_
Reszelt túrós-vörös áfonyás sütemény
  • 2016. szept. 11.
  • 390
  • 26
  • 1
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók: tészta - 40 dkg liszt - 25 dkg margarin - 1/2 cs. sütőpor - 15 dkg cukor - csipet só
- 1 tojás sárgája - 4 ek kakaópor - 1 vaníliás cukor
Töltelék: 1 kg túró - 3 tojás - 25 dkg cukor - csipet só - 2 vaníliás cukor - 2 citrom héja lereszelve

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Egy nagyobb tepsibe (vagy két kicsibe) sütőpapírt teszünk és
az egyik adag tésztát nagy lyukú reszelőn a tepsibe reszeljük.
A túrót, a citromok lereszelt héját, vaníliás cukrot villával összetörjük. A tojások sárgáját 10 dkg
porcukorral habosra keverjük, majd a tojás fehérjéket csipet sóval felverjük, apránként hozzáadjuk
a maradék cukrot és kemény habot készítünk.
A túrós keverékhez adjuk mindkét keveréket és óvatosan összeforgatjuk. A tölteléket a tésztára
simítjuk és eligazítjuk. A másik adag tésztát szintén ráreszeljük. Sütési idő kb. 40-45 perc.
A tetejét miután kihűlt, porcukorral megszórjuk (vagy olvasztott csokival cifrázzuk).

Nekem egy közepes tepsihez és egy szív alakú tortaformához volt elég ez a mennyiség.
A képen a szív alakú van, amibe aszalt vörös áfonyát tettem, fehér és étcsokival túrbóztam fel.
Gyártó: NIKON COOLPIX S3500
Fókusztáv: 4.7mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/1250
ISO: 80
Készült: 2016. szept. 11. 15:35
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban