_
Az utolsó fény
 • 2014. jan. 04.
 • 358
 • 41
 • 8
 • beágyazás
  L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
Gyártó: Canon 600D
Fókusztáv: 35mm
Rekesz: f/1.8
Zársebesség: 1/40
ISO: 800
Készült: 2013. dec. 28. 23:37
Kevesebb
Több

Ffferko   2014. január 04.

Hű, a mindenit! Ez megint egy űbertop kép!
Engem először a színei nyűgöztek le, a kék és a sárgásbarna mint ellenpontok és mégis harmóniában, valamint ahogy az út a ködve vész. Aztán rájöttem, hogy nem is a színek a legjobbak; hihetetlenül jól megkomponált kép, minden nagyon a helyén van: a fények, az út, az út görbülete, az árnyékok, az emberi alak, mind a legjobb helyeken vannak. A kép függőleges beosztása is hihetetlenül jó lett. Nagyon jól sikerült eltalálni az arányokat és a képkivágást is, ami ezzel a fix objektívvel külön érdem. A beállítások is nagyon jól eltaláltak: szerencsére ezek a modern cmos szenzorok már nem zajonganak annyira iso 800-on sem, így eredményesen használható. A tág rekesz merész húzás volt egy ilyen mély képnél, ami alapvetően táj, és nem portré vagy makró, de szépen sikerült a témára fókuszálni, a ködös háttérnek és a sötét sziluetteknek pedig még jól is áll ez a kis elmosottság.

Minden elismerésem az alkotónak!

cerezo   2014. január 04.

Nagyon köszönöm a részletes értékelést, külön öröm, amikor valaki hosszabban is megosztja gondolatait, véleményét egy-egy fotónál.
Sokat gondolkodtam azokon, amiket írtál, de azt hiszem, leginkább szerencsém volt. Ha valami érdemet keresnék ehhez a képhez, akkor azt mondanám, hogy ott kellett lenni.
Természetesen az érzékenységet igyekeztem a lehető legkisebb értéken tartani, bár egy-két fényértéket még emelhettem volna. De a blendét akkor sem tudtam volna kellően szűkíteni, ahogy Te is írtad. Az alany elég messze volt ahhoz, hogy a háttér ne mosódjon el teljesen. A választható lehető leghosszabb záridőnek volt azonban egy nagy előnye: a környezeti fényekből többet tudtam a képre exponálni. Így az élességgel is csak szerencsém volt.
Köszönöm még egyszer!:)

Kedvencnek jelölték
Albumokban