_
Tavaszi pillanat.
 • 2019. febr. 26.
 • 475
 • 24
 • 7
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
Egyik talán legismertebb növénynemzetsége az amarilliszfélék családjának az évelő hóvirág (Galantus). A Pireneusoktól, Közép-és Dél Európán át, megtalálhatók egészen Közel- Keletig. A legkülönlegesebb fajjal Görögországban találkozhatunk, mely nem tavasszal, hanem ősz elején , októberben hozza virágait. Hazánkban négy faj ismert: az őshonos kikeleti hóvirág, a kerti pompás hóvirág, redőslevelű hóvirág, és a levantei hóvirág.

A hóvirágok kora tavasszal, lombos erők aljában jelennek meg először, amikor a hó elkezd olvadni. A növény először a föld felszíne alatt telelő hagymájából fejlődik, táplálkozik. A növény a virág mellett két levelet visel, melyeken több egy irányba futó erezet látható. A magvait a növény zárt termőben alakítja ki, ugyan úgy mint a többi zárvatermő növényre jellemző. Egyforma takarólevelei a virágoknak nem különülnek el csésze- és sziromlevelekre.

Nyugtalan   2019. február 26.

Nagon szép hóvirágok. Köszönöm a szivecskéket. Örülök hogy tetszettek a képeim.:)

Rolling   2019. február 26.

Kösz,sajna szélben kellett ma fotózni.Régi képeket is találtam nálad,amit nem láttam.

Somogyi Erzsébet   2019. február 26.

Remélhetőleg a tavasz jöttét hirdetik.
A viharos szél ellenére nagyon szép lett a fotód.

Rolling   2019. február 27.

Térdelve,fekve már kevésbé hoz lázba a virág fotózás,,főleg szélben.Meghagynám a fiatalabbaknak.Egy éve ,ép március elsején havazott,nem egyértelmű a tavasz.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban