_
Ablakperspektíva
 • 2015. jan. 15.
 • 1584
 • 28
 • 34
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
Minden titkok tudója vagyok :-) :-)
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 22mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/250
ISO: 200
Készült: 2015. jan. 15. 14:08
Kevesebb
Több

anna schwelung   2015. január 15.

Az épület mellől egy cigiző pacák felhívta a bent tartózkodó főnökét, hogy valaki "befényképez az ablakon" !!
Adta is a hívott felet, aki tudtomra adta, hogy ez olyan épület, ahol fontos, titkos munkát végeznek, tilos befotózni az ablakon. Köpni, nyelni nem tudtam a röhögéstől: "befényképezni" egy ilyen ablakon. Noooormális?

mammaróza   2015. január 16.

:):) Engem karácsony tájékán, a Posta irodaépülete elől hajtottak el! A ház előtt feldíszített karácsonyfa gömbjének tükrében szerettem volna megörökíteni magam! A biztonsági őr felhívta a figyelmemet, hogy magánterületen vagyok és tilos fotózni! Ha átmegyek az utca túloldalára, onnan fotózhatok! .... Így aztán nem lettem (magam) megörökítve karácsonyfa díszgömbben:):):):):)

Hermi   2015. január 16.

Anna: veszélyes vagy nagyon!! A végén kiderül, hogy a TEK kísérget majd, hogy nehogy megint befényképezz egy ilyen ablakon, mert mi lesz, ha meglátod benne a túloldali épületeket!! Aztán ki ne add az ellennek a szörnyű titkot, hogy hány óra van!!!:-))

franczk   2015. január 16.

Az eszem áll meg! Normálisak ezek az emberek? Amúgy ki volt téve a "Fényképezni tilos" tábla?

marcipan74   2015. január 16.

Anna, ez komoly?! Bár lehet, hogy mégis, s most ki is fejtem (nem a babot, hihihi) miért. Ősszel voltam okosodni, a mindenreképeskönyvelői kredit pontjaim megszerzése miatt, aztán ott hívták fel a figyelmünket arra, hogy ha egy ellenőrző ponton áthaladunk az autópályán - amiről nem is tudtuk, hogy áthaladtunk, azt pedig leginkább nem, hogy ellenőrzés alá is vontak - mert ha jó minőségű a fotografa és tökéletesen látszik rajta, hogy ki az aki, akkor adóellenőrzés alanya lehet. Az e-útdíj elsumákolása volt a téma, ennek kapcsán jött szóba. No szóval, lehet, hogy az épület mellől előbukkanó, cigiző pacák aztat hihette, hogy adóellenőr vagyol :-)

irenne56   2015. január 16.

Ejnye, ejnye Anna! :-) Te itt titkos ügynökösködsz?! :-) A fotód szuper lett! :-)

Anno, én advent idején az Allee bevásárló és a Fehérvári úti piac közötti sétáló utcában fényképeztem, odajött hozzám egy biztonsági őr, kérdezte, hogy van engedélyem fotózáshoz? Kérdem, miért is kellene? Mert magánterületen fotózok és ha nincs az Allee igazgatójától engedélyem, fejezzem be a fotózást! Érthetetlen, de lehet, csak nem szimpatizáltam az őrködő mukinak! :-((

Gomba68   2015. január 17.

Itt látszik, hogy milyen veszélyes hobbi is a fotózás. :) Mindenesetre a fotó kiváló!

anna schwelung   2015. január 18.

mammaróza: Egy karácsonyfa gömb tükörképe nem is állna jól Neked! Inkább egy hosszú, karcsú üveg gyertya tükörképe...
Gondolom sehol nem volt fényképezni tilos tábla a közterületen. A lopásgátló pedig igyekezett fontos ember látszatát kelteni.

anna schwelung   2015. január 18.

Hermi: hihihíííhhhh
Rátapintottál! Nyugdíjasként jól jövedelmező statisztálással és ipari kémkedéssel szerzem be a kalácsra valót. Kaptam is megbízómtól egy Nikonra hasonlító, NASA fejlesztette mindent látó kamerát, amivel jól beleláttam a telefonáló pacák és a főnöknője üres fejébe.

anna schwelung   2015. január 18.

franczk: Ilyen tábla nem volt. Két portán lehet bejutni, kerítés éppúgy nincs, mint az amerikai házak körül. Szabadon sétálnak be-ki az emberek, hiszen csak az egyes épületeknek van beléptető rendszere.
Ennyire titkos, mint olvashatod: http://www.graphisoftpark.hu/berloink
Továbbá: https://www.google.hu/search?q=grafisoft+park&biw=1280&bih=843&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=mbG7VL-ZIsLoUuvJgagH&ved=0CAcQ_AUoAg

anna schwelung   2015. január 18.

marcipan74: Valóban, egyre jobb minőségű képeket készítenek a kamera előtt elhaladó autókról és utasaikról. De ez vonatkozik a traffipax képére is, mert hiába próbálod megmagyarázni, hogy apósod vezette a Neki kölcsönadott kocsit, a ha fotón Te vagy látható.
Bár azt hiszem így is, úgy is, ki kell fizetned a büntetést.

anna schwelung   2015. január 18.

irenne56: Nem mondtad a lopásgátlónak, hogy küldje ide az igazgatót, mert momentán nem találkoztál vele.
Én is megkérdeztem a telefonálótól: Ha másfél kilométert kellett volna gyalogolnia egy telefonfülkéig - mint a mobil előtti időben - akkor is telefonált volna? Nem értette a kérdést.
Továbá: minden ember biztonsági őrnek születik, csak többsége tovább tanul.

franczk   2015. január 18.

Ez igen! Ez legalább olyan titkos intézmény, mint mondjuk a Pentagon. Ha nincs "Fényképezni tilos" tábla, akkor milyen jogon kérik számon, ha fényképezni merészelsz?

irenne56   2015. január 20.

Anna, jó a mondásod a biztonságiakról! :-)))

imre_hegyaljai11   2015. december 14.

Anna: Erről jut eszembe, hogy a Canponában kapcsolt le 2db biztonsági őr, hogy engedély nélkül fotózom a tetővilágítót, mert az különösen veszélyes

Hermi   2015. december 15.

Imre: Engem az Arénából akartak fotózás miatt kivezetni... Csak tudnám, hogy ha katonaságot ma már lehet fényképezni, akkor egy üzletházat meg miért nem...!? Ha "csúnya szándékaim" vannak, akkor van olyan kütyüm is, amit észre sem vesznek... Még nem jöttek rá, hogy a tiltás mindig az ellenkező reakciót váltja ki?

anna schwelung   2015. december 15.

Imre: A tetővilágító nemzeti ügy!...még jó, hogy nem a nemzetbiztonságiak látták el a bajod :-D

imre_hegyaljai11   2015. december 15.

Anna: Biztosan a tetővilágítón jött a biztonságiaknak a megvilágosodás, hogy ezt a pusztító fotózást be kell szüntetni.

imre_hegyaljai11   2015. december 15.

Hermi: Biztosan "gumimaci szörpöt" árulnak, amiről tudjuk, hogy borzasztóan titkos recept.

Hermi   2015. december 15.

Anna: Persze, hogy arénáztam, azért mentem oda! A Mammutban mégsem arénázhatok...!

Hermi   2015. december 15.

Imre: Szerintem meg már addigra minden gumimaci szörpöt megittak a biztonságiak, mert nagyon vagánynak mutatták magukat. Biztosan hét üres faluban nem volt már ellenfelük, annyira nagy volt az arcuk...

imre_hegyaljai11   2015. december 16.

Hermi: Nálam is nagy arccal jöttek, csak az hibádzott a képben, hogy nagy bátorságukban ketten jöttek, pedig addig már találkoztam néhány biztonságival és azok nem mertek szólni. Lehet, hogy ilyen komoly akcióhoz akár még érettségi is kell?

Hermi   2015. december 16.

Imre: Talán kettejüknek összesen meg is volt a 12 osztály...??? Bár ahogyan az avatarodon látlak, valószínűleg 1 ember nem mert volna beléd kötni:-))

imre_hegyaljai11   2015. december 16.

Hermi: Mivel egyedül járok mindenféle idegen helyre, ezért legfontosabb fegyverem a "marcona" kinézet". Az őzek legalábbis tiszteletben tartanak!

anna schwelung   2015. december 17.

imre_hegyaljai11: Minden ember biztonsági őrnek születik!...de többségük továbbtanul...

Hermi   2015. december 17.

Imre: :-)) "Marcona kinézet":-)) Tulajdonképpen nem erre céloztam az előbb!:-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban