_
Gangok világa
  • 2012. júl. 17.
  • 1210
  • 26
  • 19
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON COOLPIX P500
Fókusztáv: 13.5mm
Rekesz: f/4.8
Zársebesség: 1/20
ISO: 160
Készült: 2012. júl. 10. 20:21
Kevesebb
Több

Bányászlány   2012. július 17.

...kutatom, valyon miben is más, mint a hazai gangok világa, lényegében nincs különösebb eltérés, ha csak nem az ablakok izgalmas osztottsága...még az is furcsa talán számomra, hogy a közművek a falon kívűl futnak... :-)))

Chromcsi   2012. július 17.

Mint falun ! Minden házhoz tartozik egy bicaj ! .. :) :))

Bányászlány   2012. július 17.

Ha jól belegondolsz, már nem is kell annyira falura mennünk, egyre jobban szaporodnak a bringások a városban és ez szerintem klassz dolog. :-))))

AtiGB   2012. július 17.

Köszönöm mindenkinek a kommenteket, és a szivecskéket! :)))
Bányászlány! Ezen a képen nem érzékelhető annyira, de ezek a gangok teljesen másak. Legtöbbször - mint itt is - ez az épület utcafronti homlokzata. Így, ha valaki kinyitja az ajtaját, az utcanépe mind beláthat a lakásba (tudom nem teljesen, mert magasabban van). Ezeknek a folyosóknak nincs meg az az intimitása, mint egy körfolyosós régi bérháznak, ahol kilép az ember a lakásból, mégis egy kicsit otthon van még, nincs meg az a finom átmenet az otthon meghitt magánya, és az utca zajos nyíltsága között, mint Budapesten. :)))

Bányászlány   2012. július 18.

Ati, most is, mint minden alkalommal élvezettel olvasom a részletes leírásaidat az adott képről, a szemléletes, remek képeidhez ez egy plusz adalék, amiért külön köszönet és elismerés. :-)))

AtiGB   2012. július 18.

Köszönöm a szívmelengető szavakat! :)))
Szeretem megérteni (néha,talán túl részletesen is) a dolgokat amik a látókörömbe kerülnek és ha megértettem, akkor tudom integrálni a (gondolat) világomba. Természetesen van bennem egy késztetés ezzel párhuzamosan (vagy épp emiatt), hogy ezeket a felismeréseket átadjam másoknak is. :)))

Bányászlány   2012. július 18.

Sajnos egyre ritkább a mi kis jelenlegi földi világunkban a hozzád hasonló érző és érzékeny ember.... nagyra értékelem és becsülöm a "fajtádat"...:-)))

cerezo   2012. július 18.

Ati, tényleg különbözik minden más lakóház formációtól. Valóban hiányzik az az intimitás, az az érdekes, semmihez nem hasonlítható hangulat, ami a körfolyosós házakat jellemzi. Érdekes mazsolázni a képen. Budapesten pl. a bicikliket a belső udvarban tartják. Ott viszont nincsenek székek, ami itt két helyen is megvan. Egy kávé elszürcsölgetése a "szabadban"... Erre Pesten is volna lehetőség.:)
Az is érdekes, ahogy haladunk lefelé, egyre kevesebb dolgot tesznek ki a folyosóra...:)
Ez a kép végül is hat család életének nagyon pici szeletét mutatja meg a megfigyelőnek. Ha tetszik nekik, ha nem...
Remek a szimmetriája is! Kinagyítottam és úgy csemegéztem a fotódon.

AtiGB   2012. július 18.

Bányászlány: Köszönöm - az ismét - szívhez szóló szavaidat.:))) Néha elveszettnek is érzem magam a világba. Időnként azt érzem, elkéstem néhány száz évet a születésem időpontja szempontjából. :D
Szavaid mély emberismeretről tanúskodnak, ami szintén ritkaság ebben a celeb-orientált világban. Erre a tudásra hagyatkozva sokkal kevesebb kallódó ember lenne korunkban. :)))

Cerezo! Köszönöm a részletes értékelést! Nagyon jó meglátásaid vannak a képpel kapcsolatban. Továbbgondoltam ezt a kávészürcsölgetést: Itt Londonban ismeretlen az az utánozhatatlan hangulatú pesti (és bécsi) kávéházi kultúra. Elementáris része lehet ez az emberi természetnek, hisz itt (ahol nem része a kulturális hagyományoknak) is némileg hasonló hangulatot keltenek a kávészürcsölgetésre kirakott székek. :)))
Ha kinagyítottad, akkor - gondolom - a névjegyemet is észrevetted. :))))

cerezo   2012. július 18.

Bizony észrevettem, tetszett is az eredeti megoldás! De ugye, nem festetted fel a folyosó falára...?:DD

Bányászlány   2012. július 18.

Nem, nem, nem, pont ellenkezőleg, Ők vannak itt körülöttünk lemaradva, elfeledve és sutba dobva a régi veretes értékeket...de nem is fokozom tovább, mert még nem tudnám abbahagyni és a világért sem untatnálak vele,, de hiszen Te pontosan olyan tisztán látod, mint én, hogy mivé válik a világ.... :-)))

Chromcsi   2012. július 18.

Egyébiránt nemcsak a bicajok miatt írtam a falusi hangulatot, hanem a kis" telázsi -félére",valamint a kiülős székekre is gondoltam ezzel. Tudjátok, amikor ki ültek az ...asszonyok a padra...:)) Pontosabban, azt érzem a kép láttán, h az emberek igyekeznek valamilyen formában lehetőséget teremtenek maguknak arra, h ismerjék egymást... s ez nem kevés ...

AtiGB   2012. július 18.

Chromcsi! Belegondolva igen, van igazság abban amit mondasz. Bár én inkább a város "szagát" érzem rajta, leginkább a frusztráló zsúfoltság miatt. Itt konkrétan nem tudom milyen emberek laknak. Általánosságban inkább csak a szándék (ami azért nem kevés) van meg az emberekben errefelé, legtöbbször tettekre nem váltják azt. :)))

Chromcsi   2012. július 18.

Értem! Végül is, a szándék is fontos .. :)

AtiGB   2012. július 19.

Igen, szerintem is. Talán az a legfontosabb. :)))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban