_
Rókáztam a fővárosi Dombóvári úton...
  • 2023. ápr. 12.
  • 239
  • 11
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kevesebb
Több

anna schwelung   2023. április 12.

Nem tudom, honnan került oda, közel-távol nincs erdős, ligetes terület.
Meglehet svájci, mint a farkas :-)

Hermi   2023. április 13.

Állítólag a svájci farkast lelőtték, pedig védett faj...

anna schwelung   2023. április 13.

"védett faj" ...ez úgy van, mint amikor a cigányasszony elment az orvoshoz, hogy megint terhes. Mire az orvos, miért nem védekezett? ....védekeztem, de a férjem erősebb volt.
Miként a vadász is.
...amíg nem lőtték le, addig arról ment a polémia, hogy félnek az emberek, az erdős, akár nem erdős területen is.
Nem lehet igazságot tenni...
Egyik közös ismerősünk, a fészbukon azt írta erre a képre, de jó hogy én nem jártam arra....
Engem meg nem zavart, csak annyira, hogy már szürkület volt a fotózáshoz és még sietett is a Vuk :-D

Hermi   2023. április 13.

A védett faj megállapítás nem kizárólag kezesbáranyokra vonatkozik. Tehát akár félnünk is lehet tőlük (pl. a medvétől), az nem jogosít fel senkit arra, hogy megölje. Kivéve, ha azt valamilyen ok miatt engedélyezték.
Majd talán kiderül, hogy miért végeztek vele, remélem, nem Piroska és a nagymama miatti bosszúból....

anna schwelung   2023. április 14.

Hermi: Bojár Iván András művészettörténész, építészkritikus, írótól idézek:"...Senkinek nem ártott. Kalandja rengeteg ember fantáziáját mozgatta. Hol itt – hol amott készült fénykép erdei megfigyelő kamerákkal róla. Legutolsó hír felőle szép reményekkel bíztatott: úgy tűnt az elmúlt években Magyarországon megtelepedő egy-két farkascsalád egyikénél mintha párra lelne. Aztán, ki tudja ma már, mégsem. Ment tovább. Míg annak a bizonyos honfitársunknak célkeresztjébe nem lépett.
De rossz sorsa végül odavezette, mondhatnám: szükségszerűen. Hisz, ahol egy színpadi díszleten az első felvonásban feltűnik a falra akasztott fegyver, annak a harmadik felvonásban el kell sülnie. Magyarország a harmadik felvonás hazája. Itt kifeszül, szélső értékig sodródik valamennyi baljóslatú eshetőség. Mikor híre jött, hogy a kilométerek ezrei során lerongyolódott szívós és loncsos állatot itt minálunk lelőtte valaki, egy pillanatra sem lehetett meglepődni. Legfeljebb haragudni rá, hogy a kezdettől félve sejtett végkifejlet valóban épp nálunk, a hazánkban következett be...."

Hermi   2023. április 14.

Anna: Sajnos ez a fajta hozzáállás volt, van és lesz a fáradt, menekülő emberekkel szemben is. Már másokra is baljóslatú ez a légkör, nemcsak az itt élőkre...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban