_
MG 8230-2
  • 2011. nov. 14.
  • 612
  • 1
  • 10
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon EOS 40D
Fókusztáv: 75mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/200
ISO: 100
Készült: 2011. nov. 13. 20:45
Kevesebb
Több

DosaAndras   2011. november 14.

A modell tökéletes, az ajtó a háttérben a kilincsmaradvánnyal... meg nem :)
Megérdemelne egy kicsit több utómunkát :)
Más bajom nincsen. ;)

elDaniel   2011. november 14.

Hát igen sajna elég sok bajom van a helyszínnel, meg a háttérrel, beakarok szerezni valamit, ami megteszi háttérnek csak sajnos eddig nem sikerült. Utómunka a retusra értendő, vagy az egészre? Bőr megcsinálását még csak mostanság kezdtem el komolyabban gyakorolni és hát elég kezdetlegesen megy még, szal akármilyen jótanácsot megfogadok.:)

DosaAndras   2011. november 14.

Természet a legjobb háttér :) Tudom, hideg van :)
Az utómunkára itt a kilincs eltüntetésére gondoltam (LR 2 klikk :) ) Lehet, hogy megpróbálnám a fej feletti és az ajtó melletti részt is kitölteni az ajtóból kimásolt résszel, igy homogén lenne a háttér. Esetleg egy 16:9 vágás?

elDaniel   2011. november 14.

Jaja kint vannak a legjobb hátterek, főleg ilyenkor, csakhát hideg volt, sötét volt..:) Na igen a retusnál, amikor elakarok valmait tünteni és itt pl a dzsekihez közel van az a dolog, akkor a kör szélén amit kivágnék, a dzseki miatt elsötétül a fa is.. és ezt még nem sikerült kiküszöbölnöm.

elDaniel   2011. november 14.

Viszont ha mérésről hazaérek megpróbálom a monolog hátteret megcsinálni

nniky.z   2011. november 14.

Mivel csinálod az utómunkákat? Én a Photoshopot ajánlanám, ott nagyon egyszerűen és gyorsan lehet változtatni a képeken, s retusálni őket!

elDaniel   2011. november 14.

Hát simán az utómunkát 90%ban PS Lightroomba szoktam, kontraszt, meg az ilyen alap dolgokat, meg a zajszűrést és élesítést. Ha embereket kell retusálni, vagy a képből valamit kiakarok venni, akkor Photoshop CS5-öt szoktam használni a lightroom mellett. Nekem elég bonyolult, viszont ha valamnit megtanulok benne akkor igen jókat lehet kihozni belőle.:)

nniky.z   2011. november 14.

Én CS3-at használok, de már egyre ritkábban. 'Túl jó' program, a hétköznapi képekhez.. Pedig régen órákat elbíbelődtem vele..! :) De ott van a 'Klónozó bélyegző eszköz' Gondolom ismered. Azzal szépen lehet dolgozni! Ilyen élesség, erősség, fényerő állításhoz a PhotoScape bizonyult számomra a legjobbnak. Ingyenes, egyszerű, letisztult kezelőfelület. Néha talán lassúcska, nagy felbontású képeknél. Érdemes kipróbálni.

elDaniel   2011. november 14.

Én a lightroomot tudom ajánlani. Rawba fotózok és a lightroomba könnyen tudom kezelni így a képeket, aránylag gyorsan fut a gépemen és a rendezés mellett az alap és még komoylabb dolgokat is lehet vele csnálni, ezért is nem szoktam hazsnálni mindig a CS5-t, mert oda megnyitni egyenként, stb az angyon lassú lenne. Photscapem is van, bár rég használtam, amikor régi stílusú képeket csináltam, a film effekttel.:)

elDaniel   2011. november 14.

Andris: először megcisnáltam hogy a fa legyen teljesen a háttér, majd nem bírtam a véremmel és kicseréltem fehérre:) http://indafoto.hu/danefoto/image/13811785-7c19fde8/user

Kedvencnek jelölték
Albumokban