_
Havas hajnalra ébredtünk...
  • 2013. jan. 14.
  • 396
  • 7
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Sony DSC-HX5V
Fókusztáv: 6.9mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/5
ISO: 400
Készült: 2013. jan. 13. 18:06
Kevesebb
Több

anna schwelung   2013. január 14.

Te is a könnyebb végét fogtad meg!...lapát helyett fotómasinát:-))

Bányászlány   2013. január 14.

...talán Te is jól emlékszer azokra a téli hajnalokra, amikor a hólapátolás jól ismert hangjáról tudtuk, hogy valószínűleg egész éjjel esett a hó. Jöttek a kis kocsijukkal (nem is kevesen) és hordták a rengeteg fellapátolt havat megpúpozott járgányukkal le a Dunához...nem is gondolná az ember lánya, hogy most is majd ugyanolyan taligával masiroznak (már amikor).
(Ez a felvétel cirka 1/2 6-kor készűlt reggel.)

anna schwelung   2013. január 14.

Nem emlékszem, mert életem felét vidéken töltöttem, ott magunk oldottuk meg a porta előtt és az udvarban. Viszont amikor már itt dolgoztam - ingázóként - gyakorta láttam, amint valamikori munkáltatóm (AKÖV, Volán) teherautói hordták a rakpartokra a város összegyűjtött havát.
Amióta itt lakom, a négy lépcsőházas panelház előtt szinte mindig valamelyik családtagom és még egy szomszéd lapátol telente, a többiek csak szeretik használni a tiszta járdát:-(
Még évtizede is voltak hómunkások, akik a frekventált területeket éjjel-nappal tisztították lapátjuk és a kis talicskájuk segítségével.

anna schwelung   2013. január 14.

Fél hat!!!...ne is mondd! Arra ébredtünk, hogy valaki veszettül nyomja a kaputelefont! Álmosan kinéztem, senki, nem kis káromkodást követően jött a ringass el ágyikó!! Kis idő múlva ismét hossszú csengetés, magamra kapok pár rongyot, lerohanok, hogy beolvassak a némbernek! Gondolhatod, senki sincs a kapu előtt, 20 centis havat hordott élé a szél, lábnyom egy db. sem!...viszont a digitális kaputelefonon a számok sorra gyulladnak ki, természetesen az én számaim, mivel olyan baromi erős szél fújta, mintha ujjal nyomná az ember. Ha nem velem történik, nem hiszem el a szél effajta erejét.

Bányászlány   2013. január 15.

...húúúúúú, Anna, ez már színte paranormális! :-))) (Biztos vagy benne, hogy a szél volt?!) :-)))

anna schwelung   2013. január 15.

Ott álltam az ajtó előtt, persze hogy láttam!...de nem biztos, hogy a gombokat nyomta az erős szél, talán csak az elektronikáját bolondította meg egy időre.

irenne56   2013. január 16.

Misztikus kaputelefonos történet! A modern kor misztikája! :)))

irenne56   2013. január 17.

Magamban mosolyogtam, tetszett a történet, értem én a viccet! :)))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban