_
s.k. eperdzsem
  • 2008. máj. 30.
  • 465
  • 1
  • 6
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Életem első saját készítésű eperdzseme. 100% eper, 100% friss (reggel még a tövén volt), 100% élvezet. Nagyon büszke voltam magamra, remélem Anya Te is az vagy rám! :-D
8 üveggel készült és nagyon finom lett!
Kevesebb
Több

Robur1   2008. június 06.

Hmmm.... nagyon guszta:-) Csak eper és semmi más? Vagy mi a titka?

NBernadett   2008. június 07.

Szia!
Köszönöm szépen! :-D
Igen, kb. másfél kiló eper krumplinyomóval összetörve, bele 1 zacskó Dr. Oetker befőzőcukor és egy kis citromsav. Felfőzni, üvegbe rakni, kész!
http://www.droetker.hu/wga/oetker_hu/html/default/debi...

Annyira egyszerű volt, hogy el sem hittem...

Robur1   2008. június 08.

Köszönöm!

Még egy kérdés: szakértők bevonásával vizsgáljuk, hogy ugyanez a művelet cseresznyével vagy meggyel is működne?:-D

NBernadett   2008. június 08.

Szia!
Igazán nincs mit!
Szerintem működne, bár mint említettem ez életem első befőzése. Én a befőzőcukor 2:1-et használtam, a csomagoláson volt egy cseresznye/meggy, ami azt jelzi milyen gyümölcshöz ajánlott a használata.
(http://www.droetker.hu/wga/oetker_hu/html/default/debi...)
Ha rám hallgatsz próbáld ki, sokat nem veszíthetsz, főleg ha megterem a kertben a sok gyümölcs!
Aztán küldj egy linket a kész finomságról! Sok sikert! :-DD
Üdv

Robur1   2008. június 09.

Szia!

Rendben rád hallgatok, de előtte leszedem a cseresznyét!.
Az eljárás tehát ugyanaz lesz: összetörni, Dr.Oetker. felfőzni, üvegbe rakni!
Szólok ha sikerült

NBernadett   2008. június 18.

Hello! Remélem sikerült, én azóta főztem meggyel és nagyon jó lett!!

Kedvencnek jelölték
Albumokban