_
Kenyérke
  • 2020. márc. 21.
  • 113
  • 20
  • 34
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
dav
Gyártó: HUAWEI WAS-LX1
Fókusztáv: 3.8mm
Rekesz: f/2.2
Zársebesség: 1/20
ISO: 500
Készült: 2020. márc. 21. 14:31
Kevesebb
Több

frangipani   2020. március 21.

Ó de gusztusos Karolina! A boltban ilyet nem is kaptál volna. :-)

Nagy Karolina   2020. március 21.

Imádom a nálunk kapható kovászos kenyeret, de aggaszt hogy összefogdoshatják, így inkább sütöttem. Finom lett! :-)

frangipani   2020. március 21.

Ilyen aggodalmam nekem is van, ezért a bolti kenyeret fogyasztás előtt mindig berakom a sütőbe. Ennek két előnye van: egyrészt sterilizálom, másrészt olyan lesz, mintha frissen vették volna ki a kemencéből. :-D
A kenyerednek már a látványa is finom. :-)

Hermi   2020. március 22.

Karolina: Nagyon jó ötlet volt, gyönyörű és foszlós! Gratulálok!!:)

Nagy Karolina   2020. március 22.

Köszönöm Nevetnijò, máskor is szoktam sütni, most meg jól jön. Most hizlalom a kovászt is, remélem sikerül!:-)

Somogyi Erzsébet   2020. március 22.

De jó, hogy így felvágva is megmutattad. Szuper lehetett.
Bizony most nem tanácsos csomagolatlan kenyeret venni.

Nagy Karolina   2020. március 22.

Ez finom laza lett, lényeg a legalább kétszeri kelesztés.
Ha megkapom a kedvenc kovászos kenyeremet, azt fogom csinálni amit Frangipani mondott, beteszem egy kicsit a sütőbe,amíg megmurdelnek a vírusok! :-)

Somogyi Erzsébet   2020. március 22.

Igen, fontos a két kelesztés és még a hajtogatás sem árt.
Meg természetesen a sütés előtti kelesztés is.
A kovászos kenyeret én nem szeretem. Lehet, hogy nem tudom, mi a jó! :D

frangipani   2020. március 23.

Én is imádom a kovászos kenyeret! :-)
Karolina, te tudsz kovászolni? Nagyon ügyes vagy.
Élesztővel szoktam olívaolajos olasz kenyeret sütni, de az utolsó előtti élesztőmet használtam el a hétvégi pizzához. Élesztőt kapni meg mostanság nem lehet, így marad a bolti kenyérke hőlégsterilizálása. :-)

Mádai Gizella   2020. március 23.

Szép lett!! Én is a kovászolók csapatában vagyok, még gyakorlom, bár eddig jók lettek. Élesztővel vagy joghurtosan nagyon könnyű, a kovászhoz kell némi gyakorlat. Én még ettem a nagymamám kemencében sült kenyerét, az kenyér volt. :)

Somogyi Erzsébet   2020. március 24.

Lányok, ez nem semmi.
Minden elismerésem azé. aki ezt meg tudja csinálni.
Nekem tudjátok, mi jutott eszembe?
https://www.youtube.com/watch?v=lQvL4g-x1C4

Agnese2019   2020. április 15.

Jó kis kép:)
Nekem most 6 napos a kovászom. Már várom,hogy süthessek vele:)

Agnese2019   2020. április 16.

Limara receptjeiben még sosem csalódtam :) Az Ő "tanácsa"szerint készítem a kovászt is.
https://www.limarapeksege.com/2012/11/kovaszoljunk.html
A finom kovászos kenyér titka egy kis plusz méz, kicsit levesz a savanykás ízből :D

anna schwelung   2020. április 16.

Lányom tegnapelőtt sütöttem meg élete első kenyerét a több napig tartó kovászos macerát követően.
Csodáltam is, mert eddig teafőzés a palacsintasütésen kívül mást nem csinált a konyhájában, mint zöldevő...
...és ma ezt a cikket küldte át, azzal, hogy ez rólam szól :-D
https://fal.444.hu/2020/04/11/balfasz-szakacs-megsutottem-eletem-elso-kenyeret-a-karanten-miatt-es-azonnal-egy-felelmetes-szekta-karmai-kozott-talaltam-magam

Hermi   2020. április 16.

Anna: :-) Kiváló ez a kis szösszenet!!:-)
Azért áruld el, végül te is nekiálltál??:-D

anna schwelung   2020. április 18.

Hermi: Elárulom! Neeeem!
Lányom kijátszotta, sütött kettőt is, de nem tetszett neki az íze. Befejezte, rendel a Szabi péktől...

Kedvencnek jelölték
Albumokban