_
Gesztenyés pusszantás (Sthal Judit receptje)
  • 2013. nov. 28.
  • 504
  • 15
  • 10
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nagyon egyszerű, gyors teasütemény
Hozzávalók: 7.5 dkg puha vaj, 7.5 dkg porcukor, 1 tojás, 25 dkg gesztenyemassza,
1.5 evőkanál finomliszt, fél narancs lereszelt héja.
Elkészítés: a sütőt 175 C-ra melegíteni. A vajat a porcukorral habosra keverni,
hozzáadni a tojást, majd a narancs héját és a gesztenyemasszát, végén a
lisztet is. Nyomózsákba tesszük a tésztát és csillagcsővel kis halmokat
adagolni a tepsiben lévő sütőpapírra, egymástól 3-4 cm-re. 13 perc alatt
elkészül. A papírról akkor kell leszedni, ha már kihűlt. 38-40 darab jön ki
ebből az adagból.
Tegnap is elkészítettem, narancshéj helyett 1 púpos ek mogyorókrémet tettem
bele - úgy is finom volt:)
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 79mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2013. nov. 28. 14:17
Kevesebb
Több

irenne56   2013. november 28.

Nyami, ez nagyon fincsi lehet, ki kell próbálni! :))

bokamari   2013. november 28.

Köszi! Nagyon guszta!! El fogom készíteni!!!

sm33   2013. november 29.

Jónak tűnik a recept alapján, a fotó alapján pedig befalnám rögvest.

iiilona   2013. december 02.

Nem ismertem ezt a receptet, van egy kis különbség. Ki fogom próbálni.

Zsazsa anyo   2013. december 05.

Kedves Ilona!
Van hasonló recepted? Ha igen, írd meg, hogy miben különbözik.

iiilona   2013. december 07.

Zsuzsa, dióval, és több tojás, valamivel több liszt. Az is elég egyszerű, de ez lekörözi. Még nem sütöttem meg, de azt hiszem holnap neki állok. Meg próbálom képre tenni és akkor megmutatom. Már ha kép jól sikerül.:))

Zsazsa anyo   2013. december 09.

Boszildi, Ilona!
Köszönöm szépen!! Várom a fotót:)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban