_
Zöld dió....
  • 2013. máj. 21.
  • 456
  • 10
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
SAMSUNG CSC
Gyártó: SAMSUNG NX1000
Fókusztáv: 50mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/160
ISO: 200
Készült: 2013. máj. 20. 06:36
Kevesebb
Több

Sándorház   2013. május 21.

...bizony és karácsonykor a legfinomabb desszert, de addig sok vizet kell rajta cserélni ! :-)))

Bányászlány   2013. május 21.

..sajnos én nem tudom a módját, viszont éppen elégszer lopództam be a Keresztmamám kamrájába zőlddió kompótot csipegetni ahoz, hogy képet alkossak e csodálatos gyümölcs ebbéli, ábrándozásra késztető ízvilágáról..... :-))

Sándorház   2013. május 22.

A technológia nem bonyolult, ha jól emlékszem anyukám szavaira : ... akkor kell szedni a mikor a még puha, át szúrható, jól megszurkálni, naponta cserélt hideg vízbe áztatni, amíg a leve tiszta lesz ! Ezután üvegbe rakni egy sor dió egy sor cukor, míg tele lesz! Majd lekötjük, és ő levet ereszt, és tartósító sem kell! :-))

Bányászlány   2013. május 22.

Nagyszerű! Köszönöm szépen, remélem még idén sikerül is kipróbálnom, Dávid fiaméknál ugyanis van egy bőventermő, helyes kis diófa az udvaron. Taláng nem késtem el, hiszen olyan picinykék még. :-)))

Sándorház   2013. május 28.

Nem, nem még időben vagyunk, amíg a hély átszúrható addig nem késő!
Sok sikert és jó étvágyat hozzá ! :-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban