_
Európai "díznilend" Oberammergau
  • 2024. máj. 10.
  • 25
  • 6
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: samsung SM-A515F
Fókusztáv: 4.6mm
Rekesz: f/2.0
Zársebesség: 1/438
ISO: 32
Készült: 2024. máj. 09. 16:30
Kevesebb
Több

anna schwelung   2024. május 11.

Sajnos, borongós, sötét napon jártunk itt, ami sokat levon a fotók értékéből.
Rokonaink a kirándulásba beiktatták ezt a kisvárost, bár Ők éppúgy tudták, mint mi, hogy egy nagy gagyi az egész...

Hermi   2024. május 11.

Ami nekünk gagyinak tűnik, lehet, hogy náluk hagyomány. Mi nem ílyen látványokon szocializálódtunk, azért furcsa.
Ez a hotel pedig egy mesevilág:)

frangipani   2024. május 11.

Egyetértek Hermivel, egyébként pedig ez a mesehotel nekem tetszik. :-)

anna schwelung   2024. május 11.

Nem a festmény a gagyi, hanem a turistásodás miatt a házak alsó szintje, kirakatai az olcsó, nem olcsó vackokkal van teli, butítani a látogatókat. A 40-80 éve elhaltak döbbenten néznének, mivé lettek a házaik. Nem a festmények.
Itt (bajor) élő rokonaim véleményét is tolmácsolom.
Nyáron éppúgy élhetetlen a környék, mint Velence, Prága. ...más kérdés mennyit hoz a konyhára a turizmus. Az ő szóhasználatuk bajor díznilend, pejoratív értelemben.

Hermi   2024. május 11.

Ízlés kérdése, hogy vackok, vagy nem:) Gyakran nézek angol régiségkereskedőkről dokumentumfilmet, ők pl. minden német-osztrák faragott figurát (legyen az akár fák gyökereiből is!) megvesznek, mert mindig el tudják adni jó haszonnal:)
Persze a sok turista biztosan idegesítő a csendes, békés hangulatú kisvárosokban.

H1N1   2024. május 11.

Kedves Anna! Némileg csodálkozom rokonaid és mások pejoratív nézetein, mivel éppen előik vitték tovább a bajor favázas építészet hagyományait, ötvözve kellő időeltolódással a murál festészet jellegzetességeit mesteri munkákkal! Ezen keresztül ismertették meg a világgal kultúrájukat, tevékenységeiket és ezen keresztül vonzották ide a túrizmust is!!! Egy igazán különleges település melyre büszkék lehetnek! Az pedig, hogy ebbe belekeveredik a gagyi is ez szinte természetes, mert hiszen nem kifejezetten művészi árukat kínálnak ott sem, mint nálunk!! Én nagyra értékelem a szándékot ami ezt a kisvárost ilyenné alakította!! Ilyenkor eszembe jutnak a magyar murál festészet "remekei"!? Mindenesetre szeretnék egyszer eljutni ebbe a bajor településbe és nem a házak alsó szintjén árusított "vendégcsalogató" termékek miatt!!!

anna schwelung   2024. május 11.

H1N1: Hangsúlyozom, úgy a festés mint a favázas építkezés tetszik, hiszen családi kötődés kapcsán sokszor jártam bajor földön.
Itt is számtalan fotóm született a vacak, sötét időben, de csak júniusban kerülnek napvilágra, mikor hazaérkezem. Napjainkban alkalmanként mobil fotókat töltök fel, de a telefonos fotózáshoz még nem nőttem fel igazán...

Kedvencnek jelölték
Albumokban