_
VACAK
  • 2011. ápr. 14.
  • 1689
  • 16
  • 51
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
....a felszólítás is felesleges, mint a VACAK értelmezését illető vitaprovokálás is....
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 72mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/500
ISO: 200
Készült: 2011. ápr. 04. 13:30
Kevesebb
Több

anna schwelung   2011. április 14.

a Hór-völgyében van egy horgásztó... bogácsi kirándulásunk során arra is jártunk...és nem tudtam kihagyni a kattintás lehetőségét!

WadWanda   2011. április 14.

És falra címkézted?:))) Amúgy unalom a fal, most le kellett vennem a tegnapi képem, hogy kirakhassak egy mait....röhej:)))

anna schwelung   2011. április 14.

WadWanda:..majd nyitott szemmel járok a kocsmák környékén, hátha látok a falán borsót!...azt is felteszem... csak vigyázok, ne legyen életlen, vacak!

WadWanda   2011. április 14.

Anna, remek:)) Feltettem kettőt de levettem, értek én a szóból, majd cserélgetem ha uncsi a fal:D

WadWanda   2011. április 14.

Stabil volt ez a házacska, nekem úgy tűnik kicsit megrogyott, veszélyes is lehet, könnyen sz@rba kerülhet így az ember:DDD

Manóvezér   2011. április 14.

anna schwelung:Látom nagy tüske a lelkedben a "vacak-vita"... :-)
Méltó címe lenne képednek a "Szükség esetére" (saját hsz-ed,fentebb),mert közel s távol szerintem nincsen másik budi... :-)))

WadWanda   2011. április 14.

Én úgy értelmeztem ezt a budis képet először, hogy Anna nagy ívben tojik az egészre a sok okoskodó nem "vacakot" gyártó önjelölt profira:DDD
Lehet, tévedek, az sem tragédia.....
Már én is kezdem sokallni, hogy folyamatosan megreformálni akarják az indát, holott ha nem tetszik valakinek a kialakított rendszer, akkor akár el is mehet, nem kötelező a jelenlét!

anna schwelung   2011. április 14.

Manóvezér: nekem egyáltalán nem tüske...jókat vihogok az okosságaikon...róluk véleményt és hozzájuk való viszonyomat a címkékben rögzítettem...hogy jön ahhoz 10-15 nagyképű, hogy beleszóljon a többség szórakozásába, játékába...csak sajnos ez a való életet mutatja, hogy a többség sajnos csendes...de mondhatnék frázist, "fecseg a felszín, hallgat a mély"!!!

Manóvezér   2011. április 14.

anna schwelung:A tüskét elfelejtettem idézőjelbe tenni... A lényeg:én jólérzem magam itt.És időnként nagyokat mosolygok én is magamban.

WadWanda   2011. április 14.

Nem kérdezte senki, én most nem érzem jól magam....zavarnak a viták, támadások és éppen nincs kedvem fotózni.....remélem kialszom....

Manóvezér   2011. április 14.

WadWanda:Gondolj arra,hogy a képeid a Te gyönyörűségedre készülnek elsősorban...Neked tetszik.És ez a lényeg!

anna schwelung   2011. április 14.

WadWanda: jó éjt, jó pihenést!...most én sem fotózom, baromi sötét van, tán még a vakum is álmos:-)

anna schwelung   2011. április 14.

Manóvezér:itt a lényeg, amit mondtál!!!...van egyéb gondunk is az életben, mint sem ilyeneken vitázzunk, időt töltsünk!...szmájli és annyi:-))

WadWanda   2011. április 14.

Manóvezér, eret nem vágok, csak nem tetszett a mai nap(sem):) Jó éjt!:)

Jó éjt Anna!:)

fkolesdi   2011. április 15.

Belül nincs rigli, ezért a kint lévőknek kell bezárni? ... és ha valaki egyedül indul ÚTNAK, ki zárja rá az ajtót?

elvi   2011. április 15.

Szerintem kint is bent is van valami kapocs, aki kijön és elfelejti bezárni az ajtót és szél kerekedik, érdekes dolgokat művelhet...:))

azegbenbalvan (törölt)   2011. április 15.

Csodálatos kép született... élessége határtalan, gyakorlatilag nincs is neki, színvilága felülmúlhatatlan, mert tulajdonképpen az sincs neki... szerkesztése egyedülálló, mert ritka borzalmas... témáját tekintve valóban vacak... és kérdezem én... milyen ember az ilyen, aki árnyékszéket tölt fel? és mivel tölti meg azt?

N.Gyuree   2011. április 15.

Mivel töltik meg? Azzal a "10-15 nagyképű"-vel és az "önjelölt profik"-kal.

faterphoto   2011. április 15.

Hát igen az erőlkődés lilára barnára festi a tájat.
Persze csak akkor ha nyitva marad az ajtó.
Hétvégén főzni fotózni és lehet futni a budira.
(vagy az indafalra) kinek kinek az izlése szerint!

anna schwelung   2011. április 16.

...azért annak örülök, hogy a blogon történő erőlködésnek van eredménye és látogatást tettek a nagymenők szerény árnyékszékembe...ahová egyébként a sok bokeh és mélyélesség kerül általában...

WadWanda   2011. április 16.

Anna, ugye majd lecímkézed és nem kerül be a versenybe?
Minden csoda 3 napig tart, nem lenne jó a 12-ben látni....remélem, megérted?:)

Evaneni38   2011. április 16.

Hat ezt nagy ka'r volt elkezdeni, folytatni es me'g ratenni egy lapattal.

WadWanda   2011. április 16.

Nem törlést írtam, hanem, lecímkézést!

anna schwelung   2011. április 16.

WadWanda: pillanatnyilag a fegyveres testületek demonstárciójával foglalkozom élesben, csip-csup ügyek háttérbe kerülnek emiatt!

N.Gyuree   2011. április 17.

Papírkutya: egyetértek, maradjon! Már csak a fotó mondandója miatt is. :)

Norbikapitány: Mielőtt leírnám a véleményem, engedj meg egy kérdést: neked mit jelent a fotó mondandója? Mutass olyan képet, amiben te mondandót látsz és mondd el, hogy mi az. Nem azt mondtam, hogy nincs ilyen kép, csak kíváncsi vagyok az ízlésedre, a látásmódodra. Véleményem szerint ahány ember, annyi vélemény, látásmód. Így a mondandó is változhat, lehet valakinek ezt, másnak azt, a harmadiknak meg semmit se mond az ég egy adta világon az az adott fotó.

Az "agyonphotoshoppolt" képekkel kapcsolatban... Te azokat a képeidet, amiken (szerintem a 2.8-as rekesz nem mossa így a hátteret) a photoshop adta blur valamelyikével emelted ki a feleséged (http://indafoto.hu/Norbikapitany/image/9457871-aa7493e...), azt minek nevezed? Ha te ilyen erősen kritizáltál, akkor gondolom elviseled te is az enyémet: Látszik, ordít róla, hogy photoshop, sokallom a homályosítást, nem kicsit. De megjegyezném, hogy ez az én véleményem.

Ahogy láttam, használod a vignettálást is, vagy a Lightroom-os fajtát, vagy a photoshopposat. Van amelyiken ugyancsak sokallom. Viszont ezzel az eszközzel valóban ki lehet emelni egy-egy témát, mondandót adva ezzel annak. A te esetedben néhány képeden nem tartod agyonphotoshoppoltnak a túlzott vignettálást? Szerintem először az embernek a saját háza táján kellene

N.Gyuree   2011. április 17.

söprögetnie, utána beleszólni olyanba, mibe nem folyt bele, nem érti, vagy csak részleteket ragadott ki belőle és úgy alkot véleményt az egészről.

Harmadrészt köszönöm, hogy mindazokat, aki itt kommenteltek és az indafotófalas vitában a "rosszakat" testesítették meg belefoglaltad az amatőr/műkedvelők táborába és erről említést tettél, ugyanis azok, köztük én is amatőr és műkedvelő is vagyok. Hozzáteszem, a sokak által "profi" kategóriába sorolt "tükörreflexes gépem van" emberek táborába ez év február óta tartozom, előtte nekem is kompakt "amatőr" gépem volt. Ezt csak azért, hogy nem a gép a lényeg, nem attól amatőr műkedvelő valaki, hogy kompaktja van. Tükrös géppel is lehet a fenti képen látható klozetba való képet gyártani. Pont.

N.Gyuree   2011. április 18.

Nem szeretnék tiszteletlen lenni, kedves anna schwelung, de lehet, hogy a tanári pályával jobban jártál volna, ha már ennyire jól gyakorlod a magyar nyelvtant. Már csak azért is, mert ha már annyira nem szereted az olyanokat, mint mi (remélem most már én is beletartozom abba körbe, akik iránt ellenszenvet érzel), akik nagyképűek, nagymenők, akkor nem kellett volna ezt a stílust felvenni. Ez a "mi privilégiumunk" szerintem, legalábbis a szövegkörnyezetből mintha ezt lehetne leszűrni, de kérlek javíts ki, ha nem így van. A civilexpós linket gondolom azért tetted be, hogy mindenki tudja, te oda bekerültél egy árvízi képpel. Szívből gratulálok neked, remek fotó lett, szép lett rajta a pár. Eszembe jutott, hogy a Camponában láttam a múltkoriban egy fotóművész (ez volt legalábbis a neve mellé írva) képeit, kiállítva. Körülbelül a tiedhez hasonló árvízi képek voltak - remélem nem haragszol meg érte, de -, nélkülözték a sokkolást, a kárt, a pusztítást. Ezek nekem semmitmondóak, én nem láttam mást, csak vizet, ami az úttesten van. Remélem ezt nem vetted sértésnek, vagy bárminemű tiszteletlenségnek, de véleményem szerint ha már olyan dolgot fotóz az ember, mint amit te is a civilexpós nevezéseddel, akkor azon valamivel többnek kéne lennie, mint némi víznek a járdán. De ismétlem és kihangsúlyozom, ez az én véleményem, nem több. Figyelembe lehet venni, építőnek is lehet tekinteni, de szimplán azt is mondhatod rá, hogy szurkálódok. Ez már a te mérlegeléseden múlik.

Én is ta

N.Gyuree   2011. április 18.

Én is tartozom egy képpel neked, reagálva a VACAK című fotódra. Kérlek ne haragudj meg, de nem követtem a példát, ugyanis nem tudom. "Életlen vackot" képtelen vagyok gyártani, pedig próbálkoztam. Tudod, az "önjelölt profik" már csak ilyenek... Nem kíméltem a számítógépemet sem, a photoshop érdeme a kép, az eredetit ha látná valaki meg se tudná mondani, hogy ez egy és ugyanaz a kép. Amennyiben elnyerte a tetszésed, kérlek kedvenceld be te is, hogy a jövő heti indafotófal "savazásba" bekerülhessen.

http://indafoto.hu/NGyuree/image/11391693-dcd022a8/user

faterphoto   2011. április 18.

Tőltőtt be már valaki egy tekercs ff-filmet FÉNYKÉPEZŐ GÉPBE exponálás után előhívta és saját maga nagyította és utána barnította.
Érezte a vegyszer illatát és látta csodát hogy keletkezik a FOTOGRÁFIA!
Ma a telefonoddal fotó riporter lehetsz.
És nem a masinád határozza meg a képet hanem a tudatos látás mód.
A kor követelménye számítógép és a PS. Ma már az analogfotó scannelve van! Minden hazugság automatika!

kreashot   2011. április 19.

Nem a javító, minőség-emelő szándékkal van a baj, hanem a stílussal, ahogy ezt követelik néhányan. Ha meglenne bennük az általuk is kedvelt művészet iránti alázat, a másik ember mint élőlény iránti tisztelet, nem "hangoskodnának" ennyire, nem akarnák, hogy az ő mércéjük legyen az egyedüliként érvényesülő egy teljesen nyitott, összetett, változatos tudású és igényű tagsággal rendelkező közösségben...

tacsifoto   2011. április 19.

Fat: én is jelentkezek: régebben, mikor elkezdtem a fotózást és is laboroztam, és átéltem azt, amiről beszélsz.

tacsifoto   2011. április 19.

Én után érdeklődtem ennek a budinak: közvetlenül egy elefántcsonttorony mellett helyezkedik el, ugyanis odafent nincs illemhely.
Így, aki odafent tartózkodik, "székfoglalót" itt kell tartania.
Akár tetszik, akár nem.

Item: Gyerekkorom legnagyobb meglepetése az volt, hogy a papok és az apácák is járnak WC-re. Kegyetlen felfedezés volt, egy világ omlott össze bennem:)))))

Manóvezér   2011. április 19.

„Szóljanak a harangok,
szóljon allelujja!
mire jön uj március,
viruljunk ki ujra!
egyik rész a munkára,
másik temetésre
adjon Isten bort, buzát,
bort a feledésre!
Ó béke! béke!
legyen béke már!
Legyen vége már!”
(Babits Mihály:Húsvét előtt)
Az utolsó három sor az idevágó lényeg...
Köszönöm,hogy olvastátok!

faterphoto   2011. április 19.

Kreashot mélységesen egyetértek veled!
Tacsi laboráltál kicsit ,meglep de a fotográfia igy születik!
Digi-korban ismerni az alapokat nagy előny!

tacsifoto   2011. április 19.

Tényleg nem nézted ki belőlem? Színes képeket nem, de fekete-fehéret rengeteget.Egész jól ment a dolog.... De aztán elkezdtem diázni,,,,

faterphoto   2011. április 19.

Ma pesten egy helyen hivnak diát igaz én rollfilmre dolgozom
ha megszünik lehet Bécsbe járni hivatni:(

tacsifoto   2011. április 20.

Fat: de a mai digitális világban ki diázik? Szerintem senki. Dia digitalizálást pedig nem hogy Pesten, de még nálunk is több helyen lehet csináltatni.

tacsifoto   2011. április 20.

Tényleg diázol még. Fantasztikus. Nem is gondoltam.....
z én gépemmel már régóta az unokám játszik, vagyis "fényképez". Belenéz, azt mondja katt, és ránéz a gépre, azt mondja:
-Ez most elég jó lett.
Olyan jópofa ilyenkor. .

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban