minden képből kordokumentum lesz....Az más lapra tartozik, ha néha egy jól sikerült vágással levág az ember nem kívánatos részeket, de kiretusálni?! Vétek.....

nevetnijo   2012. szeptember 04.

van amikor nem lehet elkerülni a huzalokat, és hozzá tartozik a képhez :) nagyon tetszik ez a szép reggeli fotód :)))

csuru   2012. szeptember 04.

Tacsifoto kulon koszonm , es szivesen vennem ha neha velemneyt nyilvanitanal a fotoimrol, nemcsak a jot kerem, mert igy nemsokat tanulok,, kisse furcsalom mikor latom olvasom, netan irom , hogy gyonyyoru, csodas de valojaban tudom ,hogy nem az, talan bevett szokas egymas ajnarozasa, dicserete, de mi ertelme? megsetodik ha nem szepet irok, vagy nem adok szivecsket?
Ugy latom, hogy a szivecskek szama is relativ:))

csuru   2012. szeptember 04.

Nevetnijo ! neked is koszonom a velemenyedet!

tacsifoto   2012. szeptember 04.

Csuru: én aztán abszolút nem vagyok hivatott a vélemény nyilvánításra, hisz jó magam is csak ugatom a fotózást. Persze véleményem van, de az szakmailag nem állná meg a helyét. Hogy jövök én ahhoz, hogy más képét kritizáljam, mikor a sajátjaim néha oly gyengék, mint a harmat.

Itt az indán elég sötét korszakot éltünk meg jó néhányan, amikor is az önmagukat szakavatottnak tartó fotósok valósággal sárba taposták a képeinket. Tudnék neveket sorolni az "áldozatokról" is, meg az -úgymond- szakértőkről is.
Szerencsére ez a vészterhes korszak elmúlt ,de a végeredmény az lett, hogy teljes mértékben megszűnt a kritika és ez így van jól. Én azt látom, hogy itt az indafotón önmagához képest mindenki folyamatosan fejlődik és egyre jobb képekkel jön elő.

tacsifoto   2012. szeptember 04.

Kétségtelen, hogy a kedvencelések nem jó irányba haladnak, sok viszonosságot látok bennük, és a "befutó" képek közül nem mindegyiket tartom annyira jónak. Vannak sokkal, de sokkal jobb fotók is, amik nem kapnak életteret. Persze a fotóson is múlik, az nem lehet, hogy én csak várom, hogy kedvenceljék a képeimet, de én magam nem teszek semmit az ügy érdekében. Egy idő után ezek a fotósok kimaradnak ebből a hullámból, persze talán nem is akarnak bent lenni....
Egyszóval nem a kedvencelések száma mutatja, hogy mennyire jó egy kép, hanem mindenki maga érzi. Sajnos jobb módszer nekem sem jutna eszembe a képek házi elbírálására. Szerencsére néha vannak lehetőségek benevezni valahová, ott már jobban megméretnek a képek, de ez sem mindig igaz. Láttam én már olyan első díjas képet ami sem témájában, sem kompozíciójában nem ütötte meg a mértéket. Valami mégis lehetett benne, hogy bekerült. Na, szóval ennyi jutott eszembe a bírálatról.

tacsifoto   2012. szeptember 04.

Ja még valami eszembe jutott. Egyre inkább abba az irányba haladunk, hogy minél gyönyörűbb, ragyogóbb "eszméletlenül" szebb egy kép, annál jobb, pedig néha a borongós, szomorú, gyászos, vagy megdöbbentő témák sokkal többet mondanak.

Ha például együtt versenyeztetsz egy szépen sikerült piros rózsa fotót egy igen jellemzőre sikeredett hajléktalan, lepusztult ember képét, tutira a rózsa lesz a befutó itt nálunk,az indán.
Csak figyeld meg....

csuru   2012. szeptember 04.

Halas szivvel koszonom es mindenben egyetertek a velemenyeddel.♥

bokamari   2012. szeptember 04.

És Tacsi bizony a lényeget ragadta meg!!!!!!!!

nevetnijo   2012. szeptember 05.

Az a jó az indában, hogy a magunk gyönyörűségére töltjük fel a képeket, és persze, hogy másoknak megmutassuk. Jól esnek az embernek a dicsérő szavak, szívecskék :))) Kritikai véleményt is szívesen fogadok, természetesen ha az nem bántó szándékkal történik. Nem vagyunk profik, így művészi alkotásokat sem várhatnak el tőlünk, bár egy-egy kép szerintem belefér ebbe a kategóriába is. Úgy gondolom, a profik teljesen más megnyilvánulási formát választottak, mint az indafotót.

csuru   2012. szeptember 05.

Nagyon jol esnek szaqvaid Koszonom szepen,
Lassan, lassan kezdem megismerni az indat.
Szeretettel Olellek Lenke

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban