_
Hat tavirózsa
  • 2017. júl. 03.
  • 354
  • 12
  • 21
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 110mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/500
ISO: 160
Készült: 2017. jún. 05. 13:48
Kevesebb
Több

anna schwelung   2017. július 07.

Köszi Erzsébet! Csak az a bajom vele, hogy a kép nem adja vissza a virágok valódi színét. A levél, a tó színe ilyen, de a virág köszönőviszonyban sincs az igazival :-(

Somogyi Erzsébet   2017. július 07.

Így vagyok én most a muskátlim fotóival.
A lényeg, hogy Te gyönyörködhettél valódi színében.

anna schwelung   2017. július 07.

Persze, talán mert piros.
Valamiért a piros színeket nem csípi az én fotómasinám sem. Van egy ritkán használt kompakt Kodak gépem, annak a színei jobbak, viszont túl erősek. Ez volt nálam a forgatáson, amikor a Műjégpályán lévő vizes uszodát fotóztam körbe.

anna schwelung   2017. július 07.

Pipacs fotózásakor még sosem volt természetes színű :-( Erre már nem is pazarékolom a filmet...

Hermi   2017. július 07.

Az a helyzet, hogy tapasztalatom szerint a nagyon erős napsütésben nem jönnek annyira vissza a színek. Nem az lehetett a baj?

anna schwelung   2017. július 07.

Biztos így van Erzsébet! Délután kettőkor erős napsütésben készült!

Hermi   2017. július 07.

Próbáld meg Erzsike, nekünk is tanulságos lehet a továbbiakban.

Hermi   2017. július 07.

Sajnos, már én is jártam így, azt hittem, hogy micsoda jó fotót lőttem, aztán a képernyőn láttam, hogy szinte vállalhatatlan lett...

Somogyi Erzsébet   2017. július 07.

Herminek mindig igaza van.
Megpróbálom, ha kiszabadulok addig a szuterinból, ahol nekilátok a harmadik adag baracklekvár főzésnek. Lesz még negyedik is.
Nem kilónként főzöm ám, még mielőtt megkérdeznétek.

anna schwelung   2017. július 07.

Sajnos én is így vagyok ezzel Hermi! Kipróbálom, amit mondtál. Korán vagy később.

anna schwelung   2017. július 07.

Erzsébet: Már szezonja van a sárgabaracknak, vagy vége van. Ugyanis holnapra tervezünk piacolást e célból.
Kérdés, hogy fér össze a Pride és a lekvárfőzés. Igaz, mind a kettőhöz melegre van szükség...

Somogyi Erzsébet   2017. július 07.

anna! Itt már a szezonja van.
Én forrázom, lehúzom a héját, úgy főzöm.
Eddig kb. húsz kilót, estefelé hozott a szomszéd egy ládával, amit kapott valakitől, s holnap reggel hozzák, amit rendeltem.
S még attól féltem, hogy idén nem lesz lekvárfőzés.

anna schwelung   2017. július 07.

Szűzmáriám, 20 kiló?? Nálunk be sem férne a konyhába :-(
Télen a kezem fázik, a forrázás után viszont a meleg barackot nem szereti.
Mi a meggyen, cseresznyén, epren túl vagyunk. Holnap talán barack, meg fotózás, ajajajja.

Somogyi Erzsébet   2017. július 07.

Nekem csak meggy került a mélyhűtőbe, meg ribizlilekvárt főztem.
Az idén elmaradt a befőttkészítés, csak pár üveg barack van az éretlenebbekből.

anna schwelung   2017. július 07.

Mi csak lekvárt főzünk. A befőzés nem megy, pedig mindig jól bebugyoláltuk a paplanjainkba :-D ...'oszt mindig megpunnyadtak, letettünk róla. Nem vagyunk konyhatündérek...

Somogyi Erzsébet   2017. július 08.

Jó tenni a mélyhűtőbe, elővenni megfőzni, ha kihűl olyan, mint a befőtt.
Én forrástól három percig főzöm a szirupban, mehet az üvegbe, tartósító a tetejére, jól lezárni és be a paplan alá pár napig.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban