_
Sós kiflik
  • 2016. febr. 14.
  • 74
  • 6
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Ma egyedül sütöttem.
SÓS KIFLI

50 dkg.liszt,
25 dkg. sütőmargarin, vagy 22 dkg. zsír,
2,5 dkg. élesztő kevés langyos cukros tejben felfuttatva,
1 egész tojás, 1 tojássárgája (fehérje felverve majd a kenéshez).
2 teáskanál só.
A hozzávalókat összegyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, kelesztés nélkül közepes tányér nagyságúra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük, 8 egyenlő cikkre vágjuk és kívülről befelé feltekerjük.
Tetejét megkenjük tojásfehérjével.
Szórhatunk rá köményt, szezámmagot....

Kevés sóval gyúrva lekváros, mákos, diós kiflinek is jó.
Gyártó: Canon PowerShot A470
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/9.0
Zársebesség: 1/60
ISO: 200
Készült: 2016. febr. 14. 12:00
Kevesebb
Több

Hermi   2016. február 18.

Az a helyzet, hogy most azonnal meg is kóstolnám...:-))

Somogyi Erzsébet   2016. február 18.

Hermi!
Ha jönnél, nem lenne gond, most van a mélyhűtőben belőle.
Ha kienged, épp olyan, mintha most sült volna.

Hermi   2016. február 19.

Köszönöm Erzsike, aranyos vagy!:-) A módszert én is használom!:-))

Rolling   2016. február 19.

11h párat magamhoz vennék,,,nagyon guszta.Ügyes vagy!
Receptet kaphatunk? Köszi előre is.

Somogyi Erzsébet   2016. február 20.

Rolling!

Bármennyit vihetnél, de, ha igaziból megkóstolnád, ott fenn a recept, jó sütögetést!
A Tiédből én is kérnék szépen! :D

Meggylekvárral különösen finom!
A lényeg, hogy kemény lekvárral töltsük.

Rolling   2016. február 20.

Köszi szépen.
Egyenlőre egy képet küldök,szintén ezzel a 470-s készült. Viszont,ilyen sütiket se mindenki tud sütni. http://fotozz.hu/teljes_kepet_mutat?Foto_ID=211497

Kedvencnek jelölték
Albumokban