_
Afgán agár 10
  • 2012. júl. 12.
  • 424
  • 0
  • 3
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kevesebb
Több

parasztasszony   2012. augusztus 03.

Szia!

Gyönyörű ez a kutya.Egyszer én is szeretnék egy ilyen szépséget.Milyen kozmetikázást igényel?Napi-heti-havi elosztásban...kérlek,írd le.

csimoni   2012. augusztus 03.

Szia!
Naponta egyszer nem árt átfésülni, de egy héten egyszer mindenképpen egy alapos fésülés szükséges.
A kozmetikája sok mindentől függ... Te mennyire bírod rendbentartani, illetve hol él a kutya. Kertben, lakásban? És szeretnéd kiállitásra is vinni, vagy csak kedvtelésből szeretnéd tartani. De 6 hetente 2 havonta nem árt ha szakember is hozzányul. Nem beszélve arrol, hogy a fürdetése, és az ezzel járó nem kis munka, több órát is igényel. Ajánlom a blogomat - Kutyabeszéd.blog.hu - itt leírtam részletesen mindent a fésülésről, fürdetésről.
Az afgán agár valóban gyönyörű, de csak akkor válaszd ezt a fajtát, ha van időd, és türelmed hozzá. A természetük jó, bár könnyen megsértődnek, és sokáig képessek "duzzogni". Kicsit makacsak, érzékenyek. Mint az agarak általában, de kicsi - ha kezdő kutyatartó vagy- segitséggel, és a fajta alapos megismerésével, nagyon kellemes társ lehet. Csak merj mindig kérdezni. Mindenki igy tanul...

parasztasszony   2012. augusztus 04.

Szia!

Mindenképpen csak kedvtelésből szeretném tartani, és csak akkor,mikor lesz kertes házunk.Mondjuk ott is bent élne velünk,akár egy ágyban is aludhatna velem.Albérletben sajnos nem tarthatok kutyát, a sajátom is anyósnál maradt.Ő egy máltai.Jelenleg rövid a fazonja.Ő elég hisztis.Mostanában már én kozmetikázom teljes mértékben.Szerencsére nem vagyok kezdő kutyatartó.Volt egy csöppet antiszociális és agresszív jack russelünk,őt 2 év alatt gyerekimádó kutyává tettem,csak már másnál van a fentebb írt okok miatt.Őhozzá képest az afgán szerintem pehelykönnyű eset lenne;vagy csak azt hiszem?
Időm és türelmem biztos lenne.Ami még izgat, hogy a gyerekek nyúzását mennyire tűri?Van két gyerkőcöm,de jövőre már 4-5 évesek lennének,mire talán lesz agaram.