_
Intelligens krémes karamell mártással
  • 2014. szept. 15.
  • 522
  • 14
  • 5
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók: 10 db közepes vagy 8 db nagy tojás - 30 dkg cukor - 4 vaníliás cukor -
9 púpos ek liszt - 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin - 1 liter tej - csipet só

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukrokkal habosra keverjük,
majd az olvasztott (de nem forró!) vaj. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, végül a tejet
kisebb adagokban.
A tojások fehérjét felverjük, majd a maradék cukrot és csipet sót hozzáadva kemény
A tojássárgás keverékhez apránként hozzákeverjük a tojáshabot, óvatosan, nehogy
összetörjön.
Egy nagyobb szögletes jénai vagy kerámia tálat kikenünk vajjal (kb 4-5 dkg) és zsemlemorzsával. Az eléggé folyékony masszát a tálba öntjük. Hideg sütőbe helyezzük, majd beállítjuk 225 C-ra , 15 percig így sütjük,
majd 150 C-ra levesszük és további 50-55 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk!
A sütit a lezárt sütőben hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Csak hidegen lehet fel-
vágni!! Nagyon finom, könnyű süti lesz belőle.
Már három alkalommal készítettem el és ez a sütési hőfok és idő vált be.


megszórjuk.
Gyártó: FUJIFILM FinePix S4000
Fókusztáv: 4.3mm
Rekesz: f/3.1
Zársebesség: 1/52
ISO: 64
Készült: 2014. szept. 14. 09:45
Kevesebb
Több

kerdohil   2014. szeptember 16.

Nagyon finomnak tűnik, biztosan az is volt !Egészségedre !

Zsazsa anyo   2014. szeptember 16.

Kerdohil, marcipan74: köszönöm, finom volt! Már noszogatnak, hogy
megint süssek:)

irenne56   2014. szeptember 18.

Megint sütünk, sütünk? :-) Köszi a receptet, de már nem érem utol magam, annyi az elmaradásom, de egyszer biztos sorra kerül! :-))))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban