_
Zagyva parti tavasz....
  • 2015. ápr. 24.
  • 754
  • 29
  • 16
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

nevetnijo   2015. április 24.

Nagyon hangulatos, csodás fotó! Bal oldalt felül olyan, mintha az égbolt maga után húzná a fátyolát!!!!!!

Chromcsi   2015. április 25.

Köszönöm nektek!! Az első olyan képem, amikor 3 képet tettem egymásra, erre azért volt szükség, mert az égbolt eléggé kiégett, a folyó pedig nagyon árnyékos lett! Így kompenzálódott , s ez az eredmény. Bár, még majd kell rajta finomítani nagyon örülök a véleményeteknek!!! :)

franczk   2015. április 25.

Szóval csináltál egy HDR fotót ... Remek.

Chromcsi   2015. április 26.

Köszönöm Karolina, Franczk!!! Faranzk, eléggé kezdetleges, mert csal éppen egymásra vannak téve a képek, az igazi HDR azt hiszem ettől sokkal több!! :)

franczk   2015. április 26.

A HDR arról szól, hogy három, különböző beállítással készült (alul-, túl- és "normálisan" exponált) képet teszünk egymásra (éppen azzal a céllal, hogy a kiégett és az alulexponált képrészleteket "megszüntessük"). Az alul- és túlexponált képeknél a kompenzáció legalább 1,0-1,5 EV legyen! Egyes (kissé borsos áru) fényképezőgépek ezt gyárilag tudják (például: Nikon D7100), másokkal sorozatfelvételt kell készíteni, célszerűen állványról, hogy az egymás után készült felvételek közben a gép ne mozdulhasson el (ezt a műveletet gyakorlatilag bármelyik digitális géppel el lehet végezni). Utóbbi esetben egy "picturenaut" névre hallgató ingyenes programmal könnyedén "gyárthatunk" a három felvételből egyet. Néhányszor kipróbáltam, de az állványhasználat miatt kicsit macerásnak tartom. Itt láthatsz néhány próbálkozást: http://indafoto.hu/franczk/tag/hdr

nevetnijo   2015. április 27.

csillus, nekem továbbra is nagyon tetszik, ügyes vagy!!! :)

nevetnijo   2015. április 27.

franczk, megnéztem a HDR fotóidat, tetszettek! :)

Chromcsi   2015. április 27.

Köszönet a részletes leírásért Franczk! :)

Chromcsi   2015. április 27.

Évike, nagyon köszönöm, örülök nagyon h tetszik!!! :)

franczk   2015. április 28.

Szívesen, de ha komolyan akarsz vele foglalkozni, akkor javaslom, nézz utána a neten egy részletes leírásnak. Lásd például itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_dinamikatartom%C3%A1ny%C3%BA_k%C3%A9p vagy itt: http://www.kiserletikonyha.hu/2009/02/hdr-suli-1-mi-is-az-hdr-fenykepezes.html

Chromcsi   2015. április 29.

Kedves Franczk! Nagyon köszönöm a hasznos tippeket, megnéztem az ajánlott oldalakat, s azt hiszem majd még tanulmányozom is őket. Tapasztalatom szerint néha jól jön ha ismerjük a HDR technikát, mert adódnak olyan helyzetek, fényviszonyok amikor csal az segít. Mint panoráma kép készítés is, néha jól jön ha tudja az ember.
Nekem továbbra is ami nehézséget okoz, a képek szerkesztése, vágása, a programok használata. A fotózási technikákkal hamarabb megbarátkozom, elsajátítom , de az utó munkákkal vannak problémáim. Na de, a jó pap is holtjáig tanul, én is így vagyok vele.
Ezért is szeretem az inda fotót, mert itt akaratlanul is ragadnak rám új és hasznos ismeretek.

Még egyszer köszönöm!!! Üdv Csilla

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban