_
Háztetők
  • 2018. okt. 28.
  • 329
  • 19
  • 16
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON CORPORATION NIKON D7100
Fókusztáv: 70mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/250
ISO: 140
Készült: 2018. okt. 27. 16:00
Kevesebb
Több

Hermi   2018. október 28.

Ismét drónra szálltál?:-)

Balla Béla   2018. október 29.

Csak az ismerősömék lapos tetejét használtam ki. Nem drónozok. Ebbe az irányba a fiatalabbaknak van jövőjük és irigylem is őket érte.! :-)

Hermi   2018. október 29.

:-D A korukért, a drónért, vagy a lehetőségért?:-)

Balla Béla   2018. október 30.

Mindháromért! De nekem is szép ifjúságom volt - nem biztos, hogy akármit is másképp csinálnék. A drónozás biztosan nagyon érdekelne - ha még csak 40 éves lennék. A lehetőségeket pedig ki kell használni. Sokról lemaradtam, de nem biztos, hogy jobban jártam volna! :-)

Hermi   2018. október 30.

Teljesen egyetértek veled, ugyanakkor nem biztos, hogy örülnék neki, ha hirtelen újra 20 éves lehetnék a mai világban...

Balla Béla   2018. október 30.

Én sem szeretnék még egyszer végig gürcölni egy életet. Viszont csendben eléldegélnék még egy darabig ha békességben megtehetném! :-)

Hermi   2018. október 30.

Az éremnek ez az egyik oldala. De van B oldal is, mint a bakelit lemezeken: ebben a világban fiatalként talán soha nem lenne lakásom, családom, nyugdíjam! Éhbérből, minimálbérből fiatalnak lenni nem szeretnék...:-(

Balla Béla   2018. október 31.

Az biztos, hogy huszonévesen valahol egy nagy tengerjáró hajón járnám a világot. Az ottani munka szórakozás sok pénzkeresettel, ráadásul olyan helyekre is eljuthatsz ahova másként álmodban sem.

Hermi   2018. október 31.

Nos, ha nem mind hajókon, de nem véletlenül van kinn annyi fiatal a családjától távol...

Balla Béla   2018. november 01.

Manapság ez természetes. Nagy részük vissza is fog jönni. Ezért nem fog összeomlani ez az ország mert eltartják majd a hazatérők.

Hermi   2018. november 01.

Majd. És addig?? Lakásfelújítás szinte szóba sem jöhet, nincs festő, asztalos, kőműves, burkoló, parkettázó, villanyszerelő... Ha van, akkor vagy nem ér rá, vagy olyan árat mond, hogy a füled is kétfelé áll..:-( A kontároktól pedig Isten mentsen!!
Aki kivitte a családját, vagy ott lett családja, nem fog hazajönni (tisztelet a kivételnek!). Ha nem alakul ki honvágy, ne is várjunk rájuk...

Balla Béla   2018. november 01.

Honvágy márpedig nincs! Tudom magamról. Akkor, amikor egy olyan utazási igazolványod van (útlevél, személyazonosító kártya stb) amivel bármikor visszatérhetsz, megszűnik a honvágy. Ha van külföldi munkaviszonyod akkor a szabadságod ideje 2-3-4 hét itthon tartózkodás költsége nem nagyobb (még Ausztráliából repülővel sem) mint a kinti kereseted arra az időre. Nagyon sok külföldi munkahely pedig közelebb van az itthoni lakhelyhez mintha Kisvárdáról Sopronba költöznél vagy dolgoznál.

Hermi   2018. november 01.

Nem értek a külföldön élés lélektanához, mert nem volt alkalmam kipróbálni. De abban majdnem biztos vagyok, hogy aki beszéli a nyelvet, karriert épített magának, beilleszkedett az ottani közösségbe és tiszteletben tartja az ottani kultúrát, az biztosan nem vágyódik haza. Hazajön az öregeket meglátogatni, de a visszaútjáról már úgy beszél, hogy "megyek haza"!

Balla Béla   2018. november 02.

80%-ban igazad van. Valami megmagyarázhatatlan azért csak hazahúz.

Hermi   2018. november 03.

Ha már jó ideje kint vagy, akkor az "itt" hiányzik, várod, hogy hazajöhess, ha meg hazalátogatsz, akkor meg egy idő után az "ott" hiányzik:-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban