Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot
Ilyen aggodalmam nekem is van, ezért a bolti kenyeret fogyasztás előtt mindig berakom a sütőbe. Ennek két előnye van: egyrészt sterilizálom, másrészt olyan lesz, mintha frissen vették volna ki a kemencéből. :-D
A kenyerednek már a látványa is finom. :-)
Ez finom laza lett, lényeg a legalább kétszeri kelesztés.
Ha megkapom a kedvenc kovászos kenyeremet, azt fogom csinálni amit Frangipani mondott, beteszem egy kicsit a sütőbe,amíg megmurdelnek a vírusok! :-)
Igen, fontos a két kelesztés és még a hajtogatás sem árt.
Meg természetesen a sütés előtti kelesztés is.
A kovászos kenyeret én nem szeretem. Lehet, hogy nem tudom, mi a jó! :D
Én is imádom a kovászos kenyeret! :-)
Karolina, te tudsz kovászolni? Nagyon ügyes vagy.
Élesztővel szoktam olívaolajos olasz kenyeret sütni, de az utolsó előtti élesztőmet használtam el a hétvégi pizzához. Élesztőt kapni meg mostanság nem lehet, így marad a bolti kenyérke hőlégsterilizálása. :-)
Szép lett!! Én is a kovászolók csapatában vagyok, még gyakorlom, bár eddig jók lettek. Élesztővel vagy joghurtosan nagyon könnyű, a kovászhoz kell némi gyakorlat. Én még ettem a nagymamám kemencében sült kenyerét, az kenyér volt. :)
Limara receptjeiben még sosem csalódtam :) Az Ő "tanácsa"szerint készítem a kovászt is. https://www.limarapeksege.com/2012/11/kovaszoljunk.html
A finom kovászos kenyér titka egy kis plusz méz, kicsit levesz a savanykás ízből :D
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 21.
Én is sütöttem, hogy ne tébláboljak a boltban! :-)
frangipani
frangipani 2020. március 21.
Ó de gusztusos Karolina! A boltban ilyet nem is kaptál volna. :-)
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 21.
Imádom a nálunk kapható kovászos kenyeret, de aggaszt hogy összefogdoshatják, így inkább sütöttem. Finom lett! :-)
frangipani
frangipani 2020. március 21.
Ilyen aggodalmam nekem is van, ezért a bolti kenyeret fogyasztás előtt mindig berakom a sütőbe. Ennek két előnye van: egyrészt sterilizálom, másrészt olyan lesz, mintha frissen vették volna ki a kemencéből. :-D
A kenyerednek már a látványa is finom. :-)
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 21.
Ez nagyon jó ötlet Frangipani!
Hermi
Hermi 2020. március 22.
Karolina: Nagyon jó ötlet volt, gyönyörű és foszlós! Gratulálok!!:)
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 22.
Köszönöm Hermííí! :-)
evamail007
evamail007 2020. március 22.
Nagyszerű kenyeret sütöttél!:)
nevetnijo
nevetnijo 2020. március 22.
Nagyon ügyes vagy Karolina!
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 22.
Köszönöm Nevetnijò, máskor is szoktam sütni, most meg jól jön. Most hizlalom a kovászt is, remélem sikerül!:-)
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 22.
Köszönöm Éva! :-)
Somogyi Erzsébet
Somogyi Erzsébet 2020. március 22.
De jó, hogy így felvágva is megmutattad. Szuper lehetett.
Bizony most nem tanácsos csomagolatlan kenyeret venni.
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 22.
Ez finom laza lett, lényeg a legalább kétszeri kelesztés.
Ha megkapom a kedvenc kovászos kenyeremet, azt fogom csinálni amit Frangipani mondott, beteszem egy kicsit a sütőbe,amíg megmurdelnek a vírusok! :-)
Somogyi Erzsébet
Somogyi Erzsébet 2020. március 22.
Igen, fontos a két kelesztés és még a hajtogatás sem árt.
Meg természetesen a sütés előtti kelesztés is.
A kovászos kenyeret én nem szeretem. Lehet, hogy nem tudom, mi a jó! :D
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 22.
A hajtogatást nem is tudtam Erzsike!
frangipani
frangipani 2020. március 23.
Én is imádom a kovászos kenyeret! :-)
Karolina, te tudsz kovászolni? Nagyon ügyes vagy.
Élesztővel szoktam olívaolajos olasz kenyeret sütni, de az utolsó előtti élesztőmet használtam el a hétvégi pizzához. Élesztőt kapni meg mostanság nem lehet, így marad a bolti kenyérke hőlégsterilizálása. :-)
Mádai Gizella
Mádai Gizella 2020. március 23.
Szép lett!! Én is a kovászolók csapatában vagyok, még gyakorlom, bár eddig jók lettek. Élesztővel vagy joghurtosan nagyon könnyű, a kovászhoz kell némi gyakorlat. Én még ettem a nagymamám kemencében sült kenyerét, az kenyér volt. :)
Rolling
Rolling 2020. március 24.
Aki sütni szeretne:https://www.habostorta.hu/elfogyott-az-eleszto-igy-keszits-tokeletes-kovaszt
Rolling
Rolling 2020. március 24.
Ez is remek! https://www.youtube.com/watch?v=iDHFgaz5UJc
Somogyi Erzsébet
Somogyi Erzsébet 2020. március 24.
Lányok, ez nem semmi.
Minden elismerésem azé. aki ezt meg tudja csinálni.
Nekem tudjátok, mi jutott eszembe?
https://www.youtube.com/watch?v=lQvL4g-x1C4
anna schwelung
anna schwelung 2020. március 25.
Nem tudod tagadni Karolina! Miattad hiánycikk az üzletekben az élesztő....
https://24.hu/kozelet/2020/03/25/koronavirus-eleszto-hiany/
Mádai Gizella
Mádai Gizella 2020. március 25.
Még az élesztő, de a liszt!!! :) :)
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. március 25.
Meg különben is miattam van minden! :-D
Mádai Gizella
Mádai Gizella 2020. március 25.
A humor erősíti az immunrendszerünket! :)
boszildi
boszildi 2020. március 30.
Ügyes vagy. :)
fülekibácsi
fülekibácsi 2020. április 11.
frangipani. így készül a kétszersült :-D
frangipani
frangipani 2020. április 12.
Fülekibácsi: valóban. :-D
Agnese2019
Agnese2019 2020. április 15.
Jó kis kép:)
Nekem most 6 napos a kovászom. Már várom,hogy süthessek vele:)
Nagy Karolina
Nagy Karolina 2020. április 15.
Én már kétszer hizlaltam kovászt, de mindig tönkrement :-(
Agnese2019
Agnese2019 2020. április 16.
Limara receptjeiben még sosem csalódtam :) Az Ő "tanácsa"szerint készítem a kovászt is.
https://www.limarapeksege.com/2012/11/kovaszoljunk.html
A finom kovászos kenyér titka egy kis plusz méz, kicsit levesz a savanykás ízből :D
anna schwelung
anna schwelung 2020. április 16.
Lányom tegnapelőtt sütöttem meg élete első kenyerét a több napig tartó kovászos macerát követően.
Csodáltam is, mert eddig teafőzés a palacsintasütésen kívül mást nem csinált a konyhájában, mint zöldevő...
...és ma ezt a cikket küldte át, azzal, hogy ez rólam szól :-D
https://fal.444.hu/2020/04/11/balfasz-szakacs-megsutottem-eletem-elso-kenyeret-a-karanten-miatt-es-azonnal-egy-felelmetes-szekta-karmai-kozott-talaltam-magam
Hermi
Hermi 2020. április 16.
Anna: :-) Kiváló ez a kis szösszenet!!:-)
Azért áruld el, végül te is nekiálltál??:-D
anna schwelung
anna schwelung 2020. április 18.
Hermi: Elárulom! Neeeem!
Lányom kijátszotta, sütött kettőt is, de nem tetszett neki az íze. Befejezte, rendel a Szabi péktől...
Hermi
Hermi 2020. április 18.
:-D
Cathy Cotte
Cathy Cotte 2021. február 07.
eltette a kedvencei közé ezt a képed.