_
hérics
  • 2016. ápr. 04.
  • 1314
  • 37
  • 16
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A tavaszi hérics (Adonis vernalis) a boglárkafélék (Ranunculaceae) családjába tartozó, kis bokrokat alkotó sztyeppnövény, amely márciustól május közepéig virágzik.

A magányosan fejlődő, nagy- és változó számú, fénylőn aranysárga szirmokból álló virágai már messziről felhívják magukra a figyelmet. A beporzásról különböző rovarok – méhek, legyek, bogarak – gondoskodnak.

A Vértesben ,Mecsekben is elég gyakori bizonyos helyeken.

Rolling   2016. április 04.

Köszi szépen,de még látok hibát,,,

Somogyi Erzsébet   2016. április 06.

Most őszintén Rolling, mi hibát látsz ezen a fotón?
Már csak hogy tanuljunk más hibájából!
Ezt utóbbit csak a vicc kedvéért írtam, mert nekem annyi tanulni valóm lenne, hogy több életem sem lenne elég rá. :D

Rolling   2016. április 07.

Szubjektív,kinek mi a mínőség,mi tetszik.Örülök ha látnak fejlődést,,de megnézed a számomra két kiváló fényképész fotóját / vannak mások is/szembetű.No,nem másolni szeretném őket,főként makró obi nélkül.Csupán törekedni jobb mínőségre.Az élet folyamatos tanulás.Ami példamutató lehet másoknak is,hiszen Api képes a folytonos megújulásra,kreatívitásra.Örülhetünk,ilyen fotókat nézhetünk a sok kattingatás mellett is.
A

Somogyi Erzsébet   2016. április 07.

Körülnéztem Náluk.
Csodálatos világ, már művészet az övéké.
A Te tudásoddal természetes a törekvés a még jobbra, élvezettel nézzük fotóidat.

Rolling   2016. április 07.

Új szelet a természetből+ a fotózásban is.A Normafán nem láttam kökörcsint,héricset.Más a talaj.Örültem,mint más az aranynak.

boszildi   2016. április 08.

Ezért szeretek kirándulni, olyanokat látok, amit a közvetlen környezetemben nem.:)

tacsifoto   2016. április 16.

Mifelénk is, pontosabban a Fertő menti dombságon őshonos a tavaszi hérics és a leánykankalin. Sőt, a legcsodálatosabb kosborfajták is őshonosak itt. Virágzáskor kimondottan kosbornéző túrák indulnak. Állítólag a Fertő menti dombságon lévő ős-sztyepp Európa legnyugatibb sztyepprétje, ahol őshonos többek között a boróka is. Elég nehéz odatalálni, térkép nélkül talán nem is igen sikerül, talán ennek köszönhető, hogy még viszonylag érintetlen.

Más: a tökéletességre való törekvés igen szép és nemes dolog, de elérhetetlen, mert mindig lesz valaki, aki még tökéletesebbet alkot. Meg aztán ez elég relatív fogalom is. Cyrano De Bergerac ezt nagyon szépen megfogalmazza....

Rolling   2016. április 16.

Általában hozzáolvasok ,vagy után a fotókhoz,mert érdekel mi -hol mióta,,,Mindenhova nem jutok el,legalább ,,képben" legyek.A virágokat mostanság kezdtem fotózni,ezért meg kell keresni a lelőhelyeket.Olykor kutatva,,Aki eddig az eget kémlelte,az épületeket fotózta,simán elment a virágok mellett.Ahogy Pécsre kerülve a Tettyén történt,álltam a héricstől 1m-re és előzőleg sokszor ott járva fogalmam sem volt milyen növény.
A fotózás szerintem olyan mint a főzés.A pörkölt egyszerű étel,talán mindenki főz élete során. Mégis,1-1 étteremben,barátoknál elfogyasztott igazán jó ízű, 30 év után is visszahozza azt az érzést,illatot. Lehet nagyon jól főzni,lehet különlegesen és lehet valamit főzni,hogy egyenek.
Mindenkinek más ízlik.Egy azért fontos,ízlik.Ami odaég,sótlan netán kemény,,olyan mikor a fotó kiégett,nincs téma,se szín csak katt. Ahogy mind2 -t lehet tanulni és évek múltán igényünk lesz a jobbra,finomabbra. Az ember úgy lett összerakva,mindig jobbra ,szebbre vágyik.Előre megyünk minden téren,finomítunk,,,

tacsifoto   2016. április 18.

Rolling, az a tény, hogy előre megyünk-e (nem csak fotózás szempontjából, hanem általában) egyáltalán nem vagyok biztos.... Ahogy körülnézek a világban, nem mindig azt látom.

Rolling   2016. április 18.

A saját döntésünk+a külső körülmények fontos szerepe van,merre haladunk. Az mindenképpen fontos,magunk merre szeretnénk ,,,szerény véleményem és tapasztalatom. A saját agyunkkal,mi teremtünk gondolatokat,,,

Rolling   2016. május 12.

Folyamatosan beengedjük az infókat.Sajnos már lelassultam , olykor többször kell elolvasni,kipróbálni stb,,Örülök,hogy benéztél.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban