_
Sípálya
  • 2016. jan. 28.
  • 929
  • 27
  • 10
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon PowerShot A640
Fókusztáv: 29.2mm
Rekesz: f/4.1
Zársebesség: 1/50
Készült: 2008. febr. 07. 09:19
Kevesebb
Több

Hermi   2016. január 28.

Ez a pálya nem hóágyúval készült:-D

Balla Béla   2016. január 29.

Majdnem. Azok az oszlopok amik ferdén állnak (ezen a pályán 112 van belőle), műhavat állítanak elő és kizárólag csak a pálya mellett vannak. Azt, hogy a pályát nemcsak műhó borítja bizonyítja, hogy a nyomvonal mellett is ugyanolyan vastag (természetes) hóréteg van, csak az nincs annyira tömörítve. Egyébként műhavat csak a szezon elején (októberben) készítenek, hogy valamivel megnyithassák a pályát, aztán úgyis jön a természetes utánpótlás, minimum 1 méteres hóvastagság. Egyébként hóágyút már csak a "gagyi" síterepeken alkalmaznak. Ahelyett vezették be ezt a telepített műhóoszlopokat.

Hermi   2016. január 29.

Érdekes megoldás, de én a képen látható helyzetre értettem, amit mondtam:-) "Most" nem kellett műhó:-)

Balla Béla   2016. január 29.

Műhó csak a szezonkezdéskor kell. Itt télen legalább 2 méter hó esik, ami tömörítve is 1 méteres (ez garantált!). Azért van az, hogy tavasszal már nincs hó, csak a sípályán. Azt ugyanis minden nap 1-2 alkalommal bedöngölik a pályakészítő gépek és csak később olvad el. Májusban még elég gyakran sieltem rövidnadrágban-atlétában és +25°-os melegben. :-)

Hermi   2016. január 29.

Csak tátom a szám, olyan dolgokat mesélsz: 2 m hó, rövidnadrágos síelés... És te ezt a világot elhagytad, hogy hazajöjj??
Nagyon hiányozhatott valaki, vagy valami...!!!

Balla Béla   2016. január 29.

Egyszerűen csak nyugdíjba jöttem és itthon magasabb életvitelt tudok biztosítani az ottani nyugdíjamból. Arról nem is beszélve, hogy sosem tagadtam meg magyarságomat. Egy példa még a múlt századból: 1995-ben egy 5 ezer nézőt vonzó női kézilabdameccsen egyedül lengettem egy hatalmas magyar zászlót - szemben legalább 3 ezer norvég zászlóval. A végén az egész csapat - élén Mocsai szövetségi kapitánnyal - felém meghajolva köszönték meg, hogy szurkoltam nekik.

Hermi   2016. január 29.

Béla, tökéletesen megértem az indítékodat, arról nem is beszélve, hogy itt azért mindig "otthon" vagy!:)
Aranyos történet, ott kinn pedig sokkal nagyobb lehetett az érzelmi súlya, mint itthon! Biztosan nagyon megható volt!

Hermi   2016. január 31.

:-D El is hiszem, nem mindennapos eset!:-DD

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban