_
Beauty of the night
  • 2011. aug. 11.
  • 2141
  • 36
  • 11
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

N.Gyuree   2011. augusztus 11.

Hm. Bemozdult az ég. :( Egyébként szép. :) :D:D

hombre   2011. augusztus 26.

Látom a távoli , alig észrevehető utcai fények nálad is beleszólnak...
Egyébként nagyon jóra sikeredett !
Légyszi töltsd fel a http://indafoto.hu/gyujtemenyek/ tucatnyi_szivecske c. gyűjteménybe :)

Gyenis   2011. augusztus 26.

Köszönöm a meghívást.
Elég tiszta égbolt volt, 10perces záridőkből van, ahhoz képest elég sötét az ég.
De valóban a város, és a hold is kicsit bevilágította.

geegee   2011. szeptember 06.

Szia.Ide is bemásolnám a kérdésem, :

Azt kérdezném, hogy hogyan talál fókuszt a géped ilyen helyzetben.Próbáltam én is ilyen képet összehozni, kb 60-70 sima fotót készítettem (30sec, f/8, ISO1600)és egy másik programmal adtam össze őket.De mindig kellett egy fényforrás (zseblámpa) hogy fókuszt találjon a gép.Viszont mivel ez elég tökéletlen megoldás, így a képek nagy része életlen lett, és ment a levesbe sajnos.Szóval hogy kell ilyenkor jól belőni a fókuszt?Köszi a választ előre is

Gyenis   2011. szeptember 06.

Hello.
Először is, az f8 a végtelenre állított fokusz miatt pazarlás. Használd a legtágabb rekeszt, vagy legalább is a körül.
A záridőt és ISO-t próbáld meg úgy belőni, hogy még sötét maradjon az ég, de ne daráld szét a zárat 10-30sec-es képekkel (pazarlás). Szép éjszakán 2-4perc ISO400-800-on f4-en általában jó eredménnyel jár. Ha ezen már nagyon világos az ég, akkor vagy párás az idő (érmes figyelni a harmatpontra amúgy is az objektívpárásodás miatt), vagy túl nagy a fényszennyezés (tehát a helyszín a bajos).
Fokuszálás az asztrofotózás egy nagy problémája volt sokáig. Ezt a liveview megoldotta, de pl az én régi 20d-m ezt még nem tudja. Szabad szemmel esélytelen, vagy használni kell autofokuszhoz egy fix fénypontot, vagy marad a próbálkozás (maxISO-n pár rövid képpel).
Ha egyszer belőtted a fokuszt, akkor állítsd át manuálisra és távkioldóval lehet lőni a képeket.
Ha tényleg érdekel a dolog, keress föl (adatlapomon, blogon, facebookon vannak elérhetőségek, nem lesz nehéz megtalálni), írhatok részletesebben a dologról.

geegee   2011. szeptember 08.

Hali, köszi az infókat.Valszeg meg is kereslek majd.üdv

Dragon22   2012. január 17.

Szia! Egy kérdésem nekem is lenne. A hosszú záridő (15-20 perces) nem árt az érzékelőnek? Cmos érzékelős a gépem. Próbáltam készíteni 20 perces felvételt, de nagyon sok lett benne a világító pont. Hot pixel talán. ISO100-on próbálkoztam f16-os rekesszel. A segítséget előre is köszönöm!

Gyenis   2012. március 28.

Hello, bocs csak most vettem észre hogy írtál, elég inaktív voltam az utóbbi pár hónapban.
Tudtommal nem árt az érzékelőnek, kivéve ha túl sok fényt kap és veszélyesen fölmelegszik (pl napot hosszan fotózni, vagy reflektorral közelről belevilágítani). Ehez egyrészt őrültség kell, másrészt meg este elég kicsi az esélye hogy a nap előugrik a bokorból, vagy egy reflektor pont az obiba világít szemből.

A hotpixelek normális dolgok, darkframe szűréssel szoktak tőlük megszabadulni, mivel a hotpixel egy fix dolog, csak az intenzitása változik.
Photoshop raw konverter amúgy alapból eltűnteti őket, egész jó hatásfokkal.
Én pl max 10 perceseket fotózok, de mivel nem sivatagban élek, így ált inkább 2-5perces expókbol rakom össze (ha szép tiszta az ég), ekkor pedig nem annyira erős a hotpixelesség. Ami marad néha, azt inkább egyesével leretusálom.

AtiGB   2012. április 25.

Tényleg "beauty"! :)))

Szívesen várom a képedet ebbe a gyűjteménybe : http://indafoto.hu/gyujtemenyek/fenyfestes_fenyjatek

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban