_
Szeptember 151
 • 2019. szept. 27.
 • 215
 • 31
 • 10
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
Gyártó: Canon EOS 70D
Fókusztáv: 135.0mm
Rekesz: f/20.0
Zársebesség: 1/250
ISO: 400
Készült: 2019. szept. 24. 15:13
Kevesebb
Több

anna schwelung   2019. október 03.

Nekünk olyan papunk volt, akit szívesen kibeszéltem, kibeszélek!
Az egyik legjobb EMBER, akit eddig ismertem. Bár munkáját csak 2x hallgattam meg. Először egy Karácsonyi éjfélin, majd apósom temetésén.
A karácsonyi nagy durranás volt!...mesélt, nyomta a süketet, majd eljutott oda, hogy "ha majd eljön a sötétség órája". ...akkor hirtelen áramszünet lett a faluban a viharos időjárás miatt.!! :-D
Volt meglepetés, csak a kiugrott apácáknak nem, akik úgy magukhoz kapták a mozgó perselyeket, mintha az életük múlt volna rajta!! ...lehet, ismerték a bárányaikat?
A temetésen, így szólt az évtizedekig különbuszokat vezető apósomról: "József, Te nem utasokat szállítottál, hanem embereket, mert mindig ember, jó ember voltál!"
Arról már írtam, hogy hetvenéven túl szerzett jogsit és Wartburgjával elvitte házvezetőnőjét 3 hétre Ny-Európai túrára '79-ben. Az idő alatt friss házasként a 8 szobás plébánián laktunk és próbáltuk mi mindegyik szobát, amire indulása előtt cinkos mosollyal felszólított!

nevetnijo   2019. október 03.

Jó fej apósod lehetett olvasva a történet. :))) anna, annak idején minden zugot fetavattatok a plébánián, vagy még ma is visszajártok?!?!?!?!?!!? :)))))

anna schwelung   2019. október 03.

nevetnijo: :-D :-D
Minden zugot!
Nem volt alkalmam a megismerésére, mert csupán másfél évig éltünk egy fedél alatt. Közben állandóan külföldön volt a turistákkal, majd hirtelen elhunyt.
Laját, a papot jobban megismertem a közvetlen szomszédságban töltött idő alatt, ahová én a házasság révén kerültem. Nem volt ünnep, évforduló, névnap, hogy ne jelent volna meg kopott aktatáskájával, melyben a nőknek desszertet, férfiaknak unikumot hozott. A déli harangozást követően mindig bejött beszélgetni egy keveset, amíg nem elektronizáltatta a műveletet. Hétfőnként környékbeli paptársait látta vendégül, amikor anyósomat kérte meg kb. 100 palacsinta sütésére.
Akkor még ritkaság volt a telefon, hozzá jártunk át beszélgetni németországi rokonainkkal. Míg vonalra vártunk, jókat szórakoztunk a szomszéd termekben bulizó atyák szövegein :-D
'nagy élet volt..." ahogy Zorán énekli a Boldog idők dalában.!
Párom mesélte, hogy gyerekkorukban, amikor tudták, hogy elutazott az atya, ismerték a templomkulcs helyét, 'oszt, beöltöztek miseruhákba, orgonáltak, szóval klasszul töltötték az idejüket, az szent :-D :-D

Kedvencnek jelölték
Albumokban