_
cizellált kampó
  • 2011. jan. 04.
  • 674
  • 5
  • 22
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Olympus FE-46
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/125
ISO: 100
Készült: 2011. jan. 04. 11:20
Kevesebb
Több

Pethes Mária   2011. január 09.

Jaj, Manóvezérvezér, a tied gyönyörű... köszönöm, hogy megmutattad az odavezető utat :)

Manóvezér   2011. január 09.

Pethes Mária:Örülök,hogy tetszett,és,hogy böngészted a képeimet!

Manóvezér   2011. január 10.

Kedves Mária!Tanulsz,de tőlem????Nem hinném,hogy méltó tanár lennék... Mindenesetre megtisztelsz!(Van ugyan oktatói munkásságom,de nem a fotótémában.)

Pethes Mária   2011. január 10.

Mindenkitől lehet tanulni... egy csomó 'fogást', trükköt... a fókuszálásban, vágásban... nem kell ahhoz tanárnak lenni, hogy tanulhassak tőled (is). Én nyitott szemmel járok, és ha mások képeit nézem, abból is tanulok... és milyen oktatói munkásságod van? vagy ne kérdezzek? :)

Manóvezér   2011. január 10.

Kedves Mária!Semmit titok.Egy nemzetközi számítógépes helyfoglaló rendszer(utazási irodai)budapesti irodájában,egy adott utazásszervező-munkahelyem-termékeinek foglalását okítom a többi partnereink munkatásainak.Tudod a saját főnökeim"más bolondot nem találtak".Bár már rutinból megy,élvezem,ert kikapcsolódás a napi taposómalomból... :-)))

anna schwelung   2011. január 10.

Manóvezér: ..a Ti helyfoglaló rendszerek által jut kedvenc csapatom és néhány szurkolója a közeljövőben Viborgba.....a szponzorálás kapcsán véletlenül nem vagy néha hivatalos a hazai mérkőzésekre?

anna schwelung   2011. január 10.

Pethes Mária:..olyan ridegen hangzik e foglalkozás, hogy talán szebben hangozzék, versbe kellene szedned:-)

Manóvezér   2011. január 10.

Kedves Anna!Nem tudok róla,hogy szeretett vállalatom szponzorálná a kézilabdát... Bár a bajnokcsapat meccsein a szép nagy molinó a cég nevével nem mutatna rosszul.A történelmi múltban az egyik híres zöld-fehér,budapesti focicsapat meccsein láthattad a sárga-piros-kék feliratot.... Emlékszel?

Manóvezér   2011. január 10.

Kedves Mária!Kicsit bonyolultan fogalmaztam.Egy utazási irodában dolgozom,és a rendszerhasználatra képzem más irodák munkatársait.Amúgy"irodavezetek"a cég egyikbelvárosi irodájában,Pesten.

Pethes Mária   2011. január 11.

Anna: töröm a fejem, de nem tudok most semmi alkalmasat sziporkázni... :D

Pethes Mária   2011. január 11.

Manóvezér: azt hiszem kapizsgálom... :) de jó állás, ha még külföldre is mész... remek fotókat lőttél munka közben/után...

Manóvezér   2011. január 11.

Pethes Mária:Igen a dolognak/munkának ez a része kellemes,nem tagadom.A másik oldala,azaz az, hogy emberekkel dolgozol, az nagyon nehéz... Nekem lassan húsz éves idegenforgalmi pályámon az idegeim drótkötéllé erősödtek...

Pethes Mária   2011. január 12.

Na, akkor kellőképpen tudsz 'védekezni' már, kedves Manóvezér... csak hideg tájakra ne menj, nehogy úgy járj a drótkötél-idegzeteddel, mint ez a kampó :) Félre a tréfával... elismerésem, hogy minden körülmények között megőrzöd pozitív életszemléleleted, humorod, és a fotóművészet iránti elkötelezettséged.

Manóvezér   2011. január 12.

Számomra a fotózás csak úri passzió.A témák után ráérősen kajtatva(park,kert,pályaudvar stb.) számomra kimondotan pihentető.Ja,és igyekszem a legjobbat kihozni belőle.A drótkötél idegeket,folyamatosan ápolom,megfelelő finom vörösbor adagolásával... :-)))
Pozití szemlélet nélkül-szerintem-a mai világban nem lehet megmaradni.olyan sok a stressz,rohanás stb.,hogy csak így lehet kompenzálni.Meg azután mire,jó ha lóg az orrom egész nap? :-))

Pethes Mária   2011. január 13.

Milyen igazad van! A lógó orr - habár nagy divat - nem igazán sikkes :) engem is a pozitivság tart életben. És amíg magamat kifigurázom, és nevetni tudok a kínjaimon, addig nincs is igazán nagy baj... úri passzió... így fogalmaz egy férfi a kedvtelésből végzett fotózásról... :) számomra a fotózás a versírás kiegészítője.Úgy értem, ha valamit nem tudok versbe önteni, az megmarad fotóban. Van, hogy egy-egy sétám érzését őrzik a fotók, és csak később szólalnak meg versben. De én is nagyon szeretek kísérletezni a képekkel. Nem törekszem profizmusra - nohogy a felszerelésem sem felel meg hozzá, mert egy játszási gépem van -, megmaradok műkedvelőnek :)

Manóvezér   2011. január 14.

Kedves Mária!Kicsit lassan válaszolok,de válaszolok!A lógó orr sajnos egy"divatos betegség"a depresszió egyik jele.Ez az,amit mindenképpen el kell kerülni!Ráadásul a téli szürkeség is lenyomja az ember hangulatát.A fotózás-nekem,a szó jó értelmében-úri passzió.Igyekszem válogatni(bár lehet,hogy ez nem látszik a képeimen),és mindig valamit pluszt keresni.És ahogyan mondod,nem a profizmus a lényeg.Sőt nem is a gép,amivel fotózol.A meglátás,a pillanat a lényeg.A kivitelezés az pusztán technika...Amennyiben a képedben van gondolat,az átmegy,átsugárzik a nézőnek,akkor jó.És ez a lényeg.

Pethes Mária   2011. január 15.

Magam is így gondolom, Manóvezér... csak még nem mindig sikerül :)

Kedvencnek jelölték
Albumokban