_
Díszpinty
  • 2012. jún. 30.
  • 1125
  • 18
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON COOLPIX P500
Fókusztáv: 130.2mm
Rekesz: f/5.7
Zársebesség: 1/200
ISO: 160
Készült: 2012. jún. 25. 13:34
Kevesebb
Több

bokamari   2012. június 30.

Hát, jól fel vannak díszítve az biztos!

Bányászlány   2012. július 03.

Nagyon jól választottál, valóban a sötét háttér gyönyörűen kiemeli, megerősíti az amúgy is pompás, élénk színeket. :-))

AtiGB   2012. július 03.

Köszönömszépen! :)))
Általában a turisták közvetlen közelről (2-3m)fotózzák az őrt. A magasságkülönbségből (és a ló fejéből :)) ) adódó perspektíva miatt általában azokon a képeken az őrbódé teteje félig belóg a háttérbe.Ezért úgy döntöttem,átmegyek az utca túloldlára.Így sikerült a homogén sötét háttér mindenféle belógó turista testrész nélkül. :)))

grafi74   2012. augusztus 02.

"Ezért úgy döntöttem,átmegyek az utca túloldalára."
Ez a mondat az, amit egy másik oldalon magyaráztam sokáig. Nézel, gondolkodsz, döntesz, cselekszel, ezután exponálsz. Nem össze-vissza lövöldözöl.
Lám, itt az eredmény, kimaradtak a turisták.
Sajnos a ló feje is, ami rengeteget levon az élvezetből. Értem, hogy a bácsi volt a célpont, de legalább a szeme maradt volna a pacinak. Ha volt is arra turista, egy kis szoftveres utómunkával meg lehetett volna kérni, hogy lépjen ki a képből.
Sajnos a katona bácsi ábrázata is sokat lehúz. Az idealista képzeletben az él, hogy a katona markáns, merev, szálfa egyenes és kemény tekintetű. Itt nagyon rossz pillanatában kaptad el, mert épp úgy néz ki, mint akit letolnak, mert betojt. Erre mondják a profik (félreértés elkerülése végett, nem én), hogy ha valami nem tökéletes, akkor később újra meg kell próbálni. Szerintem ér ez a kép annyit, hogy újralődd, ha van rá lehetőséged.
Talán egy picivel kisebb rekesz, mondjuk 7,1, vagy 8 megoldaná azt is, hogy a paci is éles legyen.
Ha van rá lehetőséged, léccci...
Ugyan ez a beállás egy katonás katonával és lófejjel. Szerintem, neked is tetszene :D

AtiGB   2012. augusztus 03.

Köszönöm! :)))
A királyi gárdistáknál a rezzenéstelen arc elsődleges kritérium. A "katona bácsi" ezzel az arckifejezéssel ült ott amíg láttam. talán egy másik alkalommal, egy másik gárdista kifejezőbb lehet. :)
A turisták teljesen kitakarták a ló fejének többi részét. Nincs az a szoftver amivel vissza tudtam volna varázsolni azt a képre. :D
Ekkora gyújtótávolságnál nem segített volna egy kicsit kisebb rekeszérték. A gépem képérzékelője 1/2.3", ez a rekeszérték DX formátumú érzékelőnél (ahogy láttam, azzal fotózol) ez f/28-nak felel meg. F/32, vagy f/36 nem változtatott volna sokat ezen. :)))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban