_
Mese a 12 találatról
  • 2011. jan. 14.
  • 1295
  • 1
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
2d to 3d átalakítás. A kép megtekintéséhez vörös-cián szemüveg szükséges.

lespola   2012. június 09.

Ez egy nagyon összetett folyamat. Nem lehet egyszerűen elmondani. Minden képet másképpen kell kezdeni mert függ a képen lévő témától, távolságoktól, mélységtől. Először is magas fokú Photoshop ismeretekre van szükség. Rengeteg idő, és még több türelem kell hozzá. Egy kép elkészítése 6-8, de akár 15 óra is lehet.

magyardavid   2012. június 09.

Rendben, akkor úgy kell, ahogy elképzeltem. :) Mindenesetre pontosan ezért nem álltam volna neki egy ilyennek, és épp ezért gondoltam azt, hogy ha ilyen tökéletesre meg van csinálva, akkor talán van egy olyan rutin, plugin, script, akármi, ami megcsinálja automatikusan. Nem gondoltam, hogy valaki tényleg képes az egész képet ezernyi léjerre szétszedni, és úgy torzítgatni/tologatni őket... Mindenesetre gratulálok, mert tényleg nagyon-nagyon jók!

lespola   2012. június 10.

Köszönöm szépen!
Látom a lényeget érted! Csak manuálisan lehet jó képet csinálni. Vannak ugyan erre kitalált programok, de egyik sem jó. Szerintem azért valami egyszerűbb képpel próbálkozzál.
Olyasmire gondolok amin nincs sok objektum, de a végeredmény mégis látványos lehet.

magyardavid   2012. június 10.

Köszönöm a tippet, de ennyi ráérő időm sajnos nincs. :) Van viszont két Canon EOS 350D-m, amiket egy állványra szereltem, és összekötöttem a kioldójukat, így tudok velük egyszerre fotózni. Igaz a beállításokat kézzel kell mindkettőn elvégezni, így azért ez is elég gubancos, ráadásul két géppel ezerszer nehezebb jó képet csinálni, mint eggyel, úgyhogy egyelőre nem sok értékelhető 3D fotót szültem...

lespola   2012. június 14.

Sajnos a kioldó összekötés sem egészen jó. Mozgó témánál észrevehető, hogy nem teljesen egyformán történt az exponálás. Kellene még hozzá egy szinkronizátor. Ezek sajnos méreg drágák, legalábbis számomra. 400-500 dollár.
A másik, nem tudom, hogy Canon-hoz van-e egyáltalán?
A Sony csinált ilyet, LANC Shepherd néven.
www.berezin.com/3d/Lanc/index.html
Ha minden igaz Canonhoz van 3D előtétlencse.
Ha érdekel a téma, és beszélsz valamennyire angolul regisztrálj a flickr-re, ott nagyon sok jó tanácsot kaphatsz a felszereléssel kapcsolatba. Nekem is van ott oldalam. A tagok nagyon előzékenyek.

magyardavid   2012. június 17.

Van flickr-em, de egy ideje nem nagyon látogatom. Viszont a 3D előtétlencsével az a bajom, hogy mindig ugyanazt a teret állítja elő, ami nagyobb tárgyak (pl hegyek, hidak, épületek) távoli fotózásakor alig észrevehető térélményt ad. Ilyenkor a két gépet a szokásos 10-15 centi távolságról ki szoktam nyitni akár 2-3 méterre is, és így tudom elérni, hogy érzékelhető legyen mondjuk a budai oldalról fotózott Parlament térbelisége.

lespola   2012. június 18.

Igen, rájöttem, hogy van flickr-ed, be is jelöltelek. Azt hittem, hogy az előtét lencsét lehet valahogy állítani. Persze anélkül nem sokat ér. A flickr-en van egy pár ismerősöm akik tudnának neked ötleteket adni a szinkronhoz. Ha gondolod leírom, hogy kik azok és biztosan segítenek.

Kedvencnek jelölték
Albumokban