_
La Tour Eiffel
 • 2013. nov. 24.
 • 539
 • 19
 • 8
 • beágyazás
  XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem

Regulus   2013. december 05.

Tudomásom (és egy új fotószakkönyv) szerint az Eiffelt éjszakai kivilágítással csak engedéllyel, díjfizetés ellenében szabad már fényképezni.

Coolya   2013. december 05.

Remélem nem adtál pénzt azért a könyvért ! :-)))))))

Regulus   2013. december 13.

A szakkönyv (Baki Ádám ZOOM IN)a digitális fényképezés A-tól Z-ig Jogi tudnivalók c. fejezete részletezi a szerzői jogok témáját. Párizs 2003-ban szerzői jogi vádelem alá helyezte az Eiffel torony megvilágítását - magát a tornyot a szerzői jog elévülése miatt már nem tudta. Ez azt jelenti, hogy ha éjszaka képet készítünk a kivilágított toronyról, azt csak akkor tehetjük fel az internetre, vagy tehetjük közzé egyéb módon, ha megfizetjük a jogdíjat. Példákat is említett a képmegosztó helyről való letiltásokról. Üdv.

Coolya   2013. december 13.

Ez így már azért egy picit más. A fényképezést nem tiltja semmi és senki :-)
Mit is csinálna esténként az a pár millió turista évente ? :-)
A kereskedelmi célú felhasználással (közzététellel) lehet probléma Franciaországban.
De majd azt mondom, hogy ez egy Párizsról készült panoráma és annak része a torony, úgy pedig már nem probléma a franciáknál sem :-)

Kontiki   2013. december 13.

Igen Franciahonban vannak ilyen furi szabályok. Ezt az éjszakai fotós ügyet én is hallottam a Wikimédia képviselőitől! Az építés után 70 év, szobor esetén, épület esetén 100 év. Az új villogó világítását helyezték védelem alá, mert azt meg kellett tervezni...
Ahogy én láttam egyetlenegy túristára sem szóltak rá és nem hiszem volt valakinél is engedély.

Kontiki   2013. december 13.

Nekem is van egy hasonló halszemes felvételem! :-)

1001esküvőifotó   2013. december 13.

Eladni nem lehet az éjszakai képeket, nem rakhatod rá egy bögrére vagy képeslapra és árusíthatod, nem reklámozhatsz vele egy szolgáltatást, stb. Fotózni lehet saját célra.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban