_
Szégyen..
  • 2013. jan. 16.
  • 647
  • 36
  • 15
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Sony DSC-HX5V
Fókusztáv: 24.4mm
Rekesz: f/5.0
Zársebesség: 1/40
ISO: 400
Készült: 2013. jan. 16. 11:44
Kevesebb
Több

Bányászlány   2013. január 17.

....a szégyen kettős, egyfelől az idős , önön arcát szégyenében elrejtő idős asszony világgal szembeni szégyene, másfelől az önjelőlt (szégyentelen) fotográfusé ki szégyenében majd elbújdosott a meggondolatlan kattintása után. :-(( Nem vagyok büszke magamra.

franczk   2013. január 21.

Gratulálok, hogy a fotód bekerült az "Érdekes képek" válogatásba.

nevetnijo   2013. január 21.

hát igen, a fotós lelkiismerete :( de nagyszerű kép sikeredett :)

iiilona   2013. január 21.

Bányászlány, szomorú állapot, de csalogató fotótéma. Remek fotó lett!

Sensitive   2013. január 21.

Hát igen, ez egy nehéz kérdés. Lehet-e kérdezés, beleegyezés nélkül fotózni? Lehet-e a beleegyezése nélkül nyilvános oldalra feltenni?
Adtál neki legalább egy kis kárpótlást, pár száz forintot?
Az is megoldás, ha zavar, hogy nem teszed fel, ill. törlöd.
De persze ez csak az én véleményem. ;-)

Zsüzsü   2013. január 21.

Nagyon jó kép.. az anyagi hozzájárulás szerintem is jó átmeneti megoldás... :)))

franczk   2013. január 22.

Máshol már leírtam, hogy az alany beleegyezése nélkül nem csinálok képeket emberekről, hacsak nem magától értetődő, hogy a képet meg lehet csinálni,mert az az ember azért van ott, hogy lássák, például egy utcai zenész egy kirakodó vásárban.
Ezek a szerencsétlen hajléktalanok nagyon izgatják a fantáziámat, mert remek arcokat látni köztük, de nem tudom, hogyan közelítsek hozzájuk. Eddig még nem volt bátorságom hozzá. Jó gondolat, hogy ellentételezzük azt, hogy hozzájárulnak a fotó elkészítéséhez, de talán jobb ötlet élelmiszert adni nekik, nem pedig pénzt. Nem tudom.

Bányászlány   2013. január 22.

Kedves Sensitíve, az ilyen kényes témakörben készített felvételeim egyértelműen a saját érzékenységemet is fémjelzik. Gondolod, ha szemlesütve, elfordított fejjel elmegyünk e sajnálatos, egész országunkat fájdalmasan érintő probléma mellett és nem mutatjuk meg, hogy ezek is mi vagyunk, nem csak fény és csillogás, madárdal és kis virág az, ami körülveszi mindennapjainkat. Gondolod, (gondoljátok) hogy magamtól nem tudom mi a dolgom, évek óta segítek hajléktalanokon, amennyi tőlem telik. Kedvesek vagytok, hogy aggódtok, de higgyétek el tudom a dolgomat.

Sensitive   2013. január 22.

"..........önjelőlt (szégyentelen) fotográfusé ki szégyenében majd elbújdosott a meggondolatlan kattintása után. :-(( Nem vagyok büszke magamra."

Kedves Bányászlány!
A sorokat Tőled idéztem. Emiatt írtam. Segítség volt a szándékom érzékeny szavaidra. Nyugodtan töröld a hozzászólásaimat. Nem sértődök meg, nincs semmi baj.
Szeretettel kívánok Neked szép napot: Sensitive [én is érzékeny vagyok :)]

Bányászlány   2013. január 22.

..ezennel üdvözöllek clubbunkban kedves Sensitive. Nincs semmi baj, soraidat nincs miért törölnöm, szégyenem (csak, hogy tudd) csupán abban állt, hogy a néni (szegény) volt vagy 95 éves, ami már önmagában is meglehetősen publikálandól lenne, hogy soha, sehol ilyen szörnyűség meg ne történhessen mégegyszer! Tavaj az Allee elött egész nyáron picinyke csokrokat áruló, szintén aggastyán korban lévő nénikéről majd minden plénumon, írott sajtóban jelentek meg cikkek fotográfiával....és igen, szényenem nem csupán ama bizonyos kattintás végett volt csupán, az egész társadalom nevében röstelkedtem ott és akkor az Astoria aluljáróban.
http://neszeszer.blog.hu/2012/07/15/segitesz_a_viragar...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban