_
Mihajlo Kolodko: Bomba
  • 2023. jan. 24.
  • 189
  • 6
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kevesebb
Több

anna schwelung   2023. január 26.

Somogyi Erzsébet: Csak azért volt félelmetes, mert még nem repült a közeledben hang sebességet átlépő vadászrepülő. Szülőfalum mellett 1 km-re volt katonai repülőtér, rendszeres volt a hangrobbanás, de annyira megszoktuk, hogy az éjszakai repülés során nyitott ablaknál sem volt zavaró.
Sajnos a szomszédos háború miatt az emberek rémeket látnak, elsősorban a rájuk nyomott fidesz háborús propaganda miatt.....

anna schwelung   2023. január 26.

Somogyi Erzsébet: ...tavasszal néhány napot töltöttem a bogácsi termálfürdőben, ahol évek óta kétnaponta harci repülőgépek röpködnek, nem tudom szlovák vagy magyar gépek. A vízben ülve nagyon klassz látvány, amint kötelékben, vagy szólóban köröznek a környéken.
Egy hónapja tartott a háború, amikor ugyanezek a gépek dél körül fölénk érkeztek és végezték a manővereiket közel-távol, alkalmanként hangrobbanással.
Az új vendégek egy részét szinte alig tudtam visszatartani a hazautazástól, hogy ez nem az, amire gondolnak. Részletesen ecseteltem, amit az imént leírtam. ...nagy nehezen, de meggyőztem őket.

anna schwelung   2023. január 26.

irenne56: Köszönöm! Nem is csodálom, ha személyesen még nem láttad, csak különböző fotósok képeiből. :-D
Döbbenten nézem a "fotósokat", akik megérkeznek egy-egy szoborhoz, rákattintanak telefonjukkal, majd szelfit készítenek a szoborral és még meg is jegyzik, hogy "na, ezt is megtaláltam". Sokaknak csak ez a célja, és látatja az instagramon, hogy milyen szépen mosolyog a szobor mellett. Én "körbejárom", számtalan képet készítek, hogy majd a szerintem legjobbakat mutassam meg azoknak, akik sosem juthatnak a szobrok közelébe valamilyen ok miatt.
Továbbá, ha megjelenik egy új szobor - melynek pontos helyét a művész nem jelöli meg, de egyik fotójával utal rá - azonnal kérdik, hol van, megyek fotózni. Nem veszi a fáradságot, hogy a közzétett képeket alaposan megnézze, neki segítség kell, mert nem tud gondolkodni :-( Egyik barátnőm is mindig kérdi a helyszínt, de sosem mondom meg, a keresés is egy játék. Én még sosem kértem segítséget és rátaláltam, pedig ha okos lennék, már régen nem ebben az országban élnék...

Balla Béla   2023. január 28.

Anna: A 70-es 80-as években jóval többször repültek harci gépek Bogács fölött, hiszen Mezőkövesd határában (Klementina) volt egy katonai repülőtér.

irenne56   2023. február 12.

Anna: Igen, Te egyedi példát mutatsz a legjobb fotóid feltöltésével. Járod az utad, és remekelsz a fotóiddal, a válogatásaiddal. Jönni, menni kell, hogy Kolodko alkotásait felfedezzük a városban. :-)

anna schwelung   2023. február 13.

Balla Béla: Köszi az információt, nem tudtam róla! ...én 30 éve járok oda, azóta hallom a gépek zúgását.

anna schwelung   2023. február 13.

irenne56: Köszönöm! ...nem is feltétlenül a példamutatás vezérel, inkább csak tájékozódom, hogy aztán a ráérő időmben megkeressem és a magam módján megörökítve megmutassam azoknak, akik nem juthatnak el hozzájuk.

Balla Béla   2023. február 13.

Anna: Amit te 30 éve hallasz Bogácson az már nem lehet Klementináról felszálló harci repülőgép, mert onnan már minden katonai repülőgép visszavonult a Szovjetunióba, a magyarok meg még a szovjet időkben sem repkedtek arra. Jelenleg - ha jól tudom - egy magánkézben lévő, de rettenetesen lepukkant hobbi célokat szolgáló "játszótér".

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban