_
Budapest, Kelenföld
  • 2012. febr. 22.
  • 681
  • 1
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon EOS 5D
Fókusztáv: 50mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/3200
ISO: 100
Készült: 2012. febr. 21. 09:10
Kevesebb
Több

Mikrobi89   2012. február 22.

Kicsit fura, nem kötözködés céljából, de tele van olyan oszloppal ami félig éles félig nem, pl a két tábla szöveg eleje tiszta homály de a vége olvasható, középső tábla előtti oszlop alja félig elmosott, középen tiszta homály, de a teteje tiszta éles. Illetve a középső tábla mellet lévő nem tudom milyen oszlop a vastagabb... na értsd rá :D tiszta homály de főnt már tiszta éles, és a felső vízszintes rész is amihez hozzákapcsolódik. De ugyanaz az oszlop a kép bal oldalán már penge éles, de a mellette lévő helységnév tábla már ugyanaz mint a kép közepén eleje tiszta életlen de a vége már éles. De a járólap is a kép közepén kifogásolható, bal fele életlen a jobb fele penge. Ill a kép jobb oldalán is ez a helyzet, az oszlop alsó része homály a felső penge.
Ilyen bonyolultabb képet inkább nem érdemes elmosni utólag, mert sok a részlet így az elmosása nehéz és sok hibát lehet véteni ami ronthat az összhatáson azaz nem életszerű.
De ha már ilyesmi képet akarsz csinálni, mérnem csinálsz Brenizer módszerrel panorámát? Ugyanaz lesz a végeredmény mint ez, csak nem utólagosan mosod el a hátteret. Csak ott precíznek kell lenni, illetve a gépen szépen összerakni a képet. ennyi :)

N.Gyuree   2012. február 22.

Hűha, ezt kivesézted rendesen. :D Viszont jönnöm kell az "én ezt így akartam" sablonszöveggel, mert nem életszerűre akartam. Lapos volt a kép, de tetszettek a vonalak. Gondoltam, megbolondítom egy kicsit, erre plusz kapta még a "Budapest, Kelenföld" címet, ami azt sugallja, hogy ez ilyen. Közben meg nem. A célom végülis elértem, sikerült több percig rákényszerítenem téged, hogy nézd. :D

Egyébként köszönöm, örülök, hogy vetted a fáradtságot és kielemezted, remélem ezt a jó szokásod megtartod. Azon emberek egyike vagy, akiknek sokat számít a véleménye.

Mikrobi89   2012. február 22.

Örülök hogy nem húztad fel magad miatta, de tényleg ad neki egy pluszt ez a kis dofos hatás. Nem az az unalmas kép jah és igen, sikerült elérned hogy leragadjak kicsit a képen :)
Aztán hajrá, a téli válság szűnjön meg, ideje fotózni és képeket tömegesen feltölteni! :)

N.Gyuree   2012. február 22.

Dehogy! :) Ideje lenne már, hogy jöjjön egy kis tavasz, unom a fehéret, meg a hideget.

Kedvencnek jelölték
Albumokban