_
Répás süti
  • 2011. okt. 30.
  • 797
  • 3
  • 2
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Klasszikus répatorta

Hozzávalók: 4 tojás, 1és 1/4 bögre olaj, 2 bögre cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 bögre liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt fahéj, 3 bögre reszelt sárgarépa/nagy lyukú reszelőn reszelve/, 1 bögre durvára vágott dió

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Verd fel a tojásokat a cukorral, az olajjal és a vaníliás cukorral. Keverd bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat, majd forgasd bele a répát és a diót. Öntsd kivajazott, kilisztezett tortaformába vagy mélyebb tepsibe, és süsd 40-50 percig, tűpróbáig. Hagyd a formában hűlni 10percig, majd borítsd rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Itt nem került a sütire krém,de úgy finomabb és mutatósabb is.
A krém:
250 gr mascarpone, porcukor ízlés szerint, egy narancs leve és héja.
Gyártó: Panasonic DMC-FZ38
Fókusztáv: 11.5mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/40
ISO: 800
Készült: 2011. okt. 08. 10:52
Kevesebb
Több

mammaróza   2011. december 18.

Első "hallásra" finomnak tűnik!! Köszönöm Kriszti, elmentve!:):):)

Kedvencnek jelölték
Albumokban