_
A mélység titka
  • 2011. ápr. 18.
  • 878
  • 0
  • 43

N.Gyuree   2011. április 18.

Köszönöm, örülök, hogy tetszik :) :D

azegbenbalvan (törölt)   2011. április 18.

"fecseg a felszín, hallgat a mély" - mindenki tippelhet, kitől idéztem...

N.Gyuree   2011. április 18.

Javítva, köszi :D Azért... 5 megtekintés, 5 kedvenc... :D:D

kphoto   2011. április 18.

és ez mit jelent? hogy ez a fényképező oda való aminek a szélén van? :)

N.Gyuree   2011. április 18.

Nem. :) Sajnos nem látszik jól, de a fényképezőgép épp a wc-n ül. Mondhatjuk úgy is, hogy épp "termel". Az önjelölt profik képei a kertibudi "talajszint alatti részére" valók, ezt szerettem volna visszaadni. Ha már a nagyképű, okoskodók iránti vélemény kinyilvánítása egy árnyékszék volt és az azalatt olvasható kommentek az imént leírtat sugallták, itt-ott tényszerűen ki is mondják, akkor ez az agyonphotoshoppolt, művészi kép a válasz részemről. Megpróbáltam visszaadni azt a képet, ami anna schwelung VACAK képén nem látható, mert ugye az ajtó zárva van.

N.Gyuree   2011. április 18.

Egyébként levettem róla a falas címkét. Nem fogom hirdetni a nagyvilágnak a magánvéleményem egy véleményről. És nem fogok senkit sem kilökni a heti 12ből egy (magánvélemény következik, vigyázat, obszcén lesz egy picit) VACAK szarral, amivel egy olyan sértődést próbálok megbosszulni, amit el sem követtek.

Kicsit észbe kéne kapni, és rájönni, hogy felesleges ez az egész.

kphoto   2011. április 18.

írtam egy kisregényt, erre lejárt a session idő, faja..:D

kphoto   2011. április 18.

szóval értem már a tényállást, mert elolvastam az előzményfotó hozzászólásait :)
szerintem ne idegeld magad azokon akik nem érdemlik meg, foglalkozzál azokkal (a barátaiddal, fotós kollégákkal) akiket érdemesnek találsz rá, a hülyék túl sok időt vesznek el :)
persze ingerlő, ha valaki többet képzel magáról mint amennyi, de hát sok ilyen embert (nem csak fotóst) hordoz hátán a Föld...

Manóvezér   2011. április 18.

azegbenbalvan:Az idézet (amennyiben jól látom nem fejtette meg senki):József Attila:Dunánál.

Manóvezér   2011. április 18.

N.Gyuree:Jó a képeden a fekete-fehér egyensúly... a fekete gépet jól ellensúlyozza a fehét klópapír... ráadásul a kép súlypontja,azaz a gyakorlati lényeg helye is középen van nagyjából... A gép vállszíja beleért?

Mikrobi89   2011. április 18.

A kép perfekt :D Szerintem tedd vissza falra kerüljön be a jövő heti szavazásba :)

(véletlen beleesett volna a gép) :)

N.Gyuree   2011. április 18.

kphoto: nem idegelem magam, csak ellenválaszoltam. :) Tényleg nem erőlködöm, csak egyszerűen gyerekesnek tartottam ezt a "rágjuk még a gumicsontot" dolgot, ezért lőttem egy budis képet. Közben az járt a fejemben, hogy vajon jót röhög majd rajta mindenki (ami a cél lett volna), értik majd az iróniát? Remélem. :D Ugyanis komolyan mondom, hogy a poén és nem a szapulás és a vitaszítás miatt csináltam. Csupán egy kontra az egész. :)

Manóvezér: Köszönöm. :) Nem, vállszíjat nem hord a gép, épp az ilyen kis afférok elkerülése végett. :)

Dani: ha kérhetlek, ne szólj bele, mert én profi vagyok. Köszönöm. Amúgy szépek a színeid, jó a kompozíciód. :D Grat :D

Robi: Köszi :D visszatettem. :D Hát... Ha bele esett volna, akkor nyakig lenne a sz.rban... :D

N.Gyuree   2011. április 18.

HIldi: Emlékszel? "Utálom, amikor mellettem kattogtatnak, hallom a tükör hangját és osztják az észt..."

... Na figyelj... Az expozíció kompenzáció nem véletlenül van a gép menüjében... Először állítsd át... :D:D:D:D

mammaróza   2011. április 19.

Nagyon szégyellem magam helyettetek! "megmérgeztétek" az Indafotón a légkört!:(:( Eddig mindenki csinálta a maga kis amatőr képeit, felrakta,a "saját köreit" megnézegette, kedvencelte! A "NAGY MŰVÉSZEK" alkotásait is megnéztem, néha kevenceltem egyet-egyet, de Isten őrizz!!! egyik MŰVÉSZ sem ereszkedett le odáig, hogy esetleg az ezer közül egy jó kattintás van, akkor azt értékeli.
A helyetekben én már befejezném ez az egész fikázást!!!!:(:(:(

kreashot   2011. április 19.

Nem a javító, minőség-emelő szándékkal van a baj, hanem a stílussal, ahogy ezt követelitek. Ha meglenne bennetek az általatok is kedvelt művészet iránti alázat, a másik ember mint élőlény iránti tisztelet, nem "hangoskodnátok" ennyire, nem akarnátok, hogy a ti mércétek legyen az egyedüliként érvényesülő egy teljesen nyitott, összetett, változatos tudású és igényű tagsággal rendelkező közösségben...

azegbenbalvan (törölt)   2011. április 19.

Mi volt a stílus? Az indafotofal indító mondata: tűzd ki naponta egy jó képed a falra...
Sem a napi egy kép, sem a jó kép nem volt betartva... mi fáj neked azon, hogy ezt szóvá tettem?
Melyik részét nem érted ennek?

tacsifoto   2011. április 19.

Hát ez az egész vita vihar a biliben, vagyis a budiban. Legnagyobb kár N. Gyureet érte volna, ha drága gépe belepottyan a szaharba.

Tényleg remek képeket látok tőletek, ezt nem tagadom. Mmivel Mammaróza meglátását szeretném erősíteni, elárulok egy titkot, hogy lássa: nincs egyedül.

Mindig megnézem a képeiteket, vannak nagyon jók, sőt kiválóak közöttük. Bár nem mindegyik, de hát Istenkém, Mozartnak sem volt mindig jó napja.

Rengeteget kedvenceltem, mindezt őszintén és örömmel. Sokszor és elég sokáig hozzá is szóltam, dicsértem. Kritizálásra nem tartom magam alkalmasnak, mert nem értek annyira a fényképezőgépekhez és a shopoláshoz.

De a képekhez igen: megnézem, és vagy tetszik, vagy nem. Érdekesnek tartom, vagy nem. Teljesen mindegy, hogy shopolták, vagy stoppolták, vagy csak úgy feltették, de szívből szólóan.

Visszatérve a lényegre: egy idő után kénytelen voltam észrevenni, hogy ez a buzgó kedvencelés és hozzászólás egyirányú utca. Alig-alig kaptam némi visszajelzést, netán viszonzást, bátorítást. Egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor.

Néhányan azért kedvesebbek vagytok, néha tényleg kapok egy köszönöm visszajelzést, vagy minden sátoros ünnepen egy-egy viszont kedvencelést. Tegnapelőtt is kaptam egyet a gobelines képemre, és nagyon büszke vagyok rá. Sőt, két hete is kaptam egy kedvencelést, de észleltem, hogy gondos megfontolással egy olyan régi képre, ami nyilvánvalóan már

tacsifoto   2011. április 19.

folytatás:

ami nyilvánvalóan már nem növeli a konkurenciát, ami pedig nincs is. Mert nem akarok és nem is tudnék konkurálni,

Meg kell értenetek, hogy ilyenkor oda fordul az ember, ahol megértő barátokra talál.
Nem ezért van az, hogy a hét fotójánál egyre kevesebb a szavazat?

Köszönöm, hogy elolvastátok.

tacsifoto   2011. április 19.

És nem ennek a következménye, hogy budis képek is bekerülhetnek?


Ettől függetlenül annak a képnek ha mélységélessége nincs is, meg ISO-ja meg nemtom' mije, de jó humorú kép.

Életszerű.

Manóvezér   2011. április 19.

„Szóljanak a harangok,
szóljon allelujja!
mire jön uj március,
viruljunk ki ujra!
egyik rész a munkára,
másik temetésre
adjon Isten bort, buzát,
bort a feledésre!
Ó béke! béke!
legyen béke már!
Legyen vége már!”

Az utolsó három sor az idevágó lényeg...
Köszönöm,hogy olvastátok!

N.Gyuree   2011. április 19.

Célom, hogy ez a kép mint válasz bekerüljön a 12-be, ha már a VACAK bekerült, akkor ez is... Viszont van pár dolog, amit tisztázni szeretnék és arra rávilágítani, amit nagyon félreértettetek.

Nincs miért szégyellni magunk, nincs okunk rá. Ugyanis ahogy Azegbenbalvan írta, a kifogás az volt, hogy egy képet és a legjobbat. Az, hogy melyik fotósnak melyik a legjobb képe, azt nem azok döntik el (az isten szerelmére ezt értsétek meg, hogy ilyet nem is akart senki), akik Azegbenbalvan mellé álltak a falas hozzászólások közt, hanem az adott fotós dönti el. Hogy egy nap melyiket. Mammaróza, Anna Schwelung, aki mind magára vette ezt az egészet teljesen feleslegesen, Azegbenbalvan, Én és még sorolhatnám, hogy kik döntik el. Ismétlem, nem mások képét kell moderálni, hanem a sajátunkat. Napi, heti, kétnapi, teljesen mindegy, csak EGYET. Nem úgy, mint valamelyik nap az egyik felhasználó. 9 falas címke... MI DÖNTJÜK EL, EGYÉNILEG. Ennél tisztábban szerintem nem lehet elmondani...

kreashot: A stílust, hogy milyen, azt ne ide... Olvasd el mind a kettőszázakárhány kommentet a falon, a múltheti szavazásnál. Utána döntsd el, hogy hova.

N.Gyuree   2011. április 19.

Tacsifot: Erről van szó, erről is beszélt Azegbenbalvan: hogy neki is, mindegyikünknek, akik a "nagymenőkbe" vannak sorolva vannak rossz képeink. És ettől vagyunk mi is emberek, ettől lehet nekünk is véleményünk, mert tudjuk, hogy melyik nem jó, azt nem tesszük ki a falra. De ismétlem, aki akarja, rakja ki a képét. Egyet. Naponta. És egy jó képet. Egyébként azt kell utálni, aki ezt a "szabályt" hozta, ha már ennyire utálkozni akartok. Nem azokat, akik erre felhívták a figyelmet. Miért nem ír Nándinak senki sem, hogy "mit képzelsz magadról, hogy beleszólsz a játékunkba"? Miért? Miért nincsenek olyan képek, amin egy rigó férget tart a szájában és annak a címébe odabiggyesztik azt, hogy "darthwalk"? Miért? Nem uszítok, isten ments, nem süllyedek arra a szintre, de remélem érzitek az iróniát... Vegye már magát észre mindenki! Az indafotófalnak ez a lényege! Napi 1, egy jó kép. Ez miért olyan rossz dolog? Van (többek közt én is), aki az indafotofalas címkéjű képeket nézegeti, direkt azért, hogy segítsem a bejutást egy kedvenccel. És unom, sőt undorodom már attól, hogy állandóan keresnem kell, mert van olyan, hogy "sorozat" és a sószórót lefényképezik 8 szögből és mind felteszik a falra. Ez helyes? ez a jó? Igaz, úgyse kerül be a heti 12-be, de azért önkontroll lehetne, nem?

És a fallal kapcsolatban még egy dolog... Annának meg volt a lehetősége, hogy levegye a címkét. Nem vette le. Én sem fogom.

tacsifoto   2011. április 19.

Szia Gyuree! Jó volna, ha utoljára szólnék hozzá ehhez a vitához, a béke érdekében. Nagyon szeretném,. ha békés egymás mellett élés alakulna ki itt az indafotón, ugyanúgy, ahogy eddig volt.

1. Nekem került bele úgy képem a legjobb 12-be, hogy fenn sem volt az indafotófalon, csak valahogy rácuppantak. Fogalmam sincs miért, mert nem is tartottam olyan jó képnek.

2. Megnéztem: Anna képét: szándékosan juttattátok el annyi pontig, amennyit kapott. Valószínű Annát is meglepte. A hozzá fűzött vitriolos megjegyzések pedig kifejezetten a megalázására irányultak. Nekem sem tetszett a kép, de nem is kedvenceltem.

Ti is megtehettétek volna, hogy kihagyjátok. Mint ahogy annyi jó képpel megteszitek.

Csak ennyit akartam mondani.

mammaróza   2011. április 19.

Rendben van a napi egy fotó felvetése, de nem volt szép, ahogy ezt előadtátok! Nem szeretek vitázni, részemről én befejeztem!
Szép témákat jó időt kívánok mindenkinek a további fotózáshoz!

N.Gyuree   2011. április 19.

Tacsi: Szándékos volt, igen. Wanda írta neki, hogy vegye le a címkét. Nem vette le, de ezzel nincs is baj! Épp erről van szó: napi egy, egy jó kép. A kép jó, mert egy véleményt fejez ki. Sajátos, mivel egy véleményt közöl. Ezt a képemet meg azért neveztem, mert
1: válasz,
2: én a falra érdemesnek tartom, mert poénos, valószínűtlen (ezzel sajátos).

Mindenki maga dönti el, hogy mit tesz ki a falra. Hogy neki mi a jó, az adott fotósnak, azt ő dönti el, nem más. Napi egy képet. Erről szól a játék. Részemről tartom magam ehhez, beállok a sorba. Abba sorba, ami a játék szabálya határoz meg.

Mammaróza: vannak dolgok, amiket nem lehet az etikai nagykódex szerint intézni. Sajnos. :(

tacsifoto   2011. április 20.

Nekem eszembe jutott egy szintén találó cím:

Feneketlen mélység....

kreashot   2011. április 20.

Kedves azegbenbalvan! Nekem (és sok más társunknak) nem fáj, hogy nem az én (mi) értékrendem(-ünk) szerint válogatják a készítőik a képeiket az indafotofalra, épp ezért nem is tettem(-ük) szóvá. A minőség-emelési céllal, továbbá a napi egy fotó feltételre való odafigyeléssel egyetértek, de ebben is teret hagyok(-unk) az egyéni ízlésnek, döntésnek, értelmezési képességnek, stb-nek, ezért legfeljebb javaslat és nem követelés vagy sztrájk vagy egyéb, másokat ingerlő módon teszem(-szük) szóvá. Te érted minden részét ennek?

Kedves N.Gyuree! Elolvastam az összes kommentet. Ott is, itt is és más képeknél is. Elnézést kérek, egyúttal megígérem, hogy a kommentemre adott válaszokra való válaszomat követően nem válaszolok (esetleg külön kérésre).

Végül: én is a korábbi derűs hangulat visszatértét, valamint továbbra is jókedvű, élménydús és kreatív alkotást, szép időt, egészséget, stb. kívánok mindnyájunknak!

Angelo   2011. április 22.

Szerintem a Nándinak el kéne indítani az indavacakfal versenyt is ,hogy sok jó vacak kép is felkerülhessen DDDDDD Nekem tetszik a vacakod D

N.Gyuree   2011. április 24.

És még az érdekes képek közé is kikerült. Pont úgy, mint a másik :D:D:D

Jules88   2011. április 24.

Na itt a Kommentelés akkora máris regényhez való a téma :D
De én mégis csak Szegény Fuji gépre térnék ki A Gyártók ha meglátnák hol pozol az ők Fuji gépük hát szíves infraktot kapnának azon nyomban :D

N.Gyuree   2011. április 25.

:D:D:D Nem kizárt. :D Bár... Néha elég sokat kívántam nekik mindenféle szívinfarktust és agykifolyást épp a gépük miatt... :P :D:D

maxe   2011. április 27.

óha, néhány napra kiteszem a lábam, aztán úgy lemaradok, mint a borravaló. :(
hát mi történik itt?

kénytelen voltam elolvasni az előzményt, hátha megvilágosodom. többé-kevésbé meg is történt.
de csak felvonom a szemöldököm és mosolygok egy jót.

ugyanmár gyerekek. :)

a képről annyit tudnék elmondani, hogy az a fényjáték elnyerte a tetszésemet, mikor is a wcpapír vonala a fényben továbbfolytatódik. :o)

kphoto   2011. április 27.

mondjuk azért most már szerintem kicsit túlzás ez az egész :)
az volt az alap, hogy vannak majmok akik többet hisznek magukról mint akik, ez mindig is volt, van és lesz is...aztán ennyi
a kép meg nekem inkább azt sugallja önmagában, hogy "pf fuji!? ugyan már, az budiba való" :)
szerintem ne a válaszképeidet rakd ki fotofalra, hanem a többit, azok jobban odavalók ;)

serko   2011. április 27.

Valóban sokszor előfordul, hogy az indafotófalon egy-egy felhasználó sok képet tölt föl egyszerre, nagyjából ugyanarról. Ebben az esetben meg lehetne tenni, hogy egy képaláírásban-privát üzenetben jószándékúan felhívjátok az illető figyelmét, hogy ennyi képe biztosan nem kerül be sehova sem.. Nyilván azért van ilyen lehetőség, hogy hozzá lehet szólni a képekhez. Nem kevesen örülnének is neki, ha leírnátok, hogy mi miért jó vagy nem jó.. A minőség, kreativitás és hasonlók meg majd eldőlnek a kedvencelések során, hogy ettől függően vagy függetlenül kinek mennyire tetszik az adott kép.
De egymáson gúnyolódni, "remek, tökéletes, pazar, stb" meg megsértődni, hogy "akkor én törlöm a fotóm, mert nem méltó a többi közé, mert csak kattingtatott képek" az nem vezet sehova. Ha valaki betartja a szabályokat, és nem foglalnak el oldalakat a benevezett fényképei, de mondjuk nem tetszenek és segítő szándékkal sem akarsz hozzászólni, akkor annyival is kifejezheted a véleményed, hogy nem nézed meg, nem kedvenceled vagy ha ennek ellenére bejut a fináléba, akkor nem szavazol rá. Ennyi.

N.Gyuree   2011. április 27.

Maxe :D:D A szemöldök és a mosolygás nálam is megvan, eleinte komolyan vettem, de már nem nagyon érdekel...

kphoto: azért tettem ki, mert ha az előzmény is, akkor ez is. Igazad van egyébként, én se nagyon foglalkozom már ezzel az egésszel, de van amikor nem tudom megállni.

serko: ez az egész nem vezet sehova, ez a sértődés, ez a "nem inge", de magamra veszem. Nem értik meg emberek, hogy önkontrollnak kellene lennie. De nem akarok ebből vitát megint, az ilyenekre úgy harapnak, mint az éhes hal a csalira. :(

Gyűjteményekben