_
Skeikampen
  • 2011. nov. 10.
  • 1171
  • 30
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A jobboldalon lévő épületben lakom. Ha síelni támad kedvem nem kell túl messzire mennem!
Gyártó: Canon PowerShot S3 IS
Fókusztáv: 17.7mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/1600
Készült: 2009. jan. 30. 12:30
Kevesebb
Több

geegee   2011. november 19.

Üdv, Béla bá.Nekem egyszer azt írtad egy képnél, hogy Magyarországon élsz, mert már nyugdíjas vagy.Akkor most hol az igazság? :-)
Amúgy ilyen helyen laknék én is erősen

Balla Béla   2011. november 19.

Körülbelül ugyanannyi időt töltök mindkét helyen mert a norvég nyugdíjamat - egyenlőre - csak így kaphatom meg. Ezért tartok fent ott is lakást

geegee   2011. november 20.

Megértettem, köszönöm.
Remélem nem voltam tolakodó, elnézést, ha igen.
Jó egészséget.

Balla Béla   2011. november 20.

Semmi probléma. Így legalább mindenki tudja, hogy miért élek ilyen kettős életet - amit egyébként nagyon szeretek.

geegee   2011. november 21.

De én vagyok a hülye, simán gondiolhattam volna is, hisz nekünk is vannak ilyen kétlaki rokonaink.
Mivel foglalkoztál Norvégiában, ha nem titok?Illetve hegyvidékes területet mit ajánlasz az országban?Tavasz-nyár környékén kicsit átruccannánk, lehet...Preikestolen és a hasonló helyek nagyon vonzanak.Kösz

Balla Béla   2011. november 21.

Csak mellesleg jegyzem meg, hogy Norvégia nagyságrendileg szebb mint Svédország! Érdemes átruccanni pár napra. Preikestolen kiváló célpont, főleg európai megközelíthetőségeinek köszönhetően. Ha viszont igazán szépet szeretnél látni ami még "eredeti" az a Lofoten szigetek. Közelebbi "csúcspont" a Geiranger fjord vagy Briksdalen, esetleg végig a 7-es úton vagy az 55-ösön, de az E16 vagy E18 is felejthetetlen. Hosszabb távon Nordkapp egy örök élmény!

geegee   2011. november 21.

Én is tudom ezt már! :D A svédeknél gyakorlatilag nincsenek hegyek, csak fent északon, igaz, azok nagyon szépek.Lofotenben már majdnem voltunk egyszer, de Narvik után, időhiány miatt fel kellett adni.A délebbi részeken még nem voltunk, jövőre talán tudunk menni arrafelé.

geegee   2011. november 21.

Az észak-déli parti úton (most nem tudom, hányas) mondjuk Bergentől Kirkenesig, rászánva egy hónapot, na az kellene úgy rendesen... :-)

Balla Béla   2011. november 21.

A svéd Kiruna és a norvég Narvik között fantasztikusan szép a vasútvonal és a közút is. Itt láttam és fényképeztem a legszebb északi fényt. Volt olyan, hogy egy kupola alatt voltam, bármerre néztem csak az északi fényt láttam. Egyébként a sarkkörön túl minden szebb mint "délen"!

geegee   2011. november 22.

Úgy-úgy.Mi is Abiskoban (kb pont félút) láttunk először, ott van egy egész komplett megfigyelőállomás.Többek közt ezért is vágyom vissza északra... a -35 fok se zavarna télen

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban