_
Fekete gyalog
  • 2009. aug. 10.
  • 6242
  • 2
  • 33
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Járdán jött, megvárta a megvárandókat, majd a Hungária körút irányába kanyarodva a bringaúton távozott.

ricsipapa   2009. augusztus 10.

Nagyon megköszönném, ha a rendszámot legalább eltorzítanád!
THX!

repulogepepit   2009. augusztus 10.

A rendszámot miért kéne eltakarni? Ha szabálytalan akkor vállalja a következményeit is.

OkoskaTörp   2009. augusztus 10.

ricsipapa: Az adatvédelmi ombudsman állásfoglalásában valóban beszólt, hogy sérülnek a személyiségi jogok, ha a szabálytalankodók rendszámát közszemlére tesszük. Mert az alapján kideríthető a tulajdonos személye, és mi van, ha épp nem is ő vezette. Ésatöbbimaszlag.
Kedves ombudsman úr először is análisan üríthet egy sünt, hogy ismét azoknak a pártjára áll, akik a többiek jogaira és testi épségére magasról tojnak. (Ld. még a BKV buszok firkálók, rongálók és zsebesek elleni bekamerázása.)
Másrészt meg csak az autó tulajdonosa indíthatna a személyes adatai miatt pert - node ki ellen is? Bárki megmondhatja, hogy ezeket a képeket nem én készítettem ;-), és nem én raktam fel őket először a hálózatra ;-), csak átvettem őket egy másik site-ról ;-)

Perillustris   2009. augusztus 10.

Nem árt, ha tisztázzuk: a rendszám ismeretében egyszerű civil nem derítheti ki a tulajdonos adatait.

ricsipapa   2009. augusztus 10.

Remélem, h elérem célom és eltorzítod a közzétett képeken szereplő gépjárművek rendszámait! A jogszabályokkal tisztában vagy, mégsem tartod be, pont mint a szabálytalanul parkoló autósok! Az, h te honnan szerzed a fotókat, teljesen mindegy, a közzétételnél köteles vagy a rendszámokat kitakarni!

kovacspistike   2009. augusztus 10.

ricsipapa: A rendszám NEM személyes adat, úgyhogy anyádnál reklamálj! Az ombudsman állásfoglalása nem jogszabály érvényű. A te kocsid hogy ennyire zavar?
Inkább köszönje meg az autó tulajdonosa, hogy ide és nem egy feljelentésbe került a fénykép!

kovacspistike   2009. augusztus 10.

Ez tényleg ricsipapa kocsija, 3 órája regisztrált, hogy leégesse magát!

Tanulj meg előbb vezetni, utána pofázzál!

OkoskaTörp   2009. augusztus 10.

kovacspistike: A feljelentésnek semmi értelme nem lenne. Az egyik verzió, hogy vannak rendőr haverjai, és akkor helyből kuka (viszont megkapja a feljelentő nevét, lakcímét...), a másik verzió pedig, hogy kap 30 000-es büntetést. Egy ilyen kocsira kb. egy ablaktörlőcsere kerül ennyibe. Szerinted mennyire hatódna meg tőle?

ricsipapa: A rendszámot szívesen kikockázom, és a szöveges kommenteket törlöm - amint elküldte nekem valaki a 4 büntetőpontról és némi anyagiakról szóló szabálysértési határozat másolatát.

Kurokiraly   2009. augusztus 11.

Teljesen mindegy, hogy ricsipapájé az autó, vagy sem, intelligenciában mindannyiotokat magasan ver!

Lehet hogy neked nincs BMW-d jó csajjal az anyós ülésen, ezért valami mással kell kitűnnöd a tömegből. Hát ezzel csak még jobban elvegyülsz a sok primitív szar között.
Jó kattingatást továbbra is.

ricsipapa   2009. augusztus 11.

kovacspistike: Hogy elkerüljük a félreértéseket! Az adatvédelmi biztos állásfoglalásában, az adatvédelmi törvényre hivatkozott. A hozzászólásod hangnemével, saját magad járatod le!

OkoskaTörp: A kérésem továbbra is az, h ha elfogadtad az indafotó felhasználási feltételeit, és ismered az ide vonatkozó jogszabályokat, akkor tartsd is be! Te legyél jogkövető akkor is, ha a lefotózott autósok nem voltak azok! Teljesen egyértelmű, h te húzod a rövidebbet, ha mondjuk egy felbőszült (netán D.A.S. jogvédelme alatt álló) autós (esetleg cégvezető), észreveszi autóját az oldaladon, (rendszámmal, autó típus megjelölésével, esetleg a céges matrica eltorzításának mulasztásával) és beperel. Azt csak félve jegyezném meg, h van olyan kép, melyen nagy valószínűséggel, a büntetés-végrehajtás egyik gépjárműve szerepel!
A galéria létrejötte egy jó kezdeményezés, h minél kevesebb szabálysértést kövessenek el az autósok! DE, h az őket „leleplező” fotókat, törvénysértő módon tegyük közszemlére, talán megfelelő példája a „bort iszik és vizet prédikál” mondásnak!

ZöPö   2009. augusztus 11.

A rendszám NEM személyes adat. Ha bármely jármű rendszáma bármilyen szinten titkos lehetne, akkor lehetne eltakart rendszámmal autózni vagy a rendőrség sem készíthetne felvételt a gyorshajtókról.

Ombucmanó úr nyugodtan gondolja végig még egyszer a kérdést.

Addig is: RENDSZÁMOKAT IDE!!!

Lacapc   2009. augusztus 11.

rendszám nélkül nincs is értelme feltenni a parkoló-bunkócskákat.
egyébként a gyalogosok jogai nem sérülnek? na innen kellene kiindulni.
miért is van az, hogy 120-as skodával nem látok embereket így parkolni?

kutykurutty   2009. augusztus 11.

ripacspapa hiába okoskodsz és ripacskodsz, csak röhögünk rajtad! :)

Fatökű Lepkevadász   2009. augusztus 11.

Ricsipapa: az adatvédelmi slambucmanok kicsit túllőnek a célon Péterfalvi Attila óta... a rendszámot nem kell kitakarni, mert nem személyes adat.

Ahhoz, hogy valaki beazonosítsa a tulajt, vagy speciális jogkörök kellenek, vagy a tulaj beleegyezése. Aki enélkül szerzi meg a tulaj adatait, az megsérti a személyes adatok védelméről szóló törvényt; ha közzé is teszi az így megszerzett személyes adatokat, akkor meg pláne...

Az, hogy ki vezette, a kutyát nem érdekli, ha nem a tulaj, akkor majd ezek után előveszi a nádpálcát, és szépen elfenekeli azt, akinek odaadta a szekeret, és akit feltételezem a benne ülő hölgyről adott esetben be is tud azonosítani. És legközelebb esetleg meggondolja, hogy nekiadja-e a szekeret, vagy sem...

Szóval teljes lelki nyugalommal tolja fel mindenki a surmók rendszámával együtt a képet, hátha a furkók tanulnak belőle... mert ha kitakarod: "jártam arra, de ez biztos nem én vagyok, még ha én is pont oda álltam" és nincs meg az esetleges szégyenérzet, amit anyuci, apuci, asszonypajtás vagy a kolléga esetleges kérdése alapján nevelő célzattal elő lehet varázsolni a szunnyadó lélekből: "baszki, nem a te kocsid van a parkolási szégyenfalon? hogy lehetsz ekkora furkó?"

Szóval hoci csak a rendszámokat, akinek nem tetszik, az meg tényleg sz*rjon sünt, és utána drótkefével törölje ki... megérdemli...

uff

kovacspistike   2009. augusztus 11.

Akkor szóljatok, ha jogerős ítélet lesz a rendszám közléséről! Addig az ombudsman csak a véleményét közli. Közterületen bármit lehet fotózni, épületeket és kocsikat is, tömegben még embereket is (lásd pl. a tv-k vágóképeit, ahol felismerhetőek az egyes emberek, mégsem reklamál az ombudsman).

Kurokiraly 11 órája regisztrált. Ricsipapa szánalmas másodnickje. Vagy az övé vagy valamelyik bűnöző haverjáé a kocsi.

Ha lenne esze, annyiban hagyná, a sok reklamálásával arra van esélye, hogy bekerül az index címlapos válogatásba.

zFuly   2009. augusztus 11.

Az efféle közzététel az egyetlen esély arra, hogy nőjön a szabálysértés kockázata.

Thx!

Ps: ha kell, személyesen fordulok az ombudsmanhoz, hogy egy alkalommal esetleg a JOGKÖVETŐK érdekeit is védhetné...

otirt   2009. augusztus 12.

Helyenként én is közlekedek ilyen rövidítésekkel, csak akkor valamelyik marha rámakasztja a sárga fényhidat, meg valami ballont vonszoltat velem. Igaz az nem BMW, hanem Lamborgini.

Kurokiraly   2009. augusztus 12.

Enyém a Lambo, de ezt nem kell nagydobra verni.
A szánalmas az amit itt előadtok. Dobálóztok mindenféle jogszabályokkal, ahelyett, hogy rendőrt hívnátok egyből a helyszínre. Persze csak ha zavar az autó.
De szerintem itt szak az irigységről van szó.
Nop majd talán egyszer nektek is lesz jó kocsitok jó csajotok.
Csak tudjatok kitűnni a tömegből. :D BALEKOK

otirt   2009. augusztus 12.

Boccs. Lamborghini-t akartam írni.

OkoskaTörp   2009. augusztus 12.

Kurokiraly: A fénykép helyétől kb. 200 m-re van a Készenléti Rendőrség épülete, cirka párszáz rendőrrel. Szerinted mekkora ívben hajítanak ki, ha oda akarod hívni valamelyiküket intézkedni, hogyha még a kereszteződésben elromlott jelzőlámpához sem hajlandóak odavonszolni a belüket, amíg a közlekedésis kollégáik ki nem érnek (kb. fél óra)?
És talán te is tudod, mennyi idő alatt érnek ki a rendőrök, ha mondjuk baleset történik. Egy ennél csekélyebb szabálysértés esetén szerinted mennyi az esélye, hogy a szabálytalankodó még ott lesz, mire és ha egyáltalán kijönnek a rendőrök?

Isabelle   2009. augusztus 26.

...emberek,minek a sok vita. Itt az a lényeg, hogy egy barommal több van az utakon,aki megvette a jogosítványt,ezzel veszélyeztetve más sofőrök (és gyalogosok) életét.

gasparv   2009. augusztus 27.

nagyon szép ez a BMW...
És ezzel elmondtam a véleményem.
Neki lehet...

armando629   2009. november 20.

szép autó, emiatt szép nő...ez az élet!
F.szhosszabító sluszkulcs, jogszabályokat semmissé tévő jármű-törzskönyv.
Sikerült elérni, hogyha meglátok egy BMW-t vagy Audi-t, máris sejteni vélem, milyen ocsmányságokat fog csinálni a benne ülű tapló. Pl ezekbe az autókba szerintem már nem széria, hanem luxusfelszereltség az index. Ja és jár ehhez az autóhoz is egy buta fitnessplaza-picsa, na és a mentalitás: szarjunk bele mindenkinek a pofájába!

istenbarma   2010. január 15.

ricsipapa szopd le a faszomat, a kurva anyádat te bunkó féreg... majd utána pofázhatsz a rendszám kitakarásáról seggfej!

igazakálma   2010. március 10.

Szerintem egyrészt pitiáner dolog volt felrakni másrészt pitiáner dolog volt könyörögni a kitakarás miatt. Ha szabálytalan vagy azt vállalhatod ennyivel.

OkoskaTörp   2010. március 10.

igazakálma: Ebben a szuper jogállamban kb. a szégyenfal az egyetlen lehetőség az ilyen népművészeti agyagedények ellen. Rendőr elkapni nem fogja; ha meg igen, hát aprópénzből kifizeti. Ez viszont zavarja őket - mint azt a mellékelt ábra is bizonyítja.

igazakálma   2010. március 11.

Igen azt látom, csak nem értem. Én ha így állok meg valahol, akkor vállalom mind a büntetést mind a fotót. Gyakorlatilag már minden büntetést megkaptam ami létezik 1400 - 22000 forintig, de soha nem könyörögtem meg nem haragudtam senkire. Pl egy kerékbilincs tanított meg rá, hogy a járdát komolyan veszik hogy ha elállod :) Ami egyébként vicces, mert amíg nem szedettem le addig is elálltam a forgalmat :)

ZöPö   2010. március 19.

igazakálma: pitiáner dolog volt odaállni, a dolog így kezdődik.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban