_
Cserkó
 • 2016. szept. 25.
 • 303
 • 41
 • 17
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
Zsidócseresznye/http://www.gazlap.hu/modules.php?name=News&file=articl...
Atropa belladonna-nadragulya mérgező bogyói
A burkolt bogyó, lampiontermés/felfújt bogyó/ a zsidócseresznye, más néven „lampionvirág”/ Physalis alkekengi/ cseresznye méretű csomagolt bogyótermése. A maradó, burokká zárodó csészelevelekkel együtt fejlődik és éretten mindkettő szép pirosra szineződik. Az érett termés pontos neve: bogyótermés felfújt színes, zárt csészelevél burokban.A termés fogyasztásra nem ajánlott, a még zöld bogyó kifejezetten mérgező. Közeli rokona a perui/földi/ cseresznye/ Physalis peruvianum/ bogyótermése vitaminokban gazdag csemege, amelyet nagyobb bioboltokban árusítanak nálunk is

Az élénken színes csészeburok parenchimatikus sejtjeit ősszel különböző mikroszkópikus gombák gyorsan lebontják. A jobban ellenálló szállítónyaláb hálózat azonban még sokáig, akár a következő tavaszig megmarad függönyszerűen takarva a bogyót.

Rolling   2016. szeptember 25.

A vicc,mikor 5-6 tőnél a földön kúszva fotózzuk,majd jön szemmagasságban a csoda.Most találkoztam én is,,Köszönöm szépen.

Rolling   2016. szeptember 25.

Köszönöm!Ez,már állva ment,előtte harmatos fekvések,,,térdelés.Bemozgattam a térdemet rendesen.Végre ,láttam reggeli fényt.6,30h ébredtem,azt hittem légi riadó van,,,kegyetlen korán volt.Utólag,minden szép.

Rolling   2016. szeptember 28.

Köszönöm.Babrás a manuális objektív-l,de nekem szebb a végeredmény.Persze jó fények is voltak.

Rolling   2016. szeptember 29.

Szó szerint.Majdnem lecsúsztam róla,,,

Rolling   2016. október 07.

Köszönöm!
Láttam,de nem fotóztam.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban