_
Kékcinke tojásai...
  • 2022. ápr. 28.
  • 153
  • 8
  • 6
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kevesebb
Több

frangipani   2022. április 28.

Megszeretett benneteket, ragaszkodik, és biztonságban érzi magát.

anna schwelung   2022. április 28.

De hiába, mert szanaszét tojja reggelente a tojásait a párkányra. A kiürített etetőbe apró szalmaszálakat, vattadarabokat tettem, de nem kell neki. Csak ugrál az ablak előtt egész nap, viaskodik az árnyékával, keresi a fészkelőhelyet a redőny alatt.
Nem győzzük fertőtleníteni, takarítani a párkányt.
A tegnapi és mai tojásait már a még nem használatos virágládába tojta. Ez már a negyedik, én pedig a magam készítette fészekbe teszem őket. Csak dekorációnak, mert nem érdekli a tojás, nem is alszik itt, csak reggel tojik, majd ugrabugrál.
Wikipédia szerint 12 tojást tojik áprilisban, júniusban megismétli.

Somogyi Erzsébet   2022. április 28.

anna, nem lehet, hogy szingli?

Egy fészekalj kb. 12 tojásból áll, amelyeken a szülők felváltva kotlanak két hétig. A kikelő csupasz és vak fiókák fészeklakók, de alig 18-22 napon belül kitollasodnak és kirepülnek. Addig gondos szüleik különféle ízeltlábúakkal, különös szeretettel lárvákkal táplálják őket.

anna schwelung   2022. április 30.

Erzsébet: A röpködés ideje alatt többször jött etetni a párja, egy nagyon torz kép kerekedett a fotózáskor, nem is kerül ide.
Hétfő-csütörtök közt 4 tojást alkotott, azóta nem, csak röpköd eszetlenül.
Éjszakára lehúzzuk a redőnyt, mert már hajnalban veri az ablakot a csőrével, pedig a másik szobában alszunk, mégis hallható.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban