_
Gubbio-4
  • 2021. febr. 02.
  • 97
  • 14
  • 23
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON COOLPIX P900
Fókusztáv: 4.3mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/400
ISO: 100
Készült: 2019. jún. 22. 11:37
Kevesebb
Több

Hermi   2021. február 02.

De különös felvonó! Ilyet még nem láttam!:)

H1N1   2021. február 02.

Ez egy kétszemélyes kalitka amiben állva lehet utazni és élvezni a páratlan "repülést"!!! Sehol máshol /ahol jártunk/ nem találkoztunk még hasonlóval sem! Parádés ötlet és a megvalósítása is!!!

Hermi   2021. február 02.

Erzsike: De ide fentre valószínűleg csak felvonóval lehet feljutni:) Ne félj, ha odakerülünk, megyek véled!!:-D

Hermi   2021. február 02.

H1N1: Isteni lehetett!! Én is imádnám!:-D

anna schwelung   2021. február 02.

A képből ítélve talán Libegő magasságban halad.
Hányózom a magasságtól, de a Libegőt elviselem. ...ha útközben nem játszom el a gondolattal, mi történik, ha megáll a menet?

Somogyi Erzsébet   2021. február 02.

anna, ha megáll a menet, csak leszednek valamikor.
Csak le ne zúgjon az a kosár!

Hermi   2021. február 02.

Lányok: Ez nekem még soha, semmilyen felvonón nem jutott eszembe, a látvány mindig kikapcsolta a rossz gondolataimat!:-D

H1N1   2021. február 02.

Élvezettel olvasom hozzászólásaitokat, ezért egy kis tájékoztatást adok a felvonó működésével kapcsolatban, mivel szinte ugyanazok a kérdések merültek fel bennünk is melyeket feltettetek! A kalitkába úgy lehet belépni, hogy az kb 15 cm-rel a felszín felett mozog és menet közben lehet belépni, majd egy ottani segítő ránk csukja a kaput. Így haladunk a felső állomásig, ahol egy másik segítő kinyitja a kaput és menetközben kilépünk a kalitkából! Amennyiben valakinek a be ill. kilépés nem menne, megállítják a rendszert és utána újraindítják. Műszaki hibából eredő leállás esetén külső forrás segítségével tudják működtetni a drótkötél pályát, de ez a bentragadt kalitkákon utazók mentését szolgálja. Ilyen hiba viszont még nem fordult elő!!! Úgyhogy nem kell félni, az élmény óriási!!!

H1N1   2021. február 02.

Herminek még egy mondat: gyalog is fel lehet menni a hegyre egy "csupán" 4 km-es kerülővel!!!

Hermi   2021. február 02.

H1N1:Köszönöm a kiegészítést:)
Sajnos ma már hegynek fel ezt nem vállalnám be, de a felvonót mindenképp!:-) Talán 5 éve még igen, de ma már tisztában vagyok a képességeimmel:-)

anna schwelung   2021. február 02.

Somogyi Erzsébet: Tudom, hogy még nem maradt fent egy ember sem ilyen esetben.
...de az évek során elhatalmasodott rajtam egy "cihiáternek" való fóbia, miszerint nem bírom, ha valahonnan saját akaratomból nem tudok kijutni akkor, amikor én akarok. Ezért nem járok lifttel, ha nem muszáj metróval....és az utóbbi hónapok állandó vasúti eseményei miatt maholnap vonattal sem, melynek ajtajai csak központilag nyílnak. A nyílt pályán álldogálás esetén kitörne a frász.
A régi jó vonatokon - amikor még fapados is létezett - menet közben a lépcsőn átlépve haladtam egyik kocsiból a másikba. A józsefvárosi végállomás előtt amikor lassított, már ugrottam le az utolsó kocsi utolsó lépcsőjéről, hogy ne kellejen annyit visszagyalogolni a raktári munkahelyemre.

Somogyi Erzsébet   2021. február 03.

H1N1! Köszönöm a tájékoztatást.
Megnyugodtam, ha eljutnék erre a csodálatos helyre, Hermivel ellentétben bevállalnám a 2X4 km-es utat inkább, mint a felvonót.

Somogyi Erzsébet   2021. február 03.

anna, ezért örülök, hogy a lakásomból három ajtón keresztül van menekülési lehetőség, s mivel jóban vagyok a szomszédokkal, még egy terasz ajtón keresztül is.
A negyedik ajtón való átjutást, tőlünk egyik szomszédasszonyom merte megtenni, hogy bejusson a lakásukba, a második szinten nyitvahagyott ajtójukon keresztül. Brrrr.

anna schwelung   2021. február 03.

H1N1: Ha jól sejtem, már nem forgatott a városban kollégám, Terence Hill, így nem is találkozhattatok :-9

H1N1   2021. február 03.

Kedves Anna! Az első forgatások valóban itt kezdődtek, jóval később költöztek át Spoletóba és forgatták a sorozat újabb részeit. Elvileg ott találkozhattunk volna Terence Hillel, de csupán a statisztákat láttuk, a színészt nem. A Spoletóban készült fotóalbumomban megtalálhatók a statiszták amint a lépcsősor alján vonulnak! Ezt a képet Te is láttad!

H1N1   2021. február 03.

Kimaradt, hogy a Don Matteo sorozatról van szó !!!

Somogyi Erzsébet   2021. február 03.

anna, igaz, hogy legalább harminc éve volt, még fiatal, de akkor is képzeld el a második szinten lévő egyik erkélyről átmászni, nem semmi volt.

Kedvencnek jelölték
Albumokban