_
Béke épület
  • 2013. ápr. 19.
  • 508
  • 6
  • 6
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
SAMSUNG CSC
Gyártó: SAMSUNG NX1000
Fókusztáv: 50mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/400
ISO: 200
Készült: 2013. ápr. 18. 16:44
Kevesebb
Több

Sándorház   2013. április 22.

A valamikori " József Attila Tudomány Egyetem Béke épülete" (Béke szárnya) . A szegedi Dóm tér egyik sarka, ma Universitas de a Béke épület ami a TTK laboratóriumok és kísérleti intézetek székhelye.

Bányászlány   2013. április 22.

...az orromban érzem ma is a szerveskémia kicsit szúrós, sajátságos illatát, ugyanis Édesanyám bácsikája, bizonyos Imre bácsi bentlakásos főlaboránsa volt a Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Kémiai tanszékének s miután családostól rendszeresen (kicsi lány korombaní) odajártunk televíziót nézni (!) az egyik előadóterembe, sokszor részese lehettem mindenféle csoda és varázslat kézzelfogható bizonyosságának.....milyen szép idők is voltak..... mikor egy színházi közvetítés után Takács Marika, vagy Savanyú (Kovács) Jóska elbúcsúzott, mi is fogtuk a kis cók-mókunkat és végig a Múzeum körút fái alatt a kellemes nyári levegőt mélyen magunkba szíva lassan átsétáltunk a Szabadság-hídon Apa, Anyuci és én.... :-)

Sándorház   2013. április 22.

Köszönöm hogy leírtad azt a csodát amit átéltél a Kémiai tanszékkel kapcsolatban!
Nekem többszörös kötődésem is van e világgal. A keresztlányom édesapja itt végzett, majd tovább itt dolgozott. az akkori professzorának a felesége volt a kedvenc kémia tanárnőm a közgében! Dr Hun Péterné Jutka néni, megérdemli hogy a nevét itt is megemlítsem! Innen néztük az István a király első szegedi előadását! Majd családi jó barátként is tisztelhettem a professzor urat, aki mellesleg lovagolt, és csodálatosan zongorázott !

Bányászlány   2013. április 23.

Igazán kedves Tőled SzeSa, hogy megosztottad velem a saját, kis - e képhez köthető - emlékeidet. Köszönöm! :-))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban