_
Lovasko-C.S.I. - Alföldi helyszínelő
  • 2014. nov. 19.
  • 1080
  • 15
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Berkecz Zoltán 2014
Gyártó: Canon 600D
Fókusztáv: 57mm
Rekesz: f/5.0
Zársebesség: 1/800
ISO: 200
Készült: 2014. nov. 02. 12:03
Kevesebb
Több

Balla Béla   2014. november 26.

Ne haragudj Zoliber, tisztellek, becsüllek, - de mitől alföldi ez a felvétel?

zoliber   2014. november 26.

A lovaskocsi jellemzően alföldi jelenség (is). Mindezt minimalista stílusban megvalósítva. (És bár a képen nem látszik, az Alföldön is készült, a Csongrád megyei Szegváron.) Ha mégsem (vagy esetleg nem az elképzelés szerint) való a gyűjteménybe, nem sértődöm meg, ha kikerül onnan. :-)

Balla Béla   2014. november 26.

Egészen zavarban vagyok azért, hogy miként írjam meg a véleményem és sértödés sem essék. Értem a címet - jónak és érdekesnek is találom - csak még mindig nem világos előttem, hogy ez mitől alföld? Mivel lovaskocsival - sokkal többel mint az alföldön - rendszeresen találkoztam az erdélyi hegyek között, ezért nem tartom "jellemzően" alföldi "jelenség"-nek. A stílusról nem alkotok véleményt, csupán megjegyzem, hogy nekem a maximalista szimpatikusabb. Nem vitatom a kép készítésének helyét, hiszen lehet az a föld bármely pontján ahol gumikerekes kocsik járnak - bár a hagyományos - magyar alföldi "fakerekes" modellt többre becsülöm, de ez legyen az én magán véleményem.
Az igazi talány viszont az, hogy mitől domború a lópatkó? Ha ez egy nyom, akkor miért nem homorú? Vagy esetleg ez egy fals nyom, ami az Alföldre tereli a figyelmet?
Mindenesetre én másképp képzelem el az Alföldet mint ami a fotódból sugárzik. Pedig csak pár kilométerre lakom Szegvártól.
Mégegyszer mondom, nem szeretnék sértődést - eddig is és (gondolom) ezután is szívesen nézegetem képeidet.

Balla Béla   2014. november 27.

Köszönöm Karolina! Így már minden világos. Remélem a lovat azóta elkapták? Nem juthatott messzire hiszen láthatóan csámpás volt. :-))

zoliber   2014. november 27.

A vicc az egészben az, hogy nem domború, csupán érzékcsalódás. A képet fejjel lefelé nézve egyértelműen látszik, hogy befelé mélyed. B-)
Ez számomra is csak képernyőnél derült ki, de a kép maga ebben a felállásban szimpatikus. :-)

mammaróza   2014. november 27.

Na... most akkor beszéljünk a keréknyomokról!!! Azokkal mi a helyzet?:):):)

Balla Béla   2014. november 28.

Mammarózának: A keréknyom az tiszta sor. A keréknyomból látszik, hogy ez az Alföldön készült - mert az mélyebben van! :-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban