_
Kádár műhely
  • 2017. júl. 12.
  • 769
  • 24
  • 12
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON CORPORATION NIKON D7100
Fókusztáv: 16mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2017. jún. 10. 14:30
Kevesebb
Több

Hermi   2017. július 12.

El lehet töprengeni rajta, hogy mennyi munka lehet ezekben a szerszámokban! A gépek meg ontják a gyárakban a hordókat... Már nem sokan élhetnek az országban, akik ilyen körülmények között tudnának dolgozni.

Balla Béla   2017. július 12.

Ezeknek a szerszámoknak a tulajdonosa is már csak dísznek használja a pincéjében. :-)

Hermi   2017. július 12.

Hát persze, értem én, hogy a mai szerszámokkal könnyebb a gyártás, de jó lenne, ha a mai fiatalok is láthatnák, hogy akkoriban a Facebook, a bulik és a fesztiválok nélkül milyen volt az élet.

Balla Béla   2017. július 13.

Én gyerekkoromban nem biciklizhettem a parkban, nem léphettem a fűre és a játszótér két hintából és egy homokozóból állt. Nem ezt sírom vissza de megbecsülöm az olyan embereket akik a saját szerszámaik bemutatásával igyekeznek fenntartani egy szakma becsületét! :-)

Hermi   2017. július 13.

Béla: Érdekes, hogy a tiltás ellenére ezek a szabályok betarthatók voltak és senki nem hivatkozott a személyes szabadság megsértésére! Akkor voltak még parkőrök, nem voltak szemetesek a ligetek, akire rászólt egy ilyen parkőr, az nem verte meg...
Emlékszem, gyerekként sokszor kellett suszterhez vinni a cipőket és gyakran kikaptam amiatt, hogy órák múlva értem haza, de annyira lenyűgözött az öreg munkája! Ő dolgozott szó nélkül, én meg néztem, ámultam, csendben elrohant az idő. Vajon hova lettek az ő szerszámai...??

Hermi   2017. július 13.

:-) Nos, oda tényleg nem!:-)) Nem igazán vagyok köszönőviszonyban az alkoholokkal, így a borral sem. Minden fajta itóka ellen van valami kifogásom, pedig még a dokik is ajánlják:-D Mindig mondtam, hogy én nem úgy vagyok összerakva, mint a rendes emberek!:-DD

Balla Béla   2017. július 13.

Hááát, nekem is elég 2 liter bor egy évben, de a pince hangulatát imádom. Hajóson a Pincefaluban bárhova bemehetsz (kb. háromezer pince) és elbeszélgethetsz a tulajdonossal vagy a betévedt vendégekkel. Amit ott iszol az kóstoló. Csak azért fizetsz amit elviszel. Sok élettörténetet ismerhetsz meg így. Ráadásul csak autóval közelíthető meg, így mindig megúszom "szárazon"! :-)

Hermi   2017. július 13.

:-) Látod, nekem autóm sincs, ezért nem is tévedhetek ilyen helyekre!:-)

Balla Béla   2017. július 14.

Sokan odatalálnak gyalogosan is - aztán ki tudja hogyan jutnak haza! :-(

Hermi   2017. július 14.

Arra két lábon, vissza négyen!:-))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban