_
IMG 5166
  • 2012. jún. 16.
  • 788
  • 19
  • 10
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Tészta hozzávalói: 3 tojás (2 egész és 1 sárgája) - 1o dkg cukor - 1 vaniliás cukor -
1o dkg liszt - csipet só - 1.75 dl tej - 4 ek főzőtejszin - 5o dkg gyümölcs kimagozva -
(Lehet kevés cukorral és fahéjjal összekeverni, kicsit állni hagyni, majd kinyomkodni)
A sütőt 180 C-ra előmelegitjük.
A tojásokat, a cukrot vaniliás cukrot, sót robotgéppel - erős fokozaton 3-4 percig
fehéredésig keverjük, majd alacsony fokozaton folytatva - jöhet a liszt, tej és tejszin.
Rövid ideig keverjük.
Szilikonos tortaformába (vagy kerámia, porcelán edénybe) a kimagozott vagy felda-
rabolt gyümölcsöt elteritjük és a tésztát ráöntjük. Tetejét finoman elsimitjuk.
Kb. 4o-45 percig kell sütni, illetve addig még szép aranybarna lesz a teteje.
Sütés közben 2o-25 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik! Amikor
megsült, kivesszük a sütőből, kicsit állni hagyjuk, majd egy megfelelő méretű
tányérra vagy tálcára átforditjuk.
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 35mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2012. jún. 16. 15:09
Kevesebb
Több

bokamari   2012. június 16.

Látom ráálltál a clafutira!!
El is hiszem!!:)
Én is hamizom ezt a csodát:))

Zsazsa anyo   2012. június 16.

Annabell
Bokamari
Nevetnijo
Dávid
Köszönöm szépen!
Igen, rákattantam, mert nagyon egyszerű elkésziteni!

Zsazsa anyo   2012. június 17.

Nagyon szivesen!:) Nagyon egyszerűen elkészithető.
A tejszintől olyan a tésztája, mintha krém lenne benne.

iiilona   2012. június 18.

Zsuzsa, nagyon köszönöm. Hasonlóan sütöm én is! Szeretem ezt a receptet!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban