_
08.20. Hawai ünnepe
  • 2016. aug. 20.
  • 598
  • 6
  • 16
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

Hermi   2016. augusztus 20.

Nekem az tűnt fel, hogy minek van többeknél szatyor...?

Hermi   2016. augusztus 23.

Anna: mi lehet ilyenkor a vásárfia...? 10 dkg mangalica töpörtyű, vagy a visszahullott tűzijáték darabja...?

anna schwelung   2016. augusztus 23.

A rakparton és a sokszor átadott Bazár előtt sátrak sokasága volt, étellel, itallal, csak én nem mentem végig, hogy megmutassam. Sajt, töpörtyűű, méz, minden ami magyar, hogy lássák otthon is a faluban, hogy ezt termelte a magyar, amúgy magyarosan. Nem volt ott francia sajt, ami ugye a világ legjobbika, bor a Mosel-völgyből, mert ugye a magyar bor csak szerintünk világhírű. De ez a Magyar Ízek utcája volt.
Sír a szűm, de ide teszem a kormányinfót :
http://augusztus20.kormany.hu/magyar-izek-utcaja

Hermi   2016. augusztus 24.

... te ezt rendszeresen olvasod...?? Nagyon tájékozott lehetsz!
Szóval: Értem én a jószándékot, hogy mutassuk meg az országnak, hogy milyen finomságokat kínálnak a tájegységek. Értem én a szándékot, hogy óvni kell a munkahelyeket. Értem én, hogy a sok embert, aki elment tűzijátékot nézni, etetni is kell, mert a Hilton nem bír el ennyi embert... De ha én ott akartam volna jóllakni, egész napra ilyen finomságokkal etetni a pl. 4 tagú családomat, akkor arra is elég a minimálbér...? Védjegy a kenyéren: "A védjegy biztosítékot nyújt a fogyasztónak, hogy megbízható és állandó minőségű terméket tart a kezében, amely mindenki számára elérhető és megfizethető. A védjeggyel ellátott termékek megvásárlásával a fogyasztó hozzájárul hazánk gazdaságának élénkítéséhez, munkahelyek megtartásához és teremtéséhez, magyar családok megélhetéséhez." Ez BIZTOS???? Ez teljesen propaganda szövegnek hangzik, ismét egy, a magyarságunkat bizonyítgató biléta, ami nagyon jól mutat bizonyos körökben. Nem az lenne a természetes, ha ilyen kenyeret lehetne csak kapni??? Nem pedig felfújt, kovászt nem látottat?? Persze, nem a maihoz képest többszörös áron...

anna schwelung   2016. augusztus 25.

Hermi: Ez az egész nem propaganda szövegnek hangzik! Hanem színtiszta propaganda.
Mint a huszadiki nagy hőbörgés itt a kajáldában, meg fent a Várban a mesterségek ünnepén.
Ezerrel sulykolták a magyarságot, a Petőfi rádió ontotta a propagandát, mint hajdanán, amikor az oszlopokra szerelt hangszóróból dőlt a pártszöveg. ....csak az évszám változott ahhoz képest!
Az olimpiai közvetítések közben is volt egy blokk, ami küzdelem, diadal, harc meg eféle baromságokat tartalmazott. Mint az ötvenes években, meg a május eljesei jelmondatokban, melyeket néhány nappal előbb már az első lapon hozta a Népszabadság.
De szerencsére van felvételi-megállítási lehetőségem, így felvételről 10 perc csúsztatással néztem és ilyenkor, meg a migráncshíreknél pörgettem előre. Vagyis kézben kellett tartani az irányítót az ilyen veszély azonnali elhárítására.

Hermi   2016. augusztus 25.

Anna: Nézegettem a Rákosi-éra budapestről készült fotóit, és egyre az járt az eszembe, hogy a táblák, feliratok, jelmondatok vajon mikor jönnek vissza?? Mondjuk, nem pont Rákosi nevével, mert a megfelelőket be lehet helyettesíteni... Az volt az érzésem, hogy megyünk vissza 60-70 évet olyan ügyes propaganda húzásokkal, hogy sokan-sokan észre sem veszik...:-(

anna schwelung   2016. augusztus 30.

Óóóóó, drága Hermi! Azok az idők már évek óta itt vannak, szépen belopakodtak, ma viszont már szemérmetlenül belevágják a pacekunkba :-((
Pár nap után már felvételről, vagy csúsztatva néztük az olimipát, a migráncshíradó elkerülése érdekében.
De ha emlékszel volt olyan blokk, amelyet a fideszes fiúk bizonyosan a május elsejei jelszavakból merítettek. Nem emlkékszem, de a sportolóknál, mozdulataiknál "küzdelem" meg mindenféle hangzatos szöveget mondtak és írtak nagy betűkkel. Hányinger!!

Hermi   2016. augusztus 30.

Sokat morogtam miatta, mert ahányszor odakapcsoltam, mindig volt egy egyperces híradó, vagy a fiúk-lányok énekelték az MHSZ-nótát...:-( Mint a régi mozikban a filmek előtt a filmhíradó... Felépült, harcolunk, elvtársak együtt építünk, 115%-ra teljesítettünk, éljen az éljen!! NEM AKAROM!!!

anna schwelung   2016. augusztus 31.

Hermi: Ez szörnyű! Viszont "erre iszik a vendég", ahogy ezt nagyon bölcsen mondta mindig Vitray Tamás.

Hermi   2016. augusztus 31.

Hmmm... Nem ragozom tovább, mert eltiltanak a közügyektől...

anna schwelung   2016. szeptember 01.

Hermi: Jogos! :-)) Úgy jársz, mint én. Valaki utánam valamennyi hozzászólást törölt.

Hermi   2016. szeptember 01.

A Cenz Ura lehetett, vagy a tulaj?

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban