_
Felirat
  • 2013. aug. 11.
  • 182
  • 0
  • 16
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Sony DSC-HX5V
Fókusztáv: 5.2mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/320
ISO: 125
Készült: 2013. aug. 11. 14:21
Kevesebb
Több

Bányászlány   2013. augusztus 12.

..ez mind ok, de mit keres ott az a flaska?!
Számomra ez a régi, ám nem is oly bölcs mondás, nem azt sugallja, hogy az egész havi fizetésemnek egy nap alatt hágjak a popójára.

anna schwelung   2013. augusztus 12.

Jaaa, a flaska!....azt hitten valami jóféle pacsuli (krasznaja moszkva), hogy illatosan húzzon tulajdonosa a másvilágra :-)

Bányászlány   2013. augusztus 13.

...Szakmai ártalom: nem győzöm hangsúlyozni, hogy a pacsuli (lánynevén, patchouli) igenis meglehetősen kellemes és a parfümgyártásban igen elterjedt, - főleg férfiak számára előállított - nagyon finom, egzotikus illat alapanyag. A Te fenti szóhasználatodban legalább nem pejoratív módon jelenik meg, mint számos hozzám betérő, e szóra sikítva tiltakozó egyednél.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pacsuli

http://www.funzine.hu/hu/2012-08-parfumlexikon-pacsuli/

anna schwelung   2013. augusztus 13.

Azért a krasznaja moszvával együtt említve megállapítható a bűnösségem a pejoratív szóhasználatot illetően...

Bányászlány   2013. augusztus 13.

Vedd úgy, hogy elnézően nagyvonalú vagyok, de csak ez esetben,- és nem csapok rögvest a finom kis kezecskédre -, mivel tudom, hogy tanulékony vagy és hajlasz a jóra. Tehát ünnepélyesen megbocsájtok!

anna schwelung   2013. augusztus 13.

Milyen ünnep is van??Jaaa, Ipoly nap.....akkor a víz mellett élők biztos megünneplik a Duna egyetlen magyarországi baloldali folyóját...

Bányászlány   2013. augusztus 13.

...csak semmi kilengés, és egyáltalán miféle baloldali, mikor olyan nem is létezik!
Az ünnep meg éppen abban áll, hogy rögvest mehetek haza, de már éppen itt is az ideje, mivel a kelleténél túl ültem magam, valaki folyvást írt és írt, nekem meg válaszolnom kellett újra és újra és újra! :-)))

Rolling   2013. szeptember 14.

Az írás valóban sok időt elvesz,ezért kerülöm ha lehet.

anna schwelung   2013. szeptember 16.

Rolling: ...és egyébként is, az írás is - mint a Kis hercegben a beszéd - félreértések forrása .
Én nagyon sajnálom, hogy kevesen írnak - jó, hogy valójában a képpel kapcsolatos vélemények kifejezésére lenne ez a lehetőség - bármit is, ami a képről lejön az embernek. Inkább egyfajta gyűjtőszenvedélyt és lelkesedést látok, amikor szurkolnak, hogy juhééé megkapta valaki az ötvenedik szívecskét....

Bányászlány   2013. szeptember 17.

....nagy igazság, amit most ide firkantottál Anna, viszont - mint ahogy mindketten tudjátok - mi emberi lények sem vagyunk egyformák, vannak szószátyárak, mint Te, vagy én és vannak lényegesen visszafogottabb, zárkózottabb természetű emberek, mint Rolling példának okáért, bár ismerek embert aki többet képes elárulni magáról és az Őt körülvevő világról a hallgatásával, viszont ehhez szükségeltetik egy bizonyos beleérző másik személy is...bevallom én nagyon szeretek írni, sőt levelet kapni, még az itt leírt gondolatok, vélemények, emberi sorsok is közelebb hozzák a másikat, megismerhetek eltérő egyéniségeket, sorsokat s hogy a fenti példára visszautaljak, százszor többet ér számomra egy értelmes mondat száz odavetett szívecskénél (félreértés ne essék, természetesen azt sem becsülöm le)