_
Vasárnapi képviselőfánk
  • 2011. nov. 28.
  • 1060
  • 14
  • 39
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
2 dl vizet felforralunk, bele 10 dk zsír, én margarint vagy vajat használok és egy kicsit többet,12 dkg. csipet só bele, utána ha összeforr egyszerre bele 20 dkg liszt. Gyors keveréssel egységes masszát csinálunk! Keverjük 1-2 percig folyamatosan, ha egy kupacba összeáll akkor levesszük a tűzről és beleütünk egyenként !!! 4-5 egész tojást- amennyit felvesz (ha kicsik akkor 5 kell, de általában 4 elég) - és keverjük folymatosan, nehogy rántotta legyen! Utána sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit nagyobb, mint dió nagyságú halmokat teszünk, hagyunk távolságot, mert ha ügyesek voltunk, akkor a duplájánál is nagyobbra megemelkedik!
1 órát pihen a tepsiben!
Utána előmelegített sütőbe tesszük!
20-25 perc egyenletesen nagy lángon, utána kb 5-10 perc kisebb lángon ropogósra sütni!
Néha nem elég és 15-20 perc kell! A szín a lényeg!
Míg nagy lángon sül, addig a sütőt nem szabad kinyitni, mert összeesik!
Kihülve a tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk, majd tetszés szerinti töltelékkel töltjük
Nálam a tejszínhabos ribizlilekváros a nyerő
Gyártó: Kodak EasyShare C533 Zoom
Fókusztáv: 6mm
Rekesz: f/2.7
Zársebesség: 1/60
ISO: 80
Készült: 2011. nov. 28. 10:54
Kevesebb
Több

iiilona   2011. november 28.

Nagyon jó látvány, ésbiztos finom is.
Ez, már túlzás a sok jóból (vicc, nehogy komolyan vedd)

annabell   2011. november 28.

Jaj pont most gondoltam egy kis édességre nagyon fincsi volt köszönöm

bokamari   2011. november 28.

Köszönöm Kedves Barátaim!
És ez az egyik süti, ami többségében sikerül!
Néha-nem, de nem bánom!
gyakorolok!
És Isteni finom is!:)))

bokamari   2011. november 28.

Én most bűntetlenül falhatok!
Nem jó az oka, viszont imádok falni ilyesmit!
És ha a kosztosok szeretik, akkor még jobban örülök neki!:)))
Köszönöm!:)))

McUm   2011. november 28.

Még időben jelentkeztem? :-)

tosia   2011. november 28.

Mari remélem nekem is,
én magam képviselőfánkot sosem sütöttem, de gondolom finomabb mint a bolti!

bokamari   2011. november 28.

Természetesen Neked is van félretéve!
És örülök, ha tetszik, mert ez az egyik specialitásom!
Térden állva imádkozok a tűzhely előtt, és lesek be az ablakon, hogy emelkedjenek meg!!!
És ha sikerül, az nagy öröm!
És finom nagyon!
Tegnap kétféle krémmel töltöttem!
Az egyik puncs és vaniliapuding keverve, attól narancsos színű!
A másik, az tejszínhab saját ribizlilekvárral elkeverve!
Mindkettőből félretettem neked!
S minden kedves barátomnak!::)))
És Mari egy kicsit ez is! (sütikézik) D

Ági mama   2011. november 29.

Mari én már elkéstem, de legközelebb sietni fogok, hogy maradjon. Nagyon guszta. .)))

bokamari   2011. november 29.

Ó, már csak emlék valóban!
Köszönöm!
Mi imádjuk!:)))
Én meg örömmel sütöm!

tosia   2011. november 29.

Mari akkor tan megsúgod a recepturát is - mert nekem is olyanra van szükségem ami mindig sikerül :)))

bokamari   2011. november 29.

Ó, köszönöm szépen a kérést!
Persze, és fel is teszem, ha szeretnéd!
Remélem sikert aratsz, ha megcsinálod!
Zsazsa pogácsája munkásabb ám!
Csak itt kell a szerencse kicsit, és a sütőt szigorúan nem szabad kinyitni, míg sül, mert akkor vége!

Ági mama   2011. november 30.

Köszönöm, hogy leírtad, majd kipróbálom.

bokamari   2011. november 30.

Nagyon örülök, hogy érdeklődsz iránta!

Ági mama   2011. november 30.

Naná, hogy érdeklődök nagyon guszta. Biztosan olyan finom is. egyébként meg szeretem a krémes sütiket, csak az a baj, mire megcsinálom eltelek vele.

bokamari   2011. november 30.

Köszönöm szépen!
Remélem sikerül majd!

mammaróza   2011. november 30.

jajj, de szeretem, de még soha nem mertem nekikezdeni elkészíteni, visszarettent ez a főzés, keverés...:) Mindenesetre a receptet elmentem, és ha mégis nekiugrok, jelentkezem vele!:)

bokamari   2011. november 30.

Köszönöm szépen!
Nagyon megtisztelő!
És nem nehéz, tényleg!

tacsifoto   2011. december 01.

Jó lenne most egy fánk, eltenném ebéd utáni desszertnek. Unom már a székelykáposztát.

bokamari   2011. december 01.

Székelykáposztaaaaa?
Én sohasem unom meg!
Napokig bírom!

tacsifoto   2011. december 01.

Pedig még holnap is az lesz az ebédem. Vendégem vagy Mari egy kelkáposztára. Állítólag jól készítem.

bokamari   2011. december 01.

A káposztákat nagyon jól bírom!
Imádom!
Biztos ez a kis tót és sváb vér teszi!:)))
Én pedig mindig szívesen látlak a képviselőmre!

tacsifoto   2011. december 01.

Bennem tót vér nincs, hacsak valamelyik ükanyám nem huncutkodott, de sváb annál több... sót, csak az van bennem. Minden ősöm német ajkú volt... sváb, poncichter, osztrák, bajor stb.

bokamari   2011. december 01.

A nagymamám családja is Bajorországból származik!
Apám még tudott kicsikét, én már csak néhány szót értek, s beszélek, de azért nem adnak el ,ha átugrunk a sógorokhoz!
A tót, az meg itt ezen a részen nem ritka sajna!
De úgy nem beszélek egy szót sem!

tacsifoto   2011. december 01.

Én jól beszélek németül, nagyszüleim alig tudtak magyarul, szüleim pedig két nyelvűek voltak. Ha nem akarták, hogy tudjuk, miről beszélnek, átváltottak németre. Eleinte fogalmuk sem volt, hogy mi is jól megértjük.

bokamari   2011. december 01.

Hát, igen elképzeltem!
Most jó nagyot nevettem!:)))

bokamari   2011. december 01.

Igen, és ma nagy szükségem is volt egy jó, kiadós nevetésre!:)))

DittusPhoto   2012. február 12.

A képviselő fánkot még soha nem mertem megsütni, mert olyan macerásnak tartottam. Mivel receptet is mellékelten meg fogom próbálni, hátha nekem is ilyen szép lesz. Ügyes vagy! :)))

bokamari   2012. február 12.

Nagyon fincsi, és nem nagy macera tényleg!!
Mindenki fél tőle kicsit!
Én is féltem először, de mindig jó lesz!
Köszönöm DittusPhoto!!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban