_
DSCN7394
  • 2014. jún. 01.
  • 253
  • 15
  • 5
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON COOLPIX S3500
Fókusztáv: 4.7mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/125
ISO: 80
Készült: 2014. máj. 25. 10:49
Kevesebb
Több

bokamari   2014. június 02.

Csodás fények- árnyak :)
Miért van a fának sárga karszalagja?

Zsazsa anyo   2014. június 02.

Köszönöm szépen Mari:)Nem tudom miért van rajta szalag...
Gyereknapon fotóztam a ligetben.

anna schwelung   2014. június 03.

Várakozás valakire, szerettünkre.
Eredetéről így ír gugli szaktárs:"A sárga szalag egy olyan szimbólum, ami még a függetlenségi háború idején vált az Egyesült Államok kultúrájának részévé, amikor a feleségek sárga szalaggal várták vissza harcoló szeretteiket.

Ez átöröklődött az amerikai polgárháborúba is, és idővel fokozatosan megváltozott a jelentése, mígnem a múlt század ’70-es éveiben egy mérföldkővé lett dal újra el nem helyezte azt amerikai kultúrában.

A dal egy gyönyörű történet egy rabról, aki éppen elhagyni készül a börtönt, és az egyetlen dolog, amit kér a szerelmétől, hogyha még mindig szereti őt, akkor kössön egy sárga szalagot egy fa törzse köré. A dalszöveg szavain keresztül láthatjuk ennek a börtönt elhagyni készülő férfinak a növekvő aggodalmát, akinek meg kell várnia, hogy lássa a sárga szalag vajon ott van-e a fán. Amikor odaér a helyre, azt látja, hogy a fán száz sárga szalag van.

Ettől kezdve ez a szalag az amerikaiak számára a várakozás szimbóluma lett, várni valakire, aki külföldi küldetésen van, várni egy katonára, várni egy szerettünkre."

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban